Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OC GRAFIKI

Melange

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

" Podkręcanie – to atut tych kart. Są wręcz stworzone, aby wyciskać z nich ostatnie soki. Nasz egzemplarz osiągnął maksymalne wartości, jakie można ustanowić w aplikacji do O/C. Co więcej, przetaktowanie wyraźnie polepsza działanie gier." - benchmark.pl

Chodzi tu o AMD RADEON HD7850 - jak podkręcić tą kartę? na ile mogę sobie pozwolić przy zasilaczu 600w

malpasyg.png

Opublikowano

Napisz model tego zasilacza, bo sama moc to mało. Napisz też jakiego producenta jest ta karta lub czy chłodzenie jest referencyjne. Zanim zaczniesz podkręcać to obciąż kartę programem furmark przez kilka/ kilkanaście minut i sprawdź jaką masz temperaturę. Samą kartę można podkręcać w programie np. msi afterburner lub w catalyst control center czyli sterowniku kart AMD.

Opublikowano

Od kogo masz kartę np. MSI , XFX , Saphre itp

Pobierz Saphire TRIXX , a potem z moją pomocą może na gg podkręcimy :)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Zasilacz jest dobry. W sterowniku karty graficznej jest zakładka Wydajność a w niej AMD OverDrive. A w niej masz kilka suwaków w tym taktowanie procesora i taktowanie rdzenia. Zwiększając wartość tych suwaków podkręcasz kartę, tylko zawsze zwiększaj o 5/10Mhz i sprawdzaj furmarkiem czy wszystko działa. Ale zanim zaczniesz to włącz własnie program furmark i po kilku minutach sprawdź jaka będzie temperatura. Bo gdyby teraz temperatura była za wysoka to nie ma sensu podkręcać takiej karty.

A z producentem to nie chodzi mi o samo AMD tylko o producentów takich jak Gigabyte, MSI, asus czy sapphire.

Karta referencyjna wygląda mniej więcej tak:

8800GT.png

A nie referencyjna np. tak:

gigabyte_gtx_470_soc.jpg

Opublikowano

A ok, po sprawdzeniu pudełka - MSI.

Wziąłem tego amd over drive dałem suwaki do końca (yolo :D) i 0 przyrostu fps w grach, tyle co było tyle jest.

malpasyg.png

Opublikowano

napisz na gg do mnie (w profilu ) to pomoge

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...