Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile taki komputer uciągnie graczy bez lagów ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<-------------------------- R

<--------------------------

<-------------------------- E

<-------------------------- K

<-------------------------- L

<-------------------------- A

<-------------------------- M

<-------------------------- A

Chciałbym się dowiedzieć ile mój komputer uciągnie graczy bez lagów na serwerze minecraft

Parametry Techniczne:

Procesor: AMD FX-8350 - 8 RDZENI

Pamięc podręczna drugiego poziomu - 8 MB
Pamięc podręczna trzeciego poziomu - 8 MB
Częstotliwość taktowania procesora - 4,0 GHz
Częstotliwość taktowania procesora w trybie TURBO - 4,2 GHz
Pamięci RAM

4x4 GB Kingston 1333Mhz, razem 16384 MB

Dysk

SSD Kingston HyperX 120 GB

Prędkość odczytu 555MB/s
Prędkość zapisu 510MB/s
Internet
IP Statyczne
50mb/s download, 25mb/s upload
Pozostałe
Silnik Serwera: spigot
System operacyjny: Debian 6
Ilość pluginów: 23
Ilość skryptów: 8

x

Opublikowano

spokojnie ci uciągnie 50 slotów(nawet więcej ale nie wiem...) Małe lagi by sie pojawiały przez procesor :P

Domagam się odpowiedzi bardzo ambitnych osób które wiedzą więcej niż ty. 50 slotów to uciągnie 4 rdzeniowy proc. A przechodząc do twojej odpowiedzi to chyba cie coś popierdol***, najsilniejszy procek firmy amd twoim zdaniem ma uciągnąć 50 graczy japier**** idiota.. Nie masz pojęcia chyba o niczym. Teraz info dla ciebie jakieś 3 msc temu testowałem ten sprzęt i na serwerze było ponad 100 osób i 0% lagów, a teraz pewnie zadasz pytanie po co ja zadaje pytanie na które znam odpowiedź, chciałbym się dowiedzieć ile waszym zdaniem osiągnie ten sprzęt maksymalną ilość graczy bez żadnych lagów i na pewno nie jest to 50 -.-

x

Opublikowano

Sam ram wykazuje 160 ale licz max 100.

|Members|-Tyle starczy,bez spiny o lepszą rangę.

Opublikowano
Domagam się odpowiedzi bardzo ambitnych osób które wiedzą więcej niż ty. 50 slotów to uciągnie 4 rdzeniowy proc. A przechodząc do twojej odpowiedzi to chyba cie coś popierdol***, najsilniejszy procek firmy amd twoim zdaniem ma uciągnąć 50 graczy japier**** idiota.. Nie masz pojęcia chyba o niczym. Teraz info dla ciebie jakieś 3 msc temu testowałem ten sprzęt i na serwerze było ponad 100 osób i 0% lagów, a teraz pewnie zadasz pytanie po co ja zadaje pytanie na które znam odpowiedź, chciałbym się dowiedzieć ile waszym zdaniem osiągnie ten sprzęt maksymalną ilość graczy bez żadnych lagów i na pewno nie jest to 50 -.-

Jeśli twój komputer (procesor) wykonuje także inne rzeczy to na pewno będą jakieś problemy. Pamiętaj, że to też musi być bardzo dobry internet, który jakby posiadasz xD.

Opublikowano

A komputer będzie tylko pod serwer? Jeżeli tak to dało by radę -/+ 110 slotów - wszystko "wychodzi w praniu", jeżeli byłby to skyblock, to możesz liczyć na +/- 125 slotów. Wiedz, że twój procesor pomimo tego, że ma 8 rdzeniu to jest nawet słabszy od 4 rdzeniowego intela ;)

Opublikowano

A co jest przyczyną że ten komputer uciągnie tylko 100 graczy procesor, internet, ram ?

