Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co Trzeba Zrobic By Na Routerze Serw Dzialal Prawidlowo.

JEEAA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

robisz wszystko według normalnych poradników tylko w Netmask zamiast wpisania 255.0.0.0 zostawiasz normalnie 255.255.255.0

Opublikowano

Tak musisz odblokowac porty w routerze nawet był Topic z programem do tego .

DraVe_14401_3.png
Opublikowano

Mam to ale to cos nie dziala, albo ja zle go wlaczam ^^ nadal nikt nie moze sie zalogowac na serwa, jesli te porty trza odblokowywac to proszę by ktoś podał mi link do tego programu.

Opublikowano

U mnie port orients nie ma^^ albo nie umiem tego szajsu znalesc, mam router TP-LINK TD-W8901G i jak wchodze w ip jego tez ma takie same jakMrJazor ale w zadnej opcji nie ma port orients, a ten simple port forwading co dziala czy nie??

UP Chyba wszystkie porty albo wogule juz nie wiem^^

Opublikowano

2003 - Can't connect to MySQL server on '82.177.226.100' (10060)

Gdy w sysinstall wybrałem moje ip i zamiast 255.0.0.0 wpisałem 255.255.255.0 to gdy chcę się połączyć z bazą danych wyskakuje właśnie taki błąd. Kartę sieciową zmieniłem na taką jaka odpowiada za połączenie lokalne.

Nie wiem co robię źle ale faktem jest , że nie wiem co mam z tym począć. Proszę o pomoc!

PS. Moje oryginalne ip bez końcówki .100 to 82.177.226.35.

Opublikowano

Możesz też spróbowac wyłączyc zaporę albo dodac te porty do wyjątków .

DraVe_14401_3.png
Opublikowano

Znalazlem w ustawieniach routera takie cos co niby działa, ale niestety nie wiem jakie ip wpisac hamachi czy mojego kompa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...