Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niereferencyjna karta GeForce GTX 780 Ti (już dostępna! kilka pytań)

BlackT3RROR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Ogółem można już w USA kupić niereferencyjne karty GTX 780 Ti, np. WindForce 3X OC od Gigabyte. Teraz moje pytanie. Dlaczego powinienem je wybrać? Ogółem wydaje się, że są o wiele tańsze, ale dlaczego? Jakim cudem są o tyle szybsze i cichsze? Są jakieś minusy?

http://www.amazon.com/Gigabyte-GTX780-GDDR5-3GB-Graphics-GV-N78TOC-3GD/dp/B00GFZPE5A/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1384754950&sr=8-1&keywords=GV-N78TOC-3GD
Opublikowano

black jeśli nie jesteś w usa i wyślą ci tutaj to jeszcze płacisz opłatę celną. ciekawe tam 2500 zł a u nas będzie od 2900 w zwyż na pewno

na temat

bież opłaca się jak narazie do puki nie wyjdą na jakiś forach o sprzęcie recenzje później podskoczy cena

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Ja nie wiem, jak Wy to liczycie. 725 USD to 2200 PLN, a nie 2600. ;-) Dlatego jeśli różnica pomiędzy niereferencyjną, a referencyjną wynosi 650 zł, to już mogę płacić opłaty celne. :D

Pytanie: DLACZEGO NIEREFERENCYJNE SĄ LEPSZE, SĄ JAKIEŚ MINUSY?

Opublikowano

referencyjna to ta pierwsza czyli np. Ati radeon 7850, a niereferecyjna to np. gigabyte radeon 7850, referencyjne czyli pierwsze ktore sie pojawily na rynku, a niereferencyjne te drugie, czasami maja lepsze chłodzenie i jakieś poprawki.

Opublikowano

black jeśli nie jesteś w usa i wyślą ci tutaj to jeszcze płacisz opłatę celną. ciekawe tam 2500 zł a u nas będzie od 2900 w zwyż na pewno

na temat

bież opłaca się jak narazie do puki nie wyjdą na jakiś forach o sprzęcie recenzje później podskoczy cena

Jeżu ogarnij orto, BŁAGAM.

Ja nie wiem, jak Wy to liczycie. 725 USD to 2200 PLN, a nie 2600. ;-) Dlatego jeśli różnica pomiędzy niereferencyjną, a referencyjną wynosi 650 zł, to już mogę płacić opłaty celne. :D

Pytanie: DLACZEGO NIEREFERENCYJNE SĄ LEPSZE, SĄ JAKIEŚ MINUSY?

BO NIE MAJĄ 98 STOPNI W STRESIE i są często fabrycznie podkręcone, a 2200zł + transport + opłata celna = w uj drożej, ceny na 100% będą się zaczynały od 2.5k wzwyż, 2.7k to tak przewidywalnie będzie.

@Down.

Nie opłaci mu się to za cholerę, z samym podatkiem karta będzie kosztować 2.7k + wysyłka powyżej 100zł, w Polsce będzie miał taniej, albo lepszą wersję za tą cenę...

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jeżu ogarnij orto, BŁAGAM.

BO NIE MAJĄ 98 STOPNI W STRESIE i są często fabrycznie podkręcone, a 2200zł + transport + opłata celna = w uj drożej, ceny na 100% będą się zaczynały od 2.5k wzwyż, 2.7k to tak przewidywalnie będzie.

@Down.

Nie opłaci mu się to za cholerę, z samym podatkiem karta będzie kosztować 2.7k + wysyłka powyżej 100zł, w Polsce będzie miał taniej, albo lepszą wersję za tą cenę...

żadnych opłat celnych nie ma, zapłaci tylko podatek. taka duża paczka na pewno będzie zatrzymana. kupuj z amazon uk.

Z tego, co wiem, to na Amazon jest darmowa, światowa przesyłka, dlatego nie mówcie, że zabulę 100 czy 200 zł za sam transport. Druga sprawa, nie ma opłat celnych chyba za przewóz z Amazon. Nie wiem, nie jestem pewny, a nie wiem kiedy ta niereferecyjna pojawi się w Polsce. ;/

Opublikowano

Dajmy na to tę kartę:

http://www.amazon.com/EVGA-Superclocked-Dual-Link-Graphics-03G-P4-2883-KR/dp/B00GFZMI3G/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1384802584&sr=1-1

Przesyłka jest darmowa z tego co widzę dopiero przy 771$, gdzie normalnie ta karta kosztuje 720, chyba że coś źle patrzę.

CircuitCity

$771.78 + Free Shipping

To masz inne ceny, bo ja tam mam 719 USD, ale cóż. I tam jest cena oraz FREE SHIPPING ($ 719 & Free Shipping). Czy to jest jedna z niereferencyjnych kart? Widzę podkręcenie.

Opublikowano

To masz inne ceny, bo ja tam mam 719 USD, ale cóż. I tam jest cena oraz FREE SHIPPING ($ 719 & Free Shipping). Czy to jest jedna z niereferencyjnych kart? Widzę podkręcenie.

Masz napisane EVGA, czyli niereferent. Referencyjne mają nazwy po prostu: NVIDIA GeForce xxx.

Referentów się raczej nie kupuje.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jak już chcesz tak bardzo z zagranicy ściągać, to poczekaj na czarny piątek, ceny wszystkiego o połowę w dół spadną, szkoda że takiego czegoś w Polsce nie ma ;x

436951440626370320491.png

Opublikowano
Referentów się raczej nie kupuje.

Do SLI/CF jak najbardziej się kupuję referenty, ponieważ wydalają ciepło poprzez grilla z tyłu karty.

Masz napisane EVGA, czyli niereferent.

Nawet jeśli jest nazwa innego producenta, to nie oznacza że od razu jest niereferentem.

Opublikowano

Z tego, co wiem, to na Amazon jest darmowa, światowa przesyłka, dlatego nie mówcie, że zabulę 100 czy 200 zł za sam transport. Druga sprawa, nie ma opłat celnych chyba za przewóz z Amazon. Nie wiem, nie jestem pewny, a nie wiem kiedy ta niereferecyjna pojawi się w Polsce. ;/

ale jest podatek!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...