Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Najlepsza postać do nauki supportowania

SzulerQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nunu jest bardzo fajny. Pierwszego skilla dajesz E żeby był slow, drugiego W i maksujesz W, bo to najlepszy skill do pomagania swojemu adc, bo daje as i ms. Później maksujesz E i na końcu Q. Jeśli grasz Nunu na supporcie to twój adc musi być agresywny, wychodzi np. taka Vayne z dobrym damagem na przeciwnika dajesz jej W na as później slowujesz go z E i twój adc ma killa, ew. jak enemy adc nie ma żadnego cc to odpalasz ulta i dodatkowo go spowalniasz, a jak jest na krawędzi zasięgu to poruszasz się aby przerwać, ale to raczej wiesz. Nunu to bardzo dobry support, ale mało kto nim gra. Nami (jak na początkującego supporta) Ci stanowczo odradzam, bo przeciwnik chodzi na prawo i lewo i bardzo ciężko go trafić z bańki. Zyra tak samo, też nie jest taka łatwa.

Opublikowano

Ja na początku uczyłam się na Sorace. Na poczatku koks, później średnio pomaga, Ale jak się ją zrobi pod ap to boli. Później Kolega polecił mi Nami bo ona jest "pro" no cóż.. nadal nie umiem nią grać :D ale też bardzo przyjemna i nawet potrafi pomóc dobrym combem. Ale najlepsza na supporta jest chyba Sona. Prosta do ogarnięcia. Tłuczesz tureta dajesz Q, jesteśw minionach a nie ma nikogo z przeciwnej dajesz W, uciekasz dajesz E. Jak jest dużo wszystkich flesh i ulti robią swoje. Łatwa i przyjemna szczególnie lubi ks swoim niekontrolowanym Q w dwa obiekty :D I żre mane. Ale postać najlepsza na dłuższe gry. A tak to na początek Soraka :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...