Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program do administraci sieci

BoskiPonczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam w domu taka małą sieć lan/wlan i potrzebuje programy który umożliwi mi między innymi takie funkcje jak:

- sprawdzenie, które urzędzenie z używa najwięcej zasobów łącza

- możliwość "podzielenia", tzn. chodzi mi o to że, gdy przypuśćmy mam chęć pograć to uciężliwe jest bieganie na inne piętro by wyłączyć ściaganie lub ograniczyć z użycie łącza w programie i dopiero móc komfortowo pograć na innym urządzeniu. Najlepiej by przypuścmy można było przydzielić jednemu urzędzeniu 10% łącza, a reszta pozostałemu

- możliwość kompletnego odłaczenia urządzenia

Wiem, że taką możliwość dają programy zawarte w pudełku routera lub strona komfoguracyjna, nawet kiedyś na routerze Pentagram tak robiłem. Jednak odkąd przeszedłem na to, za przeproszeniem, gówno od TP czyli livebox to nie mogę zrobic nic! Strona konfiguracyjna jest tak okrojona, że można ten syf tylko zresetować i zmienić hasło do Wi Fi.

Jeśli to potrzebne do w sieci chodzą prawie non stop:

- komputer stacjonarny na kablu( Win XP)

- drugi komputer stacjonarny na kablu(Win XP)

- laptop Wi Fi(Win 7)

I sporadzycznie jest podłaczony tablet z Androidem.

Z góry dziękuje za wszystkie trafne lub mniej trafne propozycje.

Pozdrawiam:)

Opublikowano

kupujesz router(może być nawet domowy) lączysz się skrętką do komputera, jeśli to router domowy to wpisujesz adres sieci LAN routera w przeglądarce i wyskakuje ci Panel administracyjny siecia

aFMA3pg.png

Opublikowano

Wiem, że taką możliwość dają programy zawarte w pudełku routera lub strona konfiguracyjna, nawet kiedyś na routerze Pentagram tak robiłem. Jednak odkąd przeszedłem na to, za przeproszeniem, gówno od TP czyli livebox to nie mogę zrobic nic! Strona konfiguracyjna jest tak okrojona, że można ten syf tylko zresetować i zmienić hasło do Wi Fi.

@up

Może źle sformułowałem to zdanie...

Gdy pisałem strona konfiguracyjna to właśnie mi chodziło o panel administracji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...