Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Historia pewnej osoby... Akcja odbijanie konta

kermiasz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Zanim przejde do sedna sprawy opowiem wam pewna historie. Jakis czas temu poszukiwalem konta do gry Guild Wars 2 dla swojego kolegi, na innym forum znalazlem ogloszenie gdzie pewna osoba wyrazala chec wymiany owego konta na rzecz Infestation (dawne WarZ). Pomyslalem wiec ze jest to dobra okazja tym bardziej ze walka z zombie oraz surwiwal nie przypadl mi do gustu. Na steamie mialem takze wykupiona gre Arma 2 ale tym sie nie przejmowalem bo mialem podobne podejscie do tego tytulu jak do poprzedniej gry. Niestety przez swoja glupote zostalem zwyczajnie okradziony, jako pierwszy podalem haslo do steam i za chwilke zostalem zablokowany na gg. Tym przykrym akcentem zakonczyl sie moj dzien. Gdy tylko wstalem rano, zaczalem obmyslac plan poprzez ktory udalo by mi sie odzyskac to co stracilem. Mialem jeden trop, zlodziej ktory mnie oszukal uzywal caly czas tego samego numeru GG. Po powrocie do domu poszperalem troche po forum by przyjzec sie ruchom delikwenta, odnalazlem temat w ktorym obwiescil ze szuka osob do wspolnej gry w wiadomo co. Odezwalem sie wiec do niego na gg spod innego numeru i zaprosilem na wlasny serwer teamspeak. Oznajmilem nowo zapoznanemu koledze ze jestem w trakcie instalacji klienta i nawiazalem kontakt. Bylo to spontanicznie po czesci dzialanie, musialem jakos zyskac czas by moc troche dluzej pogadac.

- sluchaj, mam dobrego hacka do Infestation, po jego uruchomieniu postac nie meczy sie ani nie glodnieje, w 100 % nie wykrywalny

- o to swietnie, dobre to

- podaj maila to Ci wysle

Procz tego ze wszedlem w posiadanie maila to wyslalem mu byle jaki plik z gry gdzie po podmianie go w swoim kliencie Infestation przestalo dzialac. Zaczalem wiec kontynuowac wywiad i uwaga... ku mojemu szczesciu okazalo sie ze chlopak mieszka w tym samym miescie co ja, za chwilke poznalem adres zamieszkania oraz do jakiej szkoly uczeszcza. Stwierdzilem wiec ze jest to dobry moment na to by ukazac swoje prawdziwe oblicze. Oznajmilem ze ide afk i przygotowalem sobie finalny tekst ktory w skrocie brzmial "jestem najszczesliwszy (...) masz 2 wyjscia (...) oddaj konto (...) i puscilem go na gg. Final calej tej zabawy jest dosc smieszny poniewaz naturalnie kradziez konta zglosilem na steam i gdy po calej akcji wszedlem na maila sprawdzic cos (nie pamietam co) to support nadeslal mi link do zresetowania zabezpieczen zas zlodziej byl na tyl bezczelny ze w odpowiedzi na to co mu napisalem stwierdzil ze bardzo zaluje swojego posuniecia i czy w dalszym ciagu nie bylbym zainteresowany wymiana.

Teraz pytanie: po co opisuje ta sytuacje na tym forum?

Wszedlem dzis na konto steam i spostrzeglem ze nie zmienilem danych profilowych po zlodzieju. Z czystej ciekawosci wpisalem widniejacy tam nick (ScoTubeDev) w google. O to wynik ktory pojawil sie jako pierwszy:

http://www.mpcforum.pl/topic/1070945-sygnatura-scotubedev/

Wpadlem w szok. MPC Modder Lider? Smialo mozna stwierdzic ze jest to ktos inny lecz data utworzenia tematu rozwiewa moje watpliwosci bo dzien wczesniej wlasnie owy uzytkownik, lider grupy modder mnie okradl. Jak widzicie w internecie mozna miec wiele twarzy, z jednej mamy uloznego chlopaka, z drugiej zlodziejaszka.

