Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Recording

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się jakoś poprzez komende nagrywać grę (demo takie jakby?) jakaś jest funkca "/rec" czy coś w tym stylu? Czy jedyne wyjście to program (typu Fraps) - tylko, że programy z reguły lekko przycinają grę ;)

Opublikowano

Jaka przycinka? Chyba na 486 :).

Ta gra to archaizm, uzywa tylko 1 rdzen wiec jak masz przynajmniej 2 to juz robi sie dobrze.

Bedzie jeszcze lepiej gdy bedziesz miec ponad 2 gb ramu. Ta gra wcina ram niemilosiernie ale co tam, pamieci sa tanie.

Musisz tez miec wydajny dysk, najlepiej wydzielona partycje do takich celow na poczatku dysku, czysciutka BADZ oddzielny dysior. Ale co ja tam moge wiedziec, mam tylko quada 3.6 ghz z 8 gb ramu i 64 bit WinXP :). Tego kompa mam do wirtualizacji roznych OS-ów i jako TS wraz z DC, czasami w cos gram, wiec ogolnie moge ci powiedziec: 2 rdzenie + 2 gb ramu + czysta partycja na szybkim dysku, bo fraps przy HD i 60 fps potrafi walic strumieniem 130 MB/s. Potem adobe after effects i mozna sie bawic w montarz.

pozdro

Opublikowano

ja mam procka 4 rdzenie po 2.5 ghz, karte graficzna ati radeon 4850 1g hd, 6 gb ramu i na nowszym frapsie mi gre przycina :D tak wiec nie mozesz stwirdzic ze to wina slabego kompa lecz tego programu :D ....

Opublikowano

Jam mam Althona 64 2x 2,4 karta ge force 9800 512 mb 2 gb ramu i oddzielną 12 gigową partycje która kiedyś była partycją ratunkową visty Ale viste się wywaliło i jest wolna. No ale ja z frapsem średnio mogę grac tzn. po 10 minutach jest: Lagger! lager itp.

Opublikowano

To nie wina FRAPSa :).

Gra ostatnio laguje wszystkim. Czy używa się Skype czy Team Speak 2 lub 3, czy niczego to i tak laguje. Coś się chrzani z tą grą. Chcecie "szybciej" lagować? Spoko - wejdźcie na np GT z zombie i biegajcie z miotaczem ognia. Wystarczą 2 takie osoby i po kilku minutach nie da się grać. Oczywiście bez FRAPSa. I to nie tylko u was, wszyscy marudzą że są lagi.

Tak się składa, że np. wczoraj nie potrzebowałem napalmu, wystarczyło tylko odpalić Combat Arms i net zaczął lagować, często drużynowe rozmowy przez Skype były szarpane i przeciągane DOKŁADNIE w momentach zatrzymywania się gry.

Wcześniej tak nie było.

A co do FRAPSu to jego problemem jest niska jakość zgrywanego dźwięku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Taaa......... maciej masz racje tak czyytam i..... Płakać mi sie chce ; ] no ale wyjasnione ze to wina tylko gry uruchomcie FRAPSA na CoD 4 wieksze wymagania ale nie tnie i tez online

POMOGŁEM...? Nie żałuj DAJ (+) ;)

Cicho-ciemny.gif

Litwo! Ojczyzno Moja.! Ty jesteś jak zdrowie.. ! Ile Cię trzeba cenić,

Ten tylko się dowie... kto cie stracił !

(...) I już mogłem iść do twych świątyń progu , za wrócone życie podziękować BOGU !