Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czego trzeba, czego nie ? ;)

Koniuh'owo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiedziałem gdzie to napisać to pisze tutaj.

Obecnie tworze launcher do MC, w nowo "poznawanym języku" Visual Basic.

Chciałbym poznać wasze opinie o obecnym designie, oraz chciałbym usłyszeć jakieś propozycje

dotyczące funkcji tego launchera :)

Launcher obecnie posiada takie funkcje

• Informowanie o aktualizacji, działa to na takiej zasadzie że gdy powstaje nowa wersja, na serwerze www zmieniam numer wersji, program pobiera plik tekstowy, jeżeli zgadza się z obecną wersją to nic się nie dzieje, jeżeli jednak wersje są różne program nas o tym informuje i proponuje pobrać nową wersje z mpcforum (obecnie nie ma tematu launchera)

• Sprawdzanie naszego połączenia z internetem (launcher działa również offline)

• Launcher będzie zawierać dosyć fajny system informowania nas o nieprawidłowościach

• Jestem w trakcie pisania kodu który sprawdzałby nam samego minecraft

I co dalej? czekam na wasze propozycje bo to może dosyć ciekawie wyjść, visual basic mi się spodobał

1384722753-U953381.png

536061453511031953381.png

Opublikowano

Ale nie mam sensu tego teraz wrzucać ;) Przecież to tylko uruchamia minecrafta i nic więcej, potrzebuje czegoś co pomoże mi wybić, będzie lepszy od innych itp.

Opublikowano

1. Opcja wyboru ilości ram(sam wpisujesz ile).

2. Możliwość zmiany wersji.

3. Opcja Premium/No-Premium.

4. Opcja autostartu(włącza się automatycznie po uruchomieniu systemu).

5. Zakładka z listą modów z opcją włącz/wyłącz moda.

6. Tak jak @#Risen. ;* - pobieranie modów.

7. Jak się da to newsy z MPCForum : P

8. Możliwość zmiany grafiki launchera(tła).

9. Nowości z minecraft i mojang.

10. Opcje profile.

Narazie tyle,

Powodzenia : )

Opublikowano

@up

bardzo fajne pomysły które w większości jutro wprowadzę.

Bardzo mi się spodobała możliwość zmiany tła. Ale chyba zrobię tak że dam kilka

do wyboru ;)

Z instalacją modów już będę miał większy problem, ale zrobię jakąś bazę pluginów ,tych najlepszych i będzie

możliwość zainstalowania ich.

Nowości mojang też coś tam myślałem ale nie chcę robić za dużego tego launchera (wizualnie) bo będzie zamota ;p

Opublikowano

potrzebuje czegoś co pomoże mi wybić, będzie lepszy od innych itp.

To niestety musisz zrezygnować i napisać w czymś innym ;) za duzo systemów do ogarnięcia i za dużo problemów, na github'ie sa launchery all in one zrobione w java i ogariaja na raz wszystkie windowsy, linuks i odpala sie również na mack'u.

W tym języku możesz sie pobawić, z modami również bedziesz miał problem, nie których nie zmusisz do zapisu swoich danych w odpowiednich lokacjach np forestry

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

To niestety musisz zrezygnować i napisać w czymś innym ;) za duzo systemów do ogarnięcia i za dużo problemów, na github'ie sa launchery all in one zrobione w java i ogariaja na raz wszystkie windowsy, linuks i odpala sie również na mack'u.

Działaniem na system się nie przejmuje bo kieruje gównie launcher do użytkowników Windows'a ;)

Opublikowano

@up

gównie?

a nie głównie przypadkiem? Michał do nauki :/

@top

bardzo Ci kibicuje przyjacielu Ty mój, nie mogę się doczekać kiedy wydasz tego lunchera i będę mógł go wypróbować.

Przy włączaniu lunchera fajnie by bylo gdyby grala jakaś muzyczka.

Powodzenia ♥

Opublikowano

@up

Buond bo szypko pisauem

@topic

Daje taką byle jaką wersje testową, w sumie nic nowego, tylko połączenie z netem i zmiana tła, napiszcie mi tylko czy wam to w ogóle odpala ;)

NIE URUCHAMIA MC, LOGOWANIE ANI ZAPIS NIE DZIAŁA!

1384803900-U953381.png

http://speedy.sh/ZA4Fc/KoniLaunch.rar
https://www.virustotal.com/pl/file/e16e4fb10ce06e5a4d2dd5592edf4c401459804e9ed955c4c9d02f5f0f7a5150/analysis/1384803779/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Będzie to aktualizowne ? Ponieważ ciekawi mnie jak to bedzie działac nawet jak mam premium ..

d2dp.png

Opublikowano

1. Dodaj zmiane wersji minecraft

2.Dodaj baze modów i instalacje ich jednym kliknięciem

3.Więcej opcji dla ustawienia pamięci ram

4. Dodaj jakieś grafiki i powiększ go do rozmiarów np. Zyczu

:)

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...