Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Red bot

buzka91

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pare pytan co do ustawien w red bocie, dopiero zaczynam go uzywac, wczesniej uzywalem tibiaauto, tam wygladalo to bardziej intuicyjnie...:

1. Wiem ze mozna zrobic, by przy okreslonym capie:

if ($cap < 30) {
gotolabel("Deposit");
}

wracal do Depo, domyslam sie ze trzeba to zrobic w zakladce Cavebot w polu action... jak powinien wygladac taki kod od labela Deposit? Patrzalem na rozne tematy (ostatnio: http://www.mpcforum.pl/topic/800144-pytanie-depositer-redbot/?hl=%2Bredbot#entry9357992) zapewne zrobilem cos zle, bo powyskakiwaly jakies dziwne bledy. Ogolnie chodzi mi o to by ktos mi wytlumaczyl, jak on ma wrocic do depo, czy ostatnim wpt w cavebocie (expowym) ma byc miejsce kolo 'wejscia' (bo przewaznie tam zaczynaja sie wpt na expa) i wtedy sprawdza cap'a, jezeli jest go malo, to musze reczne wprowadzac wpt by dojsc do depo? I czy wtedy musze zrobic wpt by znow doszedl na expowisko?

2. Da sie ustawic by zbieral loota do okreslonej liczby (np. chcialbym miec 3 hamy w plecaku, a gdy dropnie nastepny, to go NIE zbiera jezeli jest >=3)?

3. Ogolnie teraz siedze na trollach, wiec zbiera tylko golda i wlosy, mam ustawione by otwieralo nastepny plecak, gdy ten sie zapelni, ale zawsze nie uzupelnia do '100' w goldzie. Da sie to zmienic? (np. od razu zeby otworzylo 5 bp, i pokolei wrzucal?)

4. Czy istnieje jakas dokumentacja z funkcjami w red bocie? Wiem ze w zakladce 'Help' jest tam o zmiennych i funkcjach, czy jest cos wiecej?

To chyba tyle ;) jak ktos bedzie mial chwile to prosze o wyjasnienia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...