Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wojsko Polskie

Gość Kacperovsky.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się zapytać jak wyglądają początki w wojsku ? jak się już dostaniemy .

Opublikowano

Ale chodzi mi o to czy jakies treningi , bieganie po pustyni , 1000 pompek wojskowych , 50 m pod wodą na jednym wdechu .

Czy jakieś ubranie się w mundurek i przyjscie ( papierkowa robota )

Bo jak to 2 to ja się na to nie piszę :)

Widziałem różne filmy o GROM'ie i Navy Seals . Chce mieć takie treningi . Służby specjalne itp

Opublikowano

No to lipa . Bo wojsko to ma być wojsko . Nie rozumiem zupełnie . Wiedziałem, dlatego chciałbym się dostać do NavySeals . Tak tak , wiem jest to piekielnie trudne i dostaje się 1 na milion .

2 argumentem za tym jest to ,ze bardzo bym chciał mieszkać w USA .

Lubie takie rzeczy , a nie '' zrobię 10 pompek i z bańki , może nie patrzy ... '' .

Jak coś się robi jak to porządnie .

Opublikowano

W USA sprawa wygląda podobnie. Też nie trafisz od razu do Navy Seals i prawdopodobnie również będziesz zaczynał od tych 10 pompek.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

W USA sprawa wygląda podobnie. Też nie trafisz od razu do Navy Seals i prawdopodobnie również będziesz zaczynał od tych 10 pompek.

Ja wiem . Przestudiowałem już to .

Na marynarkę bym się nie wybierał bo się boje ,ze jakaś mega fala we mnie pierdyknie :P

Chodzi mi o to ,ze w Navy Seals nie ma laby ... Tam się zapierdziela :P I to jakoś mi sie podoba :]

Opublikowano

Kurwa, kolego, zwolnij. Ty myślisz, że jak już dostaniesz się do Woja, to będziesz zapierdalał 50 km w pełnym uzbrojeniu po pustyni czy lasach arabskich ? Musiałbym Cię skierować na pogadankę u moich kumpli, co mają drużynę ASG i znają się na rzeczy, co do wojska. Dostaniesz taki wpieprz na początku, że Ci się odechce. To nie są przelewki, tam nie ma lekko jak na WF'ie.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

jak by nie było w naszym kraju nie idzie się aktualnie do wojska wcale ;) , powiedzmy na wojsko należy sobie zasłużyć albo mieć odpowiednie wykształcenie , byle barana na 100% nie przyjmą

w oddziałach specjalnych wszyscy praktycznie mają wyższe wykształcenie najczęściej techniczne, językowe itp

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Kurwa, kolego, zwolnij. Ty myślisz, że jak już dostaniesz się do Woja, to będziesz zapierdalał 50 km w pełnym uzbrojeniu po pustyni czy lasach arabskich ? Musiałbym Cię skierować na pogadankę u moich kumpli, co mają drużynę ASG i znają się na rzeczy, co do wojska. Dostaniesz taki wpieprz na początku, że Ci się odechce. To nie są przelewki, tam nie ma lekko jak na WF'ie.

Że po czym ma biegać? Arabia to teren pustynny,ludzie żyją tam głównie na wybrzeżu i w oazach,a o lasach tam mało kto słyszał.

@top Masz niezłe ambicje,jednak czy jesteś na to fizycznie i psychicznie gotowy?

Opublikowano

Tak dla wyprostowania :D Ja wiem ,ze tak na początku nie będzie ale ja chce być w ten sposób szkolony :P Spokojnie ;)

PS. u mnie na wf też nie jest lekko bo mamy pojebanego nauczyciela np biegniemy na rozgrzewce i się drze 50 pompek i jazda :) Myślę ,ze dzięki niemu coś takiego zawdzięczam :P

Że po czym ma biegać? Arabia to teren pustynny,ludzie żyją tam głównie na wybrzeżu i w oazach,a o lasach tam mało kto słyszał.

@top Masz niezłe ambicje,jednak czy jesteś na to fizycznie i psychicznie gotowy?

Fizycznie to napewno ;)

Fajnie ,że się temat rozkręcił .

Jedno pytanie . Czy odrazu po gimnazjum iść do tej szkoły wojskowej ?

