Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BIN - Odstęp pomiędzy lvl a rangą

Boxxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Krótko i do rzeczy, przedstawiam wam difa do binki o rewizji-wersji r34669 na odstęp (spację) pomiędzy lvlem a rangą,

może niektórych was to zainteresuje, ja preferuję wersję ze spacją, jako że akurat robiłem dla siebie, postanowiłem się podzielić - jeśli ktoś sobie np. nie poradzi, albo jest leniwy jak ja. :P

Jak sprawdzić wersję naszej binki?

Uruchamiamy wiersz poleceń (Start -> Uruchom -> cmd.exe) przechodzimy do naszej lokacji, np:

D: [enter]

cd metin2

Jeśli nasz plik .bin/.exe znajduje się w: D:\metin2\

metin2client.bin --perforce-revision [enter]

Client nam się nie odpali, natomiast utworzy się plik metin2client.bin.version, otwieramy notatnikiem i już znamy wersje binki.

Wersja r34669:

metin2client.bin
002215FD: 00 20
002215FE: 00 20

Jak zrobić to samemu, na swojej wersji binki?

1. Pobieramy program:

http://mh-nexus.de/en/downloads.php?product=HxD

HXD WORKSHOP - HEX EDITOR, lub korzystamy z IDA PRO, ale wspomniany hex editor waży kilka mb, jest darmowy i prosty w obsłudze, w zupełności wystarczy do tego zadania.

Uruchamiamy program, przeciągamy nasz plik .bin/.exe do okna programu, ctrl + f zmieniamy z listy na Text string, w pole wpisujemy: ELTimer_GetMSec(), musimy usunąć dwie kropki z tej pozycji co na ss:

528011d25e7ee.png, a dokładniej zamiast dwóch kropek zrobić dwie spacje, ustawiamy kursor przed kropkami, naciskamy dwa razy spacje i gotowe. ctrl + s zapisujemy i mamy oddzieloną rangę.

Efekt:

5280121f42aa2.png

Opublikowano

a czasem rozszerzenie tego wpisu nie powoduje problemów z dwEmoticonTime?

Korzystam z tej metody od pierwszych clientów i nie miałem problemów z emotikonami i stabilnością clienta, nie zaobserwowałem niczego wadliwego, problem istnieje zdaje się, jak przesadzisz z ilością zmienianych znaków, pamiętam że tam kiedyś na epvp to było modne i sobie jakieś długaśne kolorowe rangi robili, ale to już później też w c++ coś kombinowali, a dużo wariacji z tym było..

Było to już,dodal to Endymion wziąłeś ten sam dif i happy..

Nie skomentuję, ale jak było to możesz pokazać linka, wówczas na luzie usunę temat.

Samo dodanie spacji nie narusza innej funkcji, ale deco bodajże dawał dif na spację.

Jeden mówi, że drugi udostępniał, drugi zaś mówi, że tez już widział, nie widzę sensu takich wypowiedzi, ale w porządku.
Jak było to wywalić, ale u mnie macie nieco obszerniejszy temat, niż samego difa 'który teoretycznie gdzieś ktoś podawał' - chciałem jedynie nieco pomóc tym mniej rozgarniętym użyszkodnikom forum.
Opublikowano

Bez sensu temat, który pokazuje jak zrobić to samo tylko w inny sposób(który wcale nie jest lepszy). Na forum są już 3 sposoby:
1. Dif zwiększający odstęp.

2. Dif dodający spacje.

3. Dodanie spacji przed nazwą rangi w pliku D:\locale\pl\locale_game

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...