Zresztą trudno jest zdecydować kto pisze prawdę bo kiedyś na moim starym procku też stworzyłem taki temat i tam jest 6 rdzeni oraz odmienne odpowiedzi, wychodzi z tego że 6 rdzeni uciągnie ponad 150 graczy a 8 rdzeni 100 graczy..... mętlik teraz w głowie mam każdy pisze inaczej

http://www.mpcforum.pl/topic/1062436-pytanie-ile-taki-sprzecior-uciagnie-graczy-bez-lagow/?hl=%2Bile+%2Btaki+%2Bsprz%EAcior#entry9130879

x

Opublikowano

Najlepszy procek.... ? xD (walłem na pancerz jak to przeczytałem ze śmiechu.... :D) Lecz się bo nic on nie wyciągnie :/ (a jeśli on ci uciągnie 100 slotów to chyba na 20 min a potem się pali xD

b_560_95_1.png

Opublikowano

Dobra Optmalizacja , debian

500 osob , i nie pierdolcie miu tutaj ze nie bo ja na 250 ludzi trzymalem ich na 4 gb ramu i zadneog laga nie bylo usprawiedliwia Cie to ze SSD dysk , moglbys jeszcze zrobic walek ze Rdzenie bys wyjebal w 1 core :)

Opublikowano

O kurw* ten temat jednak nie ma najmniejszego sensu każdy pisze co innego i nie wiadomo komu uwierzyć. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi wole sam się przekonać

Najlepszy procek.... ? xD (walłem na pancerz jak to przeczytałem ze śmiechu.... :D) Lecz się bo nic on nie wyciągnie :/ (a jeśli on ci uciągnie 100 slotów to chyba na 20 min a potem się pali xD

Dla twojej informacji chodziło mi o najlepszy procesor z kategorii domowych komputerów, wiem o tym że AMD ma lepsze procesory tylko że to są serwerowe ewentualnie to fx z większym Ghz.

x

Opublikowano

Dla twojej informacji chodziło mi o najlepszy procesor z kategorii domowych komputerów, wiem o tym że AMD ma lepsze procesory tylko że to są serwerowe ewentualnie to fx z większym Ghz.

LOL człowieku AMD to budrzetowy szit, czy do serwera czy do domowego komputera. Do mc najwydajniejszy bedzie seri xeon 1620 ma on odpowiednik do zwyklego blaszaka.

Serwer minecrafta to 1 głowny wątek więc silny 1 rdzen i pomocnicy do zadań pobocznych, im silniejszy tym lepszy, reszta rdzeni bez znaczenia moze ich byc 1000 po 500mhz . Amd może smrodek wąchać.

Co do pytania ile Pociągnie Twoj sprzęt... Odpowiedz brzmi nie dasz rady sprawdzić bo? masz za słaby upload :) Nawet jesli da rade to ile pociągnie zależy co tam napchasz i jak skonfigurujesz. Równie dobrze może pociągnąc 5 slotów bardzo rozbudowany serwer na modach jak i 300 survival bez pluginów.

łacze pociagnie jak pisali, miedzy 70 a 100 osób przy standardowym widoku i standrdowym serwerze

Dobra Optmalizacja , debian

500 osob , i nie pierdolcie miu tutaj ze nie bo ja na 250 ludzi trzymalem ich na 4 gb ramu i zadneog laga nie bylo usprawiedliwia Cie to ze SSD dysk , moglbys jeszcze zrobic walek ze Rdzenie bys wyjebal w 1 core :)

Podzielił bys sie tym co zazywasz... ;)
Co do dysków ssd ludzie one nie zastąpią ramu nawet w takim układzie NIE WOLNO USTAWIAC SWAP'a ma być wyłaczony przy dyskach ssd. nawet przy raid 0 z najszybszych 4 dyskow SSD włączymy swap i braknie ramu, zapełni sie serwer ludzmi to beda mieli scinki bo? swap zakisi system.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Nie jest najsilniejszy ;)
O procek się nie martw
na slota daj 200-250 mb ram
Gotowe :) Chyba umiesz dzielić :3

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

@Techpack

Zapraszam pirv gg 8165785 udowodnie Ci :) i zobaczymy komu bedzie lyso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...