Opublikowano

Jesteś zbyt pewny siebie. Prawie każdy mówi, że jest fizycznie gotowy, a później poddaje się na szkoleniu.

Po gimnazjum proponuję iść do technikum wojskowego, a później na WAT.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Można iść do liceum o profilu wojskowym,paru moich kolegów na niego poszło.

Opublikowano

Chciałbym się zapytać jak wyglądają początki w wojsku ? jak się już dostaniemy .

Jak ja widzę te posty to beka max.

W wojsku nie byłem ale na 100% po dostaniu się masz tak zwaną unitarkę przez około 2 miesiące, jest tam niezły rozpierdol, dużo biegania, mało spania, spanie w dużych namiotach. Tak jest w szkołach pożarniczych ale w wojsku podejrzewam że podobnie. Ogólnie to radzę Ci popytać na forach o wojsku bo tutaj z ludzie z MPC raczej nie wiedzą jak większość nie skończyła średniej szkoły.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że chodzisz do gimnazjum i to, że zrobisz 100/1000 pompek nie robi z Ciebie komandosa.

Tak samo jak z typa który ma predyspozycje ale tego nie kocha też nie będzie komandosem...

Twój post zupełnie bez sensu, bo prawda jest taka że byle kto nie wybiera takiego zawodu jak praca w straży pożarnej, policji (tej innej niż drogówka) czy w wojsku, większość bo jakieś 80% po prostu od małego czuje zajawkę na takie rzeczy.

Ci ludzie to wiedzą, że tego typu zawody nie są łatwe, bo często mimo dużego wynagrodzenia za swoją pracę, to są pewne "haczyki" - coś za coś.

Gościu chciał pewnie się doinformować bo pewnie niema znajomych/rodziny w tym kierunku, a teraz wszystko to się zmieniło i nie jest jak dawniej ze służbą w wojsku. No ale pewne rzeczy zawsze zostają.

Opublikowano

To była ironia, kolego.

Co do tematu, to jeśli jesteś dobrze sprawny fizycznie, masz jakieś wykształcenie dobre, potrafisz coś więcej niż przeciętnie, to możesz z wiekiem iść do woja. Ale póki co, najpierw jak już, to szkoła wojskowa.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Będziesz biegał po poligonie i gotował obiady dla oficerów, którzy przez kompanie będą chodzić w ręcznikach i japonkach, bo przecież na basen w mundurze nie pójdą.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

GROM to później, a i tak ciężko się tam dostać. Nie, takich treningów raczej wam nie zrobią.

Nie oficjalnie mówi się, że do GROM'u może każdy przystąpić kto ma jaja. GROM to nie jest jakieś regularne wojsko, a jednostka specjalna wzorowana na SEALS czy SAS. Tam nie ma miejsca dla samotnych wilków, bo albo działasz w drużynie. Albo wypadasz z gry i tyle.

Opublikowano

Na początku jak chcesz mieszkać w USA to musisz mieć wizę, a o to nie łatwo. he he he. BTW. Dlaczego każdy myśli o GROMIE? Są inne Polskie jednostki wojskowe na tym samym poziomie jak GROM a nawet może lepsze.. Chociażby Formoza, Agat(która jest "kuźnią kadr" dla żołnierzy,którzy w przyszłości, jeśli się sprawdzą, będą mogli przejść do innych Wojsk specjalnych.) A także JWK.

Opublikowano

O kurwa wyszedł nowy battlefield. Hmm chyba chce być tacy jak oni no, bo się naoglądałem jak oni to trenują i są tacy pro i zabijają ludzi. Na pewno się dostane, bo przecież robię 50 pompek na w-f. Chuj z tym, że trzeba mieć obywatelstwo amerykańskie i perfekcyjnie opanowany angielski aby dostać się do navy seals. To mi nie przeszkodzi tak samo jak to, że boję się wyjebanych fal na morzu, a mam zamiar iść do jednostki morskiej.

Okey, skoro jesteś taki "gotowy" to zrób sobie tydzień bez spania, a do tego siedzenie w lodowatej wodzie i trzymanie nad głową materacu przez 5 godzin z 3 kolegami, a później wyjdziesz z wody pobiegniesz 30 km na drugi koniec plaży i wysypią ci jakieś psie żarcie z beczki na ten piach i wpierdalaj (tylko jest mały problem, bo to jest jedna beczka na około 200 osób i kto nie dostanie ma problem) no, a później chuj wie co jeszcze, ale pewnie znowu do wody, bo to jednostka morska jest nie ? i tak przez tydzień. Wpisz sobie w google nawet Navy Seals Piekielny tydzień.

