Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Przeglądarka i ramy czy dysk?

MaminSynek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heyo. Mam sprawę.

1.Przeglądarka zabierająca mało ramu. Jak widzicie, Chrome mnie nie lubi i pozera mi masakrycznie wielkie ilości ramu post-575547-0-65535900-1384288645_thumb.png

2.Kupienie ramu czy dysku do starego PC.

post-575547-0-71033200-1384288975_thumb.png

To mój sprzęt. Dodam, że Karta graficzna to GeForce 9400 GT 512mb.

I tu jest moje pytanie. CO bardziej warto zmienić, bo mam do wydania 400zł. Przebudowuję ten PC stopniowo. Zaczynam od takich pierdół. NIe musicie się pytać o zasilacz płytę główną, bo ja t oz kimś później ustalę, ale chciałem się spytać co o tym sądzicie.

graphic.png

Opublikowano

No tyle że chrome to masakrycznie bierze pamięci.

Co mogę na pewno polecić to przerzutka na mozille. Mi wciąga 340k + jest w tym wliczony flash player od yt.

2. co możesz zrobić to kupić kostke ramu ale tutaj to nic nie pomoże.

graphic.png
Opublikowano

Co do samego zużycia RAMu to spróbuj przeinstalować przeglądarkę, wyłączyć z niej zbędne dodatki lub korzystać z innej przeglądarki. A płytę główną i zasilacz musisz podać, bo jak ktoś zaproponuje jakąś kartę graficzną i się na nią zdecydujesz, a okaże się, że zasilacz będzie za słaby?

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...