Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt Nowości WoW

Betros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc widać jak jest ... Caltoro zrezygnował a projekt sie nie rozwija . Powiedziałbym że stoi w miejscu . Chciałbym poznać opinie każdego redaktora na temat projektu - czy chcą dalej go rozwijać . Jeżeli pojawi sie taka inicjatywa spróbujemy rozwinąć projekt .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Jeśli zaangażowanie ma być takie jak w ''poprzedniej edycji'' tego projektu, to wątpię aby projekt wypalił, szkoda czasu. Chyba, że teraźniejsi założyciele mają do zaoferowania możliwość rozwijania swoich umiejętności, jakieś ciekawe rzeczy a nie tylko głupi kolorek i rangę.

Jestem za tym aby projekt zaistniał na nowo, ale pod dobrym liderem tego projektu, inaczej będzie się to mijać z celem.

Opublikowano

A więc sprawa wygląda tak ... Caltoro olal sprawę , Approx nie odpisuje . Możemy zrobić tak ze Wy + Deso jeżeli się zgodzi pociągnięcie dalej ten projekt i to będzie zależało od Was jak ten projekt będzie dalej wyglądał . Oczywiście pod moim nadzorem.

1377430129-U769346.png
Opublikowano

No dobra jeżeli są chęci to niech każdy napisze coś od siebie tzn. co chciałby , czego nie chciałby czyli ogólne oczekiwania .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

No to będzie krótki wall text.

Fakt faktem, sam się dziwie że Caltoro olał sprawę. W ogóle zastanawiam się czasami, gdzie go wywiało bo dość sporo robił w WoWie i nagle znikł z dnia na dzień. Skoro mam dostęp do tajnego subforum, to mogę pomóc w jego realizacji w zakresie privów i po części storyline całej serii w sensie storyline...

Proponuje zrobić wątek, coś w stylu. "Z czym to się je" Gdzie będzie opisana historia uniwersum od samego początku, tym ja mogę się zająć... Ale w związku z tym, że ostatnio mam złe dni i próbuje teraz to ogarnąć... Prace mogę lekko przeciągnąć, ale zrobię co mogę.

W zakresie privów. Znacie stronę WoWStatus? To jest strona, na której pokazane jest co działa a co nie na danym privie. Lub coś ten deseń odnośnie nazwy. Gdyby udało się zrobić coś podobnego na MPC, może zaoszczędzi to pytań jaki serwer wybrać itp, bo będzie można poczytać.

Osobiście póki co, widzę tylko Armano czasami wypowiadającego się tu, a on jest z Atlantissa. Jeśli strona podobna do WoWstatus by została uruchomiona na MPC... Zaprosiłbym go, do aktualizacji informacji o Atlantissie.

Coś jeszcze?

Myślę, że pora zrobić temat ogólny o nadchodzącym Warlords Of Draenor. Czytam codziennie MMO-Champion to jestem w stanie informować o newsach zachodzących w WoWie.

Opublikowano

Tylko czy Armano będzie chciał ? Po drugie zauważyłem że nie macie dobrych kontaktów ... Chłopaki trzeba spiąć poślady ... Przez następne 48 h możecie tutaj dawać wasze propozycje co do tego tematu ( nie krępować się , tutaj chyba nie są naliczane posty :D ) .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Tylko czy Armano będzie chciał ? Po drugie zauważyłem że nie macie dobrych kontaktów ... Chłopaki trzeba spiąć poślady ... Przez następne 48 h możecie tutaj dawać wasze propozycje co do tego tematu ( nie krępować się , tutaj chyba nie są naliczane posty :D ) .

Nie jest aż tak źle. Tylko próbuje dać do zrozumienia mu, że liberalne podejście u nich na serwie się nie sprawdza. ;)

A tym storyline itp, zajmę się na dniach i dam do kogoś z teamu do korekty. Bo MMT is gone.

Opublikowano

To zajmę się tym wszystkim jak tylko znajdę chwilę. Ogólnie zarys mam taki.

1: Kontynenty -> Krainy -> Miasta.

2: Frakcje -> Organizacje -> Rasy.

3: Historia uniwersum od samego początku. Od stworzenia Azeroth, do obecnych czasów.

4: PvE -> Scenario -> Dungeony -> Raidy -> World Bossy.

5: Klasy -> Questy klasowe -> Specjalizacje -> Historia klasy.

6: PvP -> Battlegroundy -> Areny -> World PvP.

W tym celu, będzie mi potrzebne masa grafik, począwszy od krain, napisów itp.

Opublikowano

To może ja zajmę się tym tematem o WoD. A to miałby być taki temat ze wszystkimi informacjami po kolei, który byłby na bieżąco uzupełniany, tak?

Gold Member

1375966576-U902927.png

fs.png

Opublikowano

Ja powoli zaczynam prace nad swoimi rzeczami do WoWa. Potrzebuje na to kilka dni, bo muszę przeanalizować WoWpedie, znaleźć tam no ogólnie wszystko.

Jak się wszystko zaczęło i tak dalej.

Potrzebowałbym kogoś, kto by zrobił grafiki, coś na wzór takiej.

Cerberus-Mastery-Kristen-Coats.jpg

Tylko z napisami. Jak zacznę pisać, to zrobię listę co mi potrzebne będzie.

A napisanie wszystkiego od zera, to będzie sporym wyzwaniem ale wykonalnym. Dochodzą też do tego stałe aktualizacje.

Opublikowano

Jak możesz to złóż takie zamówienie, bo ja powoli zaczynam pisać. Narazie na początek mam coś takiego.

1: Historia. Tu najlepiej grafika z jakąś biblioteką lub książkami.

2: Frakcje. Wiadomo najlepiej flagi hordy i przymierza.

2A: Frakcje przymierza.

2B: Frakcje hordy.

2C: Frakcje neutralne.

2D: Frakcje wrogie.

3: Miejsca. Mapa świata.

3A: Kalimdor.

3B: Wschodnie Królestwa.

3C: Northrend.

4D: Pustkowie(Draenor)

4: Ważne postacie. Tu dać liderów obu frakcji.

4A: Przymierze.

4B: Horda.

4C: Neutralni.

4D: Wrodzy.

Jak coś mi do głowy przyjdzie, to dam znać.

Opublikowano

512 x 128 takie jak podane na obrazku wyżej. ;) Z tym bannerem Cerberusa w spoilerze. :P

Może bez kolorystyki, a napisy dopasowane czcionką do Warcrafta.

Opublikowano

Betros.

Co myślisz o stworzeniu generatora do tematu. "Zaprezentuj swoją gildie"? Bo myślę, że to mogłoby się przydać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...