Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Npc Na Stalle 100% Dziala ^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiem ze są tutki na temat ale nie każdemu to działa... jest prostszy sposób na przestawienie i dodanie nowego NPC.

1.Kopiujemy z filezilli położenie folderu np. Dla chunjo " /usr/rain/channel/share_data/locale/english/map/metin2_map_b1" -czyli m1 chunjo.

2.włączamy vpc tylko do momentu zalogowania. Czyli wpisujemy root i mcncc.com

3. wpisujemy cd spacja i klikamy prawy alt+v wpisze się nam położenie folderu z mapa.../usr/rain/channel/share_data/locale/english/map/metin2_map_b1 (lub wpisujemy ręcznie jak kto woli;)

4.wpisujemy ee npc.txt

5.pojawiły się wszystkie npc z chunjo.przesuwamy an dowolnym w prawo i mamy podane id....teraz wystarczy pozmieniać kordy na takie jakie chcemy np dla handlarki różności ID 9003 zmieniamy te które na inne dowolne...

6. żeby dodać npc dodajemy nowy wiersz np za 9002 klikamy enter i jesteśmy na dole pod tym NPC.

7.wpisujemy co chcemy np.

m 596 698 0 0 0 4 1m 100 1 20091 miedzy każdym znakiem tab czyli np. mTAb596TAB698TAb itp...

8.klikamy ESC ENTER ENTER .(mamy zasejwowane) i wpisujemy reebot

uruchamiamy serwer i mamy surę ulepszającego kD kolo kowala^^

Morał :możemy poustawiać npc jak tylko chcemy i dodać nowe bez kopiowania dokumentów testowych w Filezilli.

A wiem ze często komuś to nie działało.

Znalazłem to na *epvp tam jest tez video tutek do tego:)

Nie widziałem takiego tematu wiec pisze.

Metoda szybsza i skuteczniejsza moim zdaniem .

W razie problemów pisac na GG.

Pozdrawiam

Aha sory za to jak chaotycznie napisane ale robiony tut na szybko^^

@@@EDIT dodje screena.

Efekt-0205191218.jpg

Sygna Poszla na spacer. wiosne mamy ;)

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/79411-stworzenie-npc-na-stale-tut-by-mahound/page__hl__mahound

Był już taki temat w Podklejonych Najpierw zobacz czy nie ma podobnego Tematu a puzniej pisz ^^

sygna2ow.jpg

Opublikowano

PRZECIEŻ PISAŁEM!!! Ze już były takie tuty ale najpierw wy przeczytajcie komentarze w nich ze ludzią się po zmianie serwy sypia..mi tez zresztą jak robilem wedlug tego tuta (mahound czy cos co podales padal za kazdym razem...)

moze komu sie przyda . Zreszta zmiany w ten sposób jeszcze nie widziałem byly tylko przez filezille xDD

@edit jak widać po tym co napisal Upp nie tylko mi się serw sypał;)

Piszcie czy wam dziala;)

Sygna Poszla na spacer. wiosne mamy ;)

Opublikowano

było, a po za tym zdaje mi się że tamten był bardziej zrozumiały.

ex Moderator Metin2 | ex Moderator 4Story

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do 2 i 3 postu - Wy jestescie IDIOCI -.-

Tam jest z użyciem FileZilli

a tutaj jest bez używania filezilli

2 uwagi

Czytaj uważnie i ze zrozumnieniem -.-

oraz

Pierw sprawdz co pisze w temacie aby nie pisac 2 raz takich postow

Co do tematu dzieki, bo tamto mi nie dzialalo ^^

Opublikowano

Filezilla i inne klienty FTP mają tendencje do usuwania wpisów lub ich nie wgrywania, także najbezpieczniej i najlepiej jest to robić z poziomu hosta.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ej mam pytanie bo zrobiłem jak kazał ten poradnik i dodałem 3 npc i jedyny z kturych mi zadziałał to ten koleś sura a reszty nie ma

może ktos powiedzieć jak to naprawić albo gdzie coś msuze dopisać a dodałem tą handlarkę fajerwerkami i tą helen z magazynu.

Może trzeba je jakoś aktywować

Opublikowano

No spoko spoko, tylko że jak dla takiego noobka w tworzeniu serwerów jak ja to i tak mało co zrozumiale jest ^^ Mógłbyś napisać "jak dla idioty" ? Tzn opisany każdy ruch, bo tutaj to niezbyt rozumiem co i jak. Ewentualnie mógłbyś napisać 6275913. Tutek już był, ale jak zdziałam coś to dam + i 5.

10 [X]

20 [X]

50

100

200

Dalej nie ma co :D

Opublikowano

Temat mi o 100% bardziej pomógł od tutka mahounda... tutaj działa i jest wyjaśnione "jak" to zrobic dokładnie, np z tym że trza robic TAB pomiędzy np m 599 599 ... a nie spacje ;>

Leci 5 i + dla autora

• 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

I znowu.. Po co odkopujesz tematy i nabijasz posty.. Bez sesnu a co do tematu tu już było kilka poradników na ten temat.

To jest najlepszy sposób na dodanie NPC na stałe nic nie ma prawa się popsuć ;]

cavcav.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...