Na pewno dasz radę skoro robisz te 50 pompek...

Poza tym aby dostać się do "GROMU" musisz spełniać kilka warunków jak np. 2 lata służby wojskowej,strażackiej,policyjnej.

Dobre wykształcenie np. technikum albo lepiej studia.

Znajomości też by się przydały ale nie koniecznie ważne abyś dążył do zostania żołnierzem.

Jak będzie wojna myślisz, że kogo wysyłają na te najtrudniejsze misje ? no tak "GROM", a jak Cię złapią wrogowie i dowiedzą się kim jesteś to miło nie będzie.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że chodzisz do gimnazjum i to, że zrobisz 100/1000 pompek nie robi z Ciebie komandosa.

Dlaczego tak twierdzisz ? wgl mnie nie znasz .

To była ironia, kolego.

Co do tematu, to jeśli jesteś dobrze sprawny fizycznie, masz jakieś wykształcenie dobre, potrafisz coś więcej niż przeciętnie, to możesz z wiekiem iść do woja. Ale póki co, najpierw jak już, to szkoła wojskowa.

No tak ale jaka tak szkoła . Warszawa / Łódź ?

O kurwa wyszedł nowy battlefield. Hmm chyba chce być tacy jak oni no, bo się naoglądałem jak oni to trenują i są tacy pro i zabijają ludzi. Na pewno się dostane, bo przecież robię 50 pompek na w-f. Chuj z tym, że trzeba mieć obywatelstwo amerykańskie i perfekcyjnie opanowany angielski aby dostać się do navy seals. To mi nie przeszkodzi tak samo jak to, że boję się wyjebanych fal na morzu, a mam zamiar iść do jednostki morskiej.

Okey, skoro jesteś taki "gotowy" to zrób sobie tydzień bez spania, a do tego siedzenie w lodowatej wodzie i trzymanie nad głową materacu przez 5 godzin z 3 kolegami, a później wyjdziesz z wody pobiegniesz 30 km na drugi koniec plaży i wysypią ci jakieś psie żarcie z beczki na ten piach i wpierdalaj (tylko jest mały problem, bo to jest jedna beczka na około 200 osób i kto nie dostanie ma problem) no, a później chuj wie co jeszcze, ale pewnie znowu do wody, bo to jednostka morska jest nie ? i tak przez tydzień. Wpisz sobie w google nawet Navy Seals Piekielny tydzień.

Na pewno dasz radę skoro robisz te 50 pompek...

Poza tym aby dostać się do "GROMU" musisz spełniać kilka warunków jak np. 2 lata służby wojskowej,strażackiej,policyjnej.

Dobre wykształcenie np. technikum albo lepiej studia.

Znajomości też by się przydały ale nie koniecznie ważne abyś dążył do zostania żołnierzem.

Jak będzie wojna myślisz, że kogo wysyłają na te najtrudniejsze misje ? no tak "GROM", a jak Cię złapią wrogowie i dowiedzą się kim jesteś to miło nie będzie.

Nie , nie naoglądałem się . Jest to moja pasja .

Obywatelstwo można sobie załatwić , gdyż mam tam ciocie i chce niby tam mieszkać i chodzić do sql . Hę ?

Angielski poziom rozszerzony - 6 . Dziekuje . Czemu niby od razu oceniasz ?

Opublikowano

Na początku jak chcesz mieszkać w USA to musisz mieć wizę, a o to nie łatwo. he he he. BTW. Dlaczego każdy myśli o GROMIE? Są inne Polskie jednostki wojskowe na tym samym poziomie jak GROM a nawet może lepsze.. Chociażby Formoza, Agat(która jest "kuźnią kadr" dla żołnierzy,którzy w przyszłości, jeśli się sprawdzą, będą mogli przejść do innych Wojsk specjalnych.) A także JWK.

toć GROM to jednostka specjalna xD

@TOP

Naoglądałeś się o specjalistach wojskowych to tak myślisz...

Testy to przebiegnięcie bodajże 5km z całym ekwipunkiem na plecach to jest 20kg :F

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...