Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niemiecki

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam całkiem spore zadanie z niemieckiego, i oczywiście nie za bardzo umiem go zrobić.

Muszę zrobić kolaż o ulubionej porze roku. Ma to wyglądać tak:

- 1 zdanie pora roku

- 2 zdania jaka pogoda

- 5 zdań ogólnie (co lubisz robić itd)

- 2 zdania co nosisz

Napiszcie o zimie. w 4 punkcie napiszcie cokolwiek, byleby trzymało się to kupy.

Mam to na wtorek więc prosiłbym o pośpiech.

Ten kto to zrobi, dostanie 5 na profilu i aż do niedzieli będę dawał codziennie tyle lajków, ile znajdę postów.

I nie róbcie tego idealnie, jakieś małe błędy i złe odmiany mile widziane (ale bez przesady, chcę za to 4).

Chociaż w sumie nie róbcie błędów. Nie zerżnę tego całego od was tylko zmieszam to z moim.

I tłumaczenie na polski.

Dobra, ogarnąłem pierwsze dwa punkty, ale czwartego nie ogarniam. Proszę przetłumaczcie mi to (na niemiecki oczywiście), za to do dam mniej lajków, ale też sporo.

Lubię zimę ponieważ są wtedy święta i nowy rok. Jest wtedy dużo wolnego. Dzień jest dużo krótszy od nocy. W wolnym czasie... (tutaj coś sam wymyślę). Mimo to rzadko wychodzę z domu.

Wiem jest to bez sensu, ale to zadanie wcale mądrzejsze nie jest. Tak jak mówiłem, dam masę lajków (stopniowo) i 5 na profilu.

Opublikowano
Meine lieblings Jahreszeit ist Winter. Ich mag Schnee und Frost. Ich mag auch Sonne.

Wenn Schnee ist, mag ich ski. Ich mag sich mit meine die Freunde treffe. Ich bin oft im haus

und ich spiele Computer. Meine hund mag auch Schnee. Wir spiele auf draußen zusammen.

Wenn Schnee ist, trage ich eine dicke Jacke. Ich habe auch einen Shal.

Moją ulubioną porą roku jest zima. Lubię śnieg i mróz. Lubię też słońce.

Gdy jest śnieg, lubię jeździć na narach. Lubie spotykać się ze znajomymi. Jestem często w domu i gram na komputerze.

Mój pies też lubi śnieg. Bawimy się razem na dworze.

Kiedy jest śnieg, noszę grubą kurtkę. Mam też szalik.

Nie gwarantuję 5.

Opublikowano

Meine lieblings Jahreszeit ist Winter. Ich mag Schnee und Frost. Ich mag auch Sonne.
Wenn Schnee ist, mag ich ski. Ich mag sich mit meine die Freunde treffe. Ich bin oft im haus
und ich spiele Computer. Meine hund mag auch Schnee. Wir spiele auf draußen zusammen.
Wenn Schnee ist, trage ich eine dicke Jacke. Ich habe auch einen Shal.
Moją ulubioną porą roku jest zima. Lubię śnieg i mróz. Lubię też słońce.
Gdy jest śnieg, lubię jeździć na narach. Lubie spotykać się ze znajomymi. Jestem często w domu i gram na komputerze.
Mój pies też lubi śnieg. Bawimy się razem na dworze.
Kiedy jest śnieg, noszę grubą kurtkę. Mam też szalik.
Nie gwarantuję 5.

Nie jest źle, ale mówiłem że tylko 3 punkt. Żeby nie było dam te lajki.

Edit

Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...