Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Grupy konstruktor nie mogą niszczyć klocków - prosze o pomoc

georek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim,

Mam problem, chciałam zrobić tak, żeby na spawnie grupa Konstruktor mogła budować.

Dodałam grupę konstruktor do regionu __global__ i dodalam flage build allow, a permisje dla konstruktora to:

- essentials.gamemode
- modifyworld.*
- permissions.build

I jest tak że może budować, ale nie może niszczyć klocków.

Pomóżcie, bo dopiero zaczynam się tym bawić i pewnie nie rozumiem jeszcze wszystkiego.

Dzięki

Georek

Opublikowano

Na spawnie ? Widzisz , jak ustawisz /setspawn to jest jakis teren ochronny , zazwyczaj jest to 16 kratek. I w tych 16 kratkach moze budowac tylko OP. Z tego co wiem mozna to zmienic

Opublikowano

Na spawnie ? Widzisz , jak ustawisz /setspawn to jest jakis teren ochronny , zazwyczaj jest to 16 kratek. I w tych 16 kratkach moze budowac tylko OP. Z tego co wiem mozna to zmienic

Bardzo dziękuję za odpowiedź, źle zadałam pytanie - bo chodziło mi o świat gdzie jest spawn, ale rzeczywiście eksperymenty robiłam w pobliżu spawnu i w tym był problem. Bardzo, bardzo dziekuję - wystarczyło odejść trochę od niego i wszystko jest OK.

Opublikowano

Jeżeli chcesz zmienić ,aby mogli tam budowac to : Wchodz w główny katalog z serwerem >otwierasz server.properties za pomoca notatnika/notepada ++ > Szukasz linijki spawn-protection=16 > Ustawiasz na 0 np. spawn-protection=0

Powinno działać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...