Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] odnosnie mob_proto i chyba game

pjawka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec mam takie pytanie a w zasadzie pytania

1. od jakich numerów id i do jakich można dodawać moby

2. od jakich i do jakich id są przypisane mounty, konie

3. czy baza ma przypisane jakieś np npc co koniecznie muszą być na oryginalnym id ze względu iż jest to tez dodane w game tak jak np właśnie konie

prosił bym od podpowiedz iż chcę zrobić całe mob_proto po swojemu

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ja cale mob usunąłem zrobiłem tak ze serwer działa bez mob_proto ono jest czyste usunąłem inne pliki raczej je wyczyściłem aby serwer nie miał odniesienia do mob_proto i nie pluł błędami

i dla tego teraz się pytam czy np nauczyciele muszą być pod tymi samymi numerami id

i tez chodzi mi o zasięg id mountów od jakiego do jakiego id bo z tego co kumam to jak zrobię na innym id to nie będzie bicia z mounta

a i jeszcze jedno pytanie odnośnie map jak zedytować cała mapę m1 nie chodzi mi o dodawanie bublowatych tekstur tylko o zmianę terenu np aby oryginalne m1 przywrócić spowrotem do programu L3DT i móc ja tam edytować

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ja cale mob usunąłem zrobiłem tak ze serwer działa bez mob_proto ono jest czyste usunąłem inne pliki raczej je wyczyściłem aby serwer nie miał odniesienia do mob_proto i nie pluł błędami

i dla tego teraz się pytam czy np nauczyciele muszą być pod tymi samymi numerami id

i tez chodzi mi o zasięg id mountów od jakiego do jakiego id bo z tego co kumam to jak zrobię na innym id to nie będzie bicia z mounta

a i jeszcze jedno pytanie odnośnie map jak zedytować cała mapę m1 nie chodzi mi o dodawanie bublowatych tekstur tylko o zmianę terenu np aby oryginalne m1 przywrócić spowrotem do programu L3DT i móc ja tam edytować

Ale jacy nauczyciele? Jak usunąłeś mob_proto, to jak to się ma do NPC?

727881401622271220780.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...