Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Dodać Nowe Połączenie W Navicat I Połączyć Się Z Bazą?

Asfaltito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Załozyłem dzis moj pierwszy serw i chce ustawic sobie GMa.... z navicatem mam doczynienia pierwszy raz i nie wiem jak polaczyc sie z ta baza ;/ po tym jak wchodze w polaczenie mam uzupelnic nastepujace rubtyki - Nazwa połączenia ( to ma byc nazwa pokoju w hamachi ? ), Host/Adres IP ( to ma byc adres do hamachi czy co ?? ;(( ) ,Port ( to mam pozostawic bez zmian ? ) , Nazwa uzytkownika ( root??) , haslo (mcncc.com ? ) caly czas mam jakies bledy.... a na youtube nigdzie nie moge znalezc konkretnie jak sie z baza polaczyc ..... ;/// Z góry dzieki za pomoc

Opublikowano

1. Wejdź w Connection

2. Potem MySQL

3. Connection name wpisz: mt2

4. Host name/IP address wpisz IP to które miałeś w sysinstall (To pierwsze) czyli z końcówką .100

5. Port zostaw tak jak jest NIC NIE ZMIENIAJ

6. User name: root

7. Password: 123456

8. Zaznacz ptaszkiem "Save Password"

9. Naciśnij "OK"

http://www.mpcforum.pl/topic/65263-tut-jak-otworzyc-baze-w-navicat/

ex Moderator Metin2 | ex Moderator 4Story

Opublikowano

1,Tam gdzie masz nazwe połączenia wpisujesz co chcesz.

2.Host/IP wpisujesz swoje ip z hamahi z koncuwka 100

3.Port zostawiasz bez zmian.

4.nazwa uzytkownika root.

5.Hasło: 123456

Jeżeli pomogłem daj 5:)

Opublikowano

Robie wszystko jak napisaliscie.... i caly czas mam error ;/// w FileZilla mam blad..... Connection closed by server with exitcode 2147483647 , WinScp mam jakis błąd sieci Koniec czasu połączenia..... a tez wpisalem wszystko tak jak w tutku Siera..... a w Navicat mam 2003 -Can't connect to MySQL server on '5.11.***.100' ( 10060) .... Juz nie wiem co mam zrobic.... serwer hula.... mozna grac czyli wszystko dobrze zrobilem .... a z tym sie mecze juz kilka godzin ;// . Postawilem drugi serwer zeby postepowac zgodnie z tym tutkiem Siera ale caly czas mam to samo ;/// POMOCY..... ;/// Chcialbym jeszcze dzis zagrac ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...