Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] SignShop - sklepy w skypcie

Kamillo32

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 193
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

masz spigota? ile graczy? W sumie jak masz na ownserv to się nie dziwie. Mi tam serwer nie potrafił wytrzymać 50 graczy. Polecam ci https://www.sprintdatacenter.pl/

W kolejnym update postaram się dodać opcję dla słabszych serwerów żeby za dużo ludzi w jednym czasie nie mogło kupować

OwnServer nie jest znowu taki zły.. Ale przy tym skrypcie to sie nie dziwię, że koledze wcześniej serwer nie wytrzymywał.

Skrypt ten będzie tak dużo zjadał pamięci i procesora, że nie wystarczy na nic innego..

Nie polecam, ale Like za pracę, bo widać, że masz predyspozycje do Javy i innych języków programowania :D

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Nie wiem co w tym skrypcie ma niby pożerać ram. Mój serwer chodzi na tym skrypcie już ładne parę miesięcy i ani razu nie widziałem żeby choć trochę podniosło się zużycie pamięci ram

Timingi pluginu skript(oczywiście na serwerze działa też ok 30 innych skryptów):
39393484027196796120.jpg

Opublikowano

@UP dziękuję za komentarz :)

Tutaj dodaje jeszcze zużycie ramu przy 40 pluginach i ok. 55-60os na serwerze

43286055601366853315.jpg

Jedynie może on obciążać procesor przy większej ilości osób, jeżeli np: 60 os w jednym czasie będzie klikać na tabliczkę :D. Teraz mam więcej czasu więc postaram się dzisiaj dodac update z ograniczeniem klikania w tabliczkę

Mam ogólnie do was pytanie. Czy ten skrypt przepisać na normalny plugin. Już kilka osób mnie o to prosiło. Na pewno sklep by był wydajniejszy, ale zastanawiam się czy ma to jakikolwiek sens, bo przecież jeżeli już jest kilka podobnych bardziej znanych pluginów takich jak chestshop.

Opublikowano

@2.4 Ważny UPDATE!!
  - Dodano blokadę szybkiego klikania w taliczkę( czas do ustawiania w configu )

- Naprawiono bug z kupnem/sprzedażą większej ilości itemów w SklepAdmin

Opublikowano

@Up

Zdziwisz się jak postawisz serwer 100 slotowy i nagle 30 osób będzie chciało skorzystać ze sklepiku.

Życzę powodzenia w pisaniu skarg na hosting...

Wypowiadasz się na temat Essentialsa, a nic o nim nie wiesz.

Ma on mnóstwo możliwości, a ty go nazywasz gównem..

3/4 serwerów Minecraft ma go wgranego na serwer. Ty tego nie widzisz, ale to praktycznie wszędzie widać.

No tak.. Tak to jest nie znać się na czymś, a mówić o tym..

Nie chcesz, nie korzystaj z niego.

Jest masa innych pluginów na sklepy w tabliczkach, to że ty akurat wybrałeś Essentialsa i Ci się nie spodobało to tylko Twój osobisty problem.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Up

Zdziwisz się jak postawisz serwer 100 slotowy i nagle 30 osób będzie chciało skorzystać ze sklepiku.

Życzę powodzenia w pisaniu skarg na hosting...

Wypowiadasz się na temat Essentialsa, a nic o nim nie wiesz.

Ma on mnóstwo możliwości, a ty go nazywasz gównem..

3/4 serwerów Minecraft ma go wgranego na serwer. Ty tego nie widzisz, ale to praktycznie wszędzie widać.

No tak.. Tak to jest nie znać się na czymś, a mówić o tym..

Nie chcesz, nie korzystaj z niego.

Jest masa innych pluginów na sklepy w tabliczkach, to że ty akurat wybrałeś Essentialsa i Ci się nie spodobało to tylko Twój osobisty problem.

Na moim serwerze w ferie grało około 140-150 osób. TPS serwera wachały się od 19.997 do 20 więc nie rozumiem skąd te twoje wymysły o lagach. Pewnie nawet nie testowałeś tego skryptu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skrypt kolejny... . Może i dobry lecz ja osobiście nie jestem za skryptami bo albo niektóre lagują serwer lub go wywalają

Zrobić plugin w javie na sklepy to banał. Chciałem pokazać wszystkim hejterom skryptów takim jak ty którzy się w ogóle nie znają, że da się to też uzyskać w skrypcie. Jeżeli wszystko dobrze zrobisz to nie będzie lagować. No ale jak widać nie którzy wolą szpanować że zrobili plugin których w internecie jest 99999999999999999 i może jeszcze więcej, no ale ja do takich nie należę

Opublikowano

Skrypt fajny, widzę że się postarałeś. Jednak jestem przeciw tworzeniu skryptów do czegoś co istnieje już w innych pluginach (mam tu na myśli możliwość tworzenia sklepów w Essentials, ChestShop etc.) ale za sam skrypt +

xKAm1xO.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...