Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nauczycielem

Torsay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam pewien problem otóż napisałem sprawdzian z matematyki na 3+ (tak wiem jestem bonzo) a nauczyciel do mnie, że mam jutro pisać na lekcji kartkówkę z tego, bo podejrzewa, że miałem gotowca (dodam, że kolega mi trochę pomógł i sprawdzian jest dosyć trudny, a chce dobrą ocenkę) nigdy mnie nie przyłapali na ściąganiu czy czymś więc nie wiem skąd te podejrzenia.

Do was mam prośbę jakie argumenty jej dowalić aby ucichła i wstawiła mi tą ocenę. Paragrafy z prawa też się przydadzą :) nie chce pisać tej kartkówki, bo ona jest taka, że dojebie bardzo trudne zadania i dostane jeszcze 1...

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze myślę, ale nie może Ci kazać pisać jeszcze raz sprawdzianu, tylko dlatego, że "podejrzewa" gotowca. To jest niedorzeczne..

Spytaj się pedagoga, czy innego nauczyciela w szkole. Nie wiem jak u Was, ale w mojej szkole, coś takiego nie miało by miejsca.

Opublikowano

W tej szkole jest taka patologia, że jedna nauczycielka od angielskiego pracuje tutaj tylko dla tego, że jest kuzynką dyrektorki, a sama ma około 65 lat i nie da się z nią żyć na lekcjach :)

Opublikowano

Najpierw zapoznaj sie dobrze ze statuem szkoly, i jesli ze statuem decyzja nauczyciela sie nie zgadza mozesz smialo leciec do wychowawcy/pedagoga/dyrektora ; )

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Za podejrzenie raczej nie mogą nic Ci zrobić, ale uważaj, bo nauczyciel jak się wkurzy to może się zemścić. Lepiej załatw sprawę spokojnie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jeśli nauczyciel będzie chciał to dojedzie cie tak, czy inaczej. I nic na to nie poradzisz.

Gdyby większość klasy miała jakiś problem z tym nauczycielem, to co innego.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Wyroluj kurwe naucz sie i dostan 5. Jej mina bedzie bezcenna

Matematyki nie idzie się nauczyć, to trzeba zrozumieć.

A tak wgl to kolega ma racje, bo gdybyś tak zrobił już nigdy bo się o nic nie czepiała.

Warto? warto choć ciężko do zrealizowania - ale nie ma rzeczy nie możliwych.

Za czasów technikum też pamiętam dostałem 4 z matmy - tak spisałem co mogłem z neta, ale tego nikt nie widział to były tylko podejrzenia.

Na-la powiedziała, że mnie na następnym sprawdzianie posadzi w pierwszej ławce i tak zrobiła i co? tym razem się nauczyłem bo widziałem, że może być nie ciekawie. Od tamtej pory brak jakichkolwiek podejrzeń w moją stronę.

Opublikowano

Pierwsze co powinieneś zrobić, to przeczytać statut szkoły. Drugą rzeczą będzie rozmowa z panią na spokojnie i próba wyjaśnienia. Dobrze by było, abyś użył odpowiednich argumentów, które poprzesz kulturą wypowiedzi. Jeśli jednak nie chcesz się zdobyć na to, a chciałbyś przedyskutować to, zalecam porozmawianie z pedagogiem szkolnym lub wychowawcą klasy. Zazwyczaj wychowawca jest za 'swoimi' i stara się o dobro swoich uczniów. Jeśli rzeczywiście nauczycielka nie ma dowodów na to, jest duża możliwość, że ominie Cię ta kartkówka. Jednakże jeśli coś nie poszłoby po myśli, postaraj się nauczyć tego i utrzeć jej nosa, to uczniowi zawsze daje satysfakcje. ;)

Pozdrawiam i życzę powodzenia! :)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Wyroluj kurwe naucz sie i dostan 5. Jej mina bedzie bezcenna

Znam to jeszcze z gimbazy,polonistka przewalała na każdej ocenie,ale na ocenach z kartkówek z lektur nie mogła,i jej mina gdy dostawałem 5 a ona nic z tym zrobić nie mogła,bezcenna.

Opublikowano

Pewnie masz same 2 i dostałeś i 3 i już jest fejm też tak miałem. Dostawałem same 2 i czasami 3 raz napisałem spr na 4 i powiedziała mi że bd pisał 2 raz bo sciągałem to powiedziałem jej że nie bd tego pisał bo nie ściągłem ;p i potem taki fejm w szkole był że jpdl

oDYVDfv.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...