Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jakie słuchawki kupić.

YaszczuR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę wymienić moje słuchawki (Sony MDR-XD100) na coś innego...

Oto moje "wymagania" ;):

- Cena ~120zł

- Nauszne

- Zamknięte lub półotwarte

- Z mikrofonem!!!

Będą przeznaczone do gier na PC i konsoli ;)

Z góry dzięki

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Ze swojej strony szczerze polecam zestaw Sennheiser HD201 + Zalman MIC-ZM1. Minusem może to być dla ciebie, że mikrofon jest osobno, ale ten zestaw jest godny polecenia.

Opublikowano

Ok dzięki jednak wolałbym mikrofon wbudowany w słuchawki ;) Jeżeli nie będzie nic lepszego to wezmę Sennheisery bo na nie też patrzyłem ;)

Opublikowano

Maxell Retro DJ + Trust Starzz Microphone, senki i zalman się chowają do tego.

Jak musi być razem to dołóż kasę do AKG GHS1 za ~220 zł, chyba że chcesz kupić coś gorszego to weź Creative Tactic Alpha, ale są ciut słabe jakościowo jeśli o dźwięk chodzi

Opublikowano

Bierz superluxy hd681, grają o wiele lepiej od Maxell Retro DJ. A mikrofon to zalman albo ten Trust Starzz(oba dobre, kuleje jakość wykonania no ale coś za coś)

Opublikowano
Bierz superluxy hd681, grają o wiele lepiej od Maxell Retro DJ.

O wiele lepiej ? Bez przesady, powiedziałbym raczej że inaczej. Co do jakości wykonania potwierdzam, sam swoje odesłałem bo pady były krzywe

Opublikowano

O wiele lepiej ? Bez przesady, powiedziałbym raczej że inaczej. Co do jakości wykonania potwierdzam, sam swoje odesłałem bo pady były krzywe

Słuchawki portable zawsze będą z tyłu. Autor chce do grania a ty mu polecasz portable hmm?

Opublikowano

Nie wiem jak jest w grach, w muzyce zresztą też superluxów nie odsłuchiwałem, może i masz rację. Słyszałem CAL'e, K518 i HD201, moim zdaniem mają podobną charakterystykę do k518 tylko mniej basowo i separacja lepsza ale nie wiem jak by było w grach.

Co za różnica czy portable czy nie, superluxy mają 5m kabla co raczej działa źle na jakość

Opublikowano

Odsłuchaj sobie oba modele po wygrzaniu i sam się przekonasz, że owe superluxy grają lepiej od Maxella.

btw. co ma długość kabla do jakości dźwięku? ;_;

@edit

Jaka różnica? A taka, że jeśli chcesz słuchawki do 'terenu' to za taką kwotę kupujesz te Maxella albo soniacze MDR-XB300, a jeśli do domu to na cholerę ci mobilny sprzęt z gorszą jakością?

Opublikowano
btw. co ma długość kabla do jakości dźwięku? ;_;

Z tego co się na forum mp3store dowiedziałem to dużo :p

Jaka różnica? A taka, że jeśli chcesz słuchawki do 'terenu' to za taką kwotę kupujesz te Maxella albo soniacze MDR-XB300, a jeśli do domu to na cholerę ci mobilny sprzęt z gorszą jakością?

Czemu mi ich w takim razie nie poleciłeś jak kupowałem maxelle :f Może je kupie bo kase mi oddali

Opublikowano

Pojawiły się dwa modele na które się skusiłem najbardziej.

Sennheiser HD201 czy Superlux HD681?

Opublikowano

Z tego co się na forum mp3store dowiedziałem to dużo :P

Czemu mi ich w takim razie nie poleciłeś jak kupowałem maxelle :f Może je kupie bo kase mi oddali

bo chciałeś mobilne przecież, btw. mówiłem żebyś CAL'e brał albo shure(na słuchawki nie warto żałować) :s

Możesz jeszcze popatrzeć na hd668b

Opublikowano

Biorę Sennheisery hd201 ;) Dzięki za pomoc. Można zamknąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...