Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę Pytań Dot. Servera

piotreq96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no więc tak... witam i chciał bym zadać parę pytań, no więc:

1. stawiam sobie narazie taki testowy serwerek na hamachi zeby nauczyc sie wszystko obslugiwac. ale... jak juz sie rozkrece i mi sie to spodoba to chciał bym wsadzić to na jakiś porządniejszy serwer. no i tak, nie wątpię, na pewno są jakieś serwery stałe (w moim znaczeniu znaczy takie które same utrzymują grę bez przymusu włączonego kompa) no bo w sumie nie chcę miećkompa 24/7 włączonego. no i miał bym prośbę do osób które z takowych serwerów korzystały. prosił bym mniej więcej o linki do stron na których można takie coś założyc i ile mniej więcej to kosztuje. np czy zmiescil bym sie w zalozmy 15-20 zlotych na miecha? no bo w sumie. serwery takie jak np. FinaLongju na pewno są na stałym serwie bo wątpię żeby komuś komp chodzil caly czas i to bez najmniejszych zająknięc. a przeciez tam nie ma klasycznego is. nie zarabiają więc sądzę że koszt utrzymania takiego lichutkiego serverka na np. 50-100 góra 200 osób online nie są wysokie.

2. jeśli załóżmy nauczę się naprawiać większość problemów które mogą wystąpić podczas utrzymywania servku z tego lub innego źródła to taki serv przy stałej opiece mojej lub mojego brata mógłby działać długo np. rok? spotkałem się z opinią że wszystkie takie serwery kończą żywot po max 3 dniach a to jak widać na longach różnych nie jest prawdą. od czego to zależy?

Opublikowano

Haha Przed Ostatni wtf w POlsce juz mozna miec 120mb/s co Prawda juz były Prezentacje na Targach w Stanach Internet 1 Terabaj na S Czyli 1000 GB na Sekunde czyli w Ch** dużo

sygnprononame.jpg

Pomagam Robie Servery Metin2 za pomocą Team Viver Zapraszam na Profilek i Chętnie Pomoge. xD

[x] 50

[x] 75

[X]100

[x] 250 04.II.2010

[ ] 425

[ ] 500

[ ] 625

[ ] 750

[ ] 1000

[ ] Never In My Life

Opublikowano

Hanamama moze i byl internet 1TB/sek ale po Ch** taki komu - tylko na wielki serwer(np. PL) gdyby to mial byc na norm kompa to i tak sie tego nie wykorzysta bo stronki sa przystosowane do max 10mb/sek

Co do tych 200zl to na miesiac bo pomysl gdyby 15-20 zl na misiac to kazdy mial by globala

a jesli nawet niby "0zł" to lepiej przeczytac Regulamin ze 4 razy bo na pewno gdzies jest haczyk

Aha i myslisz ze FinaLongju byl na czyims kompie? buahaha musial by chyba miec 20GB ramu, net 120Mb no i procka min. 8rdzeni zeby uciagnac to wszystko wraz z systemem no i jesli taki dobry to 24/7 to musialby troche pradu zreć wiec nikt by z tego dochodu nie mial ^^

na większy serwer(3k ludu +) musisz miec Licencje na pliki bo mogą sie kapnąć xD

To bylo tylko moje skromne zdanie...

Opublikowano

czyli mam na hamachi grac? no to pytanie. czy jak uspie komputer (laptopa mam) to server dalej bedzie on?

eee i mam taki problem. korzystam przy stawianiu serwera z filmiku na yt http://www.youtube.com/watch?v=oUZiNemFlQA no i robie wszystko ale jak juz wpisze ./start to zatrzymuje sie na linijce

To jest ukryta treść, proszę

i nic sie nie dzieje przez pol godziny...

albo wyskakuje Connection Refused...

no to skoro mowisz... to niuby jaki porzytek z serwera maja ci z Finalu? hmm? skoro serwera na takiego kosztuje duzo a z isu nic nie maja. nie mowcie mi powaznie nei ma nic taniego takiego lichego? mi chodzi tylko o to ze nie chce zostawiac kompa na 24/7 jest jakis sposob?

Opublikowano

odp ktos? zalezy mi pls. nie umiem nawet na zwykly serw tego wrzucic przez to. teraz mi znowu wyskoczylo 200 linijek z tekstami No such file or directory... pls help

Opublikowano

odp ktos? zalezy mi pls. nie umiem nawet na zwykly serw tego wrzucic przez to. teraz mi znowu wyskoczylo 200 linijek z tekstami No such file or directory... pls help

Czy nie możesz się umówić ze swoim "stu osobowym gronem przyjaciół" na granie na tym serwie w wyznaczonym przez ciebie terminie? Btw, jakiego masz kompa?

A ten serwer to 200zł (w promocji) na 3 miesiące.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Z tą hibernacją powinno zadziałac , a z tym błędem wypakuj od nowa pliki serwerowe .

DraVe_14401_3.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...