Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry komputer do gier 2013

TheDarkStarPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Otoz zalozylem ten temat, by dowiedzieć się ze strony innych graczy, jaki komputer najlepiej kupić, złożyć, wymienic w nim podzespoly na nowoczesne gry.
Komputer ten najlepiej jakby działał na wysokich lub srednich detalach, niekoniecznie na ultra. Miałby on unosić, radzić sobie z takimi grami jak: BF3, BF4, COD Ghost, Crysis 3 itp. Moj obecny komputer nie radzi sobie przykładowo z BF3. Właściwie to ostatnio padla mi przez niego karta graficzna ( prawdopodobnie się przepaliła ), mimo ze ustawilem wszystko na najniższe ustawienia, a nawet i je obniżyłem z niskich na reczne. Ale odbiegam już trochę od tematu.
Podaję nastepujące informacje:
MÓJ OBECNY KOMPUTER:
Procesor: AMD Athlon 64 Dual 3.00 GHZ
Karta graficzna(już martwa): NVIDIA GeForce 8600 GT 1 GB (tak pokazał mi komputer, mimo że w internecie znalazlem tylko 256 MB i 512 MB)
Pamięć RAM: 2 GB ( prawdopodobnie zwieksze do 4 lub 6 jeśli mi się będzie opłacać na ten komputer)
Plyta główna: GIGABYTE GA-MA69VM-S2
System: Windows 7 Home Premium 64 bit
Dodatkowe informacje: Komputer unosi takie gry jak crysis wars, crysis 2 chociaż ledwo co, BF3 tak samo a gry jak FarCry 2 czy CoD 4 (chyba) dzialaja na lajcie tak jak crysis wars.
I teraz - by gry ktore wymienilem w moich oczekiwaniach poszly by na niskich detalach z min. ilością FPSow 60 czy dalo by rade wyciągnąć 40 na średnich czy może na wys. detalach udalo by się coś zdziałać?
Podawajcie propozycję przerobienia mojego starego przyjaciela. Koniecznie karta graficzna i jesli bedzie to konieczne to inne podzespoły.
No i tu druga propozycja - złożenie lub kupienie nowego. Podawajcie linki do nowych lub używanych gotowców lub nazwy części do złożenia.
Osobiście wolałbym wstawienie dobrej i taniej karty graficznej do gier tylko na PC, a kupienia PS3 do gier które chciałem zagrać na PC i sa na konsole. No i jeszcze TheLastOfUs :). Do FPSow ( FirstPlayerShooter) kupiłbym XFPS i po klopocie. Ale to już inny temat...
Przedział nowego PC: 2000-2600
Przedział dokupienia nowej karty graficznej: Myślę, że ok. 500 zl max.
Przedział ulepszenia obecnego PC-ta: opcjonalnie, sam jeszcze nie wiem.

Trochę się napisałem, jednak nie chciałbym, by temat był traktowany na odczepnego. Te decyzję jeśli już ją podejmę to nie będę już mógł jej prawdopodobnie cofnąć.
Przy okazji z góry przepraszam za offtopy, sam nie wiem jak to napisałem. :D

Opublikowano

Na ultra nie.

Na gotowce, nawet z techplanet, nie patrz (choć ten jest sensowny). Jaki w końcu masz budżet, 3000 czy 2200?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dlaczego niby ma nie kupować? To tak jak by złożył sam, tylko 20-50zł drożej, tutaj ma gotowy juz dobry zestaw to nie zaden zasrany gotowiec z allegro. =.=

Opublikowano

Na ultra nie.

Na gotowce, nawet z techplanet, nie patrz (choć ten jest sensowny). Jaki w końcu masz budżet, 3000 czy 2200?

W najgorszym wypadku 3 tyś., ale wolałbym 2 tyś. - 2,5 tyś. To jest cena którą wolałbym maksymalnie wydać, ale tak jak mówiłem(pisałem) 3k w najgorszym wypadku, ale kosztem czasu na uzbieranie, dozbieranie pieniędzy.

Edit:

Max. cena to teraz 2600zł. Nie będę jednak za dużo wydawał, bo bardziej mi się będzie opłacaćc kupić PS'a 3 a tu tylko słabą kartę graficzną. Chociaż tak jak było 3k to niech będzie z obecnym maksiorem. W najgorszym wypadku.

Opublikowano

Odświeżam temat i zadaję pytanie na które nikt nadal nie odpowiedział: Jaką kartę graficzną do powyższych podzespołów najlepiej kupić? Oczywiście pod gry. Wiem, że lepiej nowego kompa, ale zanim na niego uzbieram to jednak najpierw kupię grafę do tego by ukończyć gry które kupiłem do tego czasu i ich nie przeszedłem i niektórych innych tytułów. A do lepszych póki są w sklepach kupię PS3. Dopiero później kupię nowego PC.

Dziękuję za rady i propozycję kupna PC-ta. Jeśli chodzi o niego to zdecydowałem się na propozycję RADTORA:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=79738&s=66509&s=70749&s=73693&s=74018&s=63363&s=78214&s=77392

Więc jak? Jaka grafika do mojego aktualnego kompa?

Opublikowano

Kupiłem radeona 7750 i może być. Nie jest mistrzowsko ale na srednich w bfa 3 pogralem a jak chcem to na wysokich jednak nie ma plynnosci takiej jak na niskich. Oczywiscie nie jedt to jedna z najlepszych kart, lecz jest 3 razy lepsza od tej co miałem wcześniej. Mialem do wybory jeszcze GTX 630 ale raedon mimo 1 GB byl troche szybszy. Mam aktualnie o oj. 20 FPSow wiecej. Testowałem na Gothicu 3 na full detalach i mam 60 FPSow:)

Jeśli chodzi o temat to myślę, że do zamknięcia... Wiem jaki komputer będę składał - podziękowania dla RADTORA i innych użytkowników. Póki co będę korzystał z tego a kupie PSa3. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...