Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Metin2 w mc?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dla was prośbę.

Chcę zrobić serwer metina w minecrafcie.

Szukam pluginów/skryptów, które waszym zdaniem pasowały by do tego typu gry.
Prosiłbym też o opis. Lecą +.

Tworzę strony www na zamówienie :)[PISZ PW]

Opublikowano

Może sam pomysł niezły ale zapewne dostaniesz masę hejtu (BO METIN TO GUWNO I JA TAM NIE BENDE GRAU (błędy popełniłem specjalnie)) zrób coś aka MT2 . Sam miałem ochotę takie coś zrobić ale no niestety, pluginu nie napisze a wszystkiego w Script'cie sie zrobić nie da. Życzę powodzenia, pomysł niezły.

GO - HARD SERWER HARDCORE! 350 SLOTÓW, TS3, YOUTUBERZY, RANKING, STATYSTYKI!

START 29 LISTOPAD 19:00 (PIĄTEK)

DOPRACOWANY BARDZIEJ NIŻ MCHC I GODNY PRZECIWNIK SKKF!

--:>>GO - HARD<<:--

Opublikowano

Wiesz co, jest to bardzo fajny pomysł dla graczy, którzy uwielbiają MT2 jak i Minecrafta, ale będzie to bardzo ciężkie, bez samego wkładu od jakiś coderów, którzy mają jave albo skrypty w małym palcu nie dasz rady, na samych pluginach z netu nie postawisz tak pięknego serwera.

Życzę powodzenia ;)

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Kumple mi w tym pomagają i mamy już pomysł na metiny na mapie. Będzie zwykły klocek na nim HP. Trzeba będzie klikać w ten klocek z jakieś 100 razy, z czego gdy klikniemy 20 to respią się potwory wkoło (zombie i inne pierdoły). Potem gdy już zostanie zgładzony, wylatują z niego diamenty, z których będzie można coś zrobić, nie wiem jeszcze co, ponieważ myślimy nad tym.

<_< <_< :)

Opublikowano

@2xUP

Bardzo dobry pomysł! Sam ogarniam Script w jakiś 50% i zrobienie takowego metina byłoby dla mnie trudne. Życzę powodzenia, prosiłbym abyś mi napisał na PW gdy jakaś prezka/zapowiedź powstanie lub gdybyście potrzebowali jakiegos budowniczego/pomocnika :)

Opublikowano

Zrób MetinCraft :D

ooo proszę, mamy już nazwę serwera :) Dzięki ^_^ ^_^

@2xUP

Bardzo dobry pomysł! Sam ogarniam Script w jakiś 50% i zrobienie takowego metina byłoby dla mnie trudne. Życzę powodzenia, prosiłbym abyś mi napisał na PW gdy jakaś prezka/zapowiedź powstanie lub gdybyście potrzebowali jakiegos budowniczego/pomocnika :)

mam już 13-latka który ma wielki łeb w te klocki i robi już pluginy powoli. Oczywiście, że będzie zapowiedź. Napiszę :)

Opublikowano

Widzę ,że jest nieźle ze składem ale 1 programista będzie długo pracował .. za długo. Chyba,że czas tu nie gra roli. Dla mnie zawsze męczące było czekanie aż kolega napisze plugin bo po prostu bez tego nie mogłem kontynuować pracy. Radziłbym Ci jeszcze kogoś skombinować . Powodzenia :)

Opublikowano

Patrzac na ta pixeloze odrazu odechciewa sie grac. Ale gdyby to mialo 50% metin2 a 50% minecraft to moze i bym zajrzal na server i zobaczyl co tam ciekawego :D

Pomysl naprawde fajny. Ale wydaje mi sie trudny do zrealizowania. Wydaje mi sie ze ciezko byloby ogarnac minecrafta tak by chociaz 20% bylo tego "prawdziwego" Metina.

Zycze powodzenia.

Z tego co kiedys patrzylem z ciekawosci na te pluginy jakie sa to grajac caly czas w meta nie znalazlem nic co przypomnialo by mi Metin2.

Jedynie na czym staje to na ulepszaniu

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Tak teraz sobie to wyobraziłem i chyba najtrudniejszą rzeczą w M1 byłyby te metiny, bo mobki to mobki , mogłyby być np. Zombie w leatherowej zbrojce to jakby dzikie pieski, potem w zelaznej itd. itp. I Fajnie byłoby żeby było widać z daleka nazwy mobów np. Zombie (1lvl) :D A co do metinów to sądze ,że to będzie naprawde trudne.

Opublikowano

Tak teraz sobie to wyobraziłem i chyba najtrudniejszą rzeczą w M1 byłyby te metiny, bo mobki to mobki , mogłyby być np. Zombie w leatherowej zbrojce to jakby dzikie pieski, potem w zelaznej itd. itp. I Fajnie byłoby żeby było widać z daleka nazwy mobów np. Zombie (1lvl) :D A co do metinów to sądze ,że to będzie naprawde trudne.

metiny mamy już w 50%. Kolega pracuje z jego kolegami i to tak sobie przesyłają te kody i razem robią, więc szybko im powinno to zejść. Może kiedyś udostępnimy tutaj taki plugin :)

A co do tych piesków to mamy już taki pomysł, że wilki będą się respić :D

z Klasami też raczej problemu nie będzie, gorzej będzie ze skillami, bo chyba nie da rady tego, ale ogólnie będzie to metin w 85%.