Pisze to ku przestrodze dla was. Rozumiem ze administracja nie jest w stanie dowiedziec sie wszystkiego o czlonkach swojego teamu wiec takie rzeczy sie dzieja, nie pierwszy, nie ostatni raz. Nie zmienia to faktu ze takie zachowania trzeba tepic i publikowac.

PS. Jezeli administracja jest zainteresowana mocniej tym przypadkiem to jestem w stanie przedstawic pare niezbitych dowodow.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie mam co do tego pewności,daj ss-y bo powiedzieć że to on każdy może. Równie dobrze mogę powiedzieć że zgwałciłeś mi koleżankę bo google tak twierdzi.

Opublikowano

Mam pare dowodow, tutaj zapis z rozmowy gg podczas ktorej zostalem oszukany przez swoja glupote (na wasze zyczenie)

http://imageshack.us/photo/my-images/855/2d7a.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/248/lk97.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/853/khim.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/46/5ybr.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/823/gutl.jpg/

Rzecz dziala sie na innym forum o tematyce mmo wiec jezeli ktos chce uzyskac wiecej informacji to zapraszam na PW. Nie chce zostac ukarany za umieszczanie linkow do innych stron i temu podobne.

Opublikowano

Nie chce by ten temat byl traktowany jako zazalenie czy temu podobne a jako przestroga i ostrzezenie. Zalezy mi takze na tym by osoba o ktorej jest historia zrozumiala pewne sprawy.

Opublikowano

To jest albo próba zażalenia,albo zniszczenia reputacji scovetuba,żałosne...

Opublikowano

Nie tyle co zniszczenia co otrzymania nauczki. Fakt reputacja spadnie... Co jest w tym zalosnego? Czytales posty w miedzy czasie?

Opublikowano

Sugerowalbym w tym wypadku siedzieć cicho i poczekać na decyzję globa, admina bądź samego Sco, bo na razie nic nie wskorasz tym, ze będziesz bronił swojej racji. To jest forumek, tu każdy jak już broni to swego. A jak hejtuje, to każdego.

Opublikowano

Nie tyle co zniszczenia co otrzymania nauczki. Fakt reputacja spadnie... Co jest w tym zalosnego? Czytales posty w miedzy czasie?

Tak czytałem,nawet screeny oglądałem,ale nie widzę w tym wiarygodnego dowodu,poczekajmy aż scovetube sie wypowie w tym temacie.

Opublikowano

Sugerowalbym w tym wypadku siedzieć cicho i poczekać na decyzję globa, admina bądź samego Sco, bo na razie nic nie wskorasz tym, ze będziesz bronił swojej racji. To jest forumek, tu każdy jak już broni to swego. A jak hejtuje, to każdego.

Tak to prawda.

Tak czytałem,nawet screeny oglądałem,ale nie widzę w tym wiarygodnego dowodu,poczekajmy aż scovetube sie wypowie w tym temacie.

Mam ograniczone mozliwosci jako zwykly user na tym forum, nie chce tez rzucac informacjami na lewo i prawo bo tak jak juz wspominalem, za odnosniki do innych stron otrzymalbym warna, za podanie innych waznych danych moglbym przesadnie zaszkodzic ScoTubeDev a nie w tym rzecz.

PS. Dla tych ktorzy nie zdolali sie zorientowac, link do tematu (zawarty w pierwszym poscie) stworzonego przez ScoTubeDev zawiera prosbe o zrobienie sygnatury oraz avatara o tematyce Infestation lub Naruto jednak z naciskiem na Infestation. Temat aktualnie jest zamkniety i nie ma w nim zadnych odpowiedzi. Dziwne?

Opublikowano

A to jebany żydek, pewnie też babci rentę kradnie.

Na twoim miejscu wbiłbym do tego lapsa i z nim podyskutował, nie chodzi o to, żeby mu najebać, ale powiedzieć co zrobił :)

Opublikowano

Prawdę mówiąc to to czy jest się wysoko postawioną osobą na danym forum nic nie znaczy. Można być nawet pedofilem i mordercą a na forum zachowywać się normalnie lub wręcz nieskazitelnie.

Wątpię jednak że napisałeś to jako przestrogę. Myślę zaś że to zrobiłeś specjalnie, aby on dostał nauczkę, ale zrobił bym tak samo na twoim miejscu.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...