Opublikowano

Oczywiście ,że da . O Ile wiem to chyba jest możliwość zbindowania akcji pod przycisk?(Mogę się mylić.) I poprostu pod dany przycisk bindujesz jakiś tam skok, jakiś kryt. uderzenie jako skill. Niekoniecznie muszą to być skille idealnie z metina gdyż jest to w 70% nie możliwe do wykonania :)

Opublikowano

Oczywiście ,że da . O Ile wiem to chyba jest możliwość zbindowania akcji pod przycisk?(Mogę się mylić.) I poprostu pod dany przycisk bindujesz jakiś tam skok, jakiś kryt. uderzenie jako skill. Niekoniecznie muszą to być skille idealnie z metina gdyż jest to w 70% nie możliwe do wykonania :)

To fajnie. Nie wiem czy się mylisz, bo się zbytnio na tym nie znam, ale dobre takie coś by było :)

@EDIT

Co myślicie o "Automatycznym OX"?

Opublikowano

To fajnie. Nie wiem czy się mylisz, bo się zbytnio na tym nie znam, ale dobre takie coś by było :)

@EDIT

Co myślicie o "Automatycznym OX"?

Heh bylo by ciekawie, ale ten kto zagra 1 raz w minecrafta ( w sensie osoba ktora zawsze gra w metina ). Dowie sie paru rzeczy podstawowych i bedzie taki OX to zaraz przegra :D I na odwrot.

A co bylo by z dungeonami ? Bo na wyzszym poziomie jak na PL najlepszy zarobek jest na dungeonach. W sumie to nie bylo by takie trudne chyba, zrobic teleport na inna " mape " ( nie wiem jak to sie zwie w MC ) dodac moby drop specjalnego przedmiotu do nich i bedzie dobrze.

A co z systemem doswiadczenia ?

Co z questami fabularnymi ?

Co z bonusami przedmiotow?

Zbroje, bronie, bizuteria ?

Pojedynki ? :D

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Good idea,z chęcią zagram na takim serwerze,powodzenia w tworzeniu go :)

Opublikowano

Heh bylo by ciekawie, ale ten kto zagra 1 raz w minecrafta ( w sensie osoba ktora zawsze gra w metina ). Dowie sie paru rzeczy podstawowych i bedzie taki OX to zaraz przegra :D I na odwrot.

A co bylo by z dungeonami ? Bo na wyzszym poziomie jak na PL najlepszy zarobek jest na dungeonach. W sumie to nie bylo by takie trudne chyba, zrobic teleport na inna " mape " ( nie wiem jak to sie zwie w MC ) dodac moby drop specjalnego przedmiotu do nich i bedzie dobrze.

A co z systemem doswiadczenia ?

Co z questami fabularnymi ?

Co z bonusami przedmiotow?

Zbroje, bronie, bizuteria ?

Pojedynki ? :D

Faubalne? Na pewno jest jakiś plugin w mc na questy, coś się wymyśli :P

System expa? Jeszcze nie wiem, prawdopodobnie: zabijanie zoombie, wilki itd. - zobaczycie xD :rolleyes:

Zbroje, bronie itp? Na start skórzane gówna na każdą klasę, wojownik drewniany miecz, ninja łuk+miecz i strzały. Za misje dostanie się przykładowo np. żelazne itemy. (oczywiście jak ktoś zginie to nie straci ekwipunku jak to było w tibi :D)

Pojedynki? To akurat będzie najłatwiejsze. Plugin gdzieś już taki lata w internecie. Wpiszemy np. /pojedynek [NICK TYPA] i tamta osoba musi wpisac /pojedynek zatwierz, bądż na odwrót.

[To co teraz tu piszę nie wiadomo czy będzie tak na serwerze, ale podobnie. Z czasem się zobaczy ^_^ ^_^ ].

Opublikowano

W jakis sposob da sie zrobic aure miecza w minecraft

efektami, ulepszeniami i np. zmiana miecza w trakcie wlaczania skilla

do tego potrzebny i wymagany txt ale i tak wam serwer nie wypali.

Ahh to doświadczenie użytkowników robiący serwery na skryptach :D

Pomagam w tworzeniu serwerow oraz pluginow !

Opublikowano

W jakis sposob da sie zrobic aure miecza w minecraft

efektami, ulepszeniami i np. zmiana miecza w trakcie wlaczania skilla

do tego potrzebny i wymagany txt ale i tak wam serwer nie wypali.

Ahh to doświadczenie użytkowników robiący serwery na skryptach :D

założysz się? Aura może nie będzie konieczna. Damy postaci wbudowane potki, body - damage, mental - będzie miał efekt KOX'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...