Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze Ulubione Sportowe Anime :P

MikvY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie tylko piszczecie jakie anime i dlaczego :)

Moje Ulubione Sportowe Anime Kuroko No Basket ; P lubię to anime ponieważ sam lubię pograć w koszykówke ^ ^

76561198041325734.png

Opublikowano

One Outs - bo się lubi dominującego bohatera
Chihayafuru - a, bo ta kreska, te mieszane uczucia i niezręczne sytuacje
Giant Killing - coś podobnego jak w przypadku one outs
ginban kaleidoscope - nie wiem czemu ale było dobre
ginga e kickoff - lubie małych chłopczyków piłkę nożną

Moshidora - dlatego, że mieli nas nauczyć o baseballu, a z tej serii najmniej tej nauki wyciągnąłem

teekyuu - bo jest super pojebane i wgl pojebane

Major - tak do trzeciego sezonu

Sporo tego było ogółem i jest kilka obiecujących których nie widziałem, np. IGPX

Opublikowano

Jak dotąd podchodziłem z nieukrywaną niechęcią do sportowych anime bo nie sądziłem, że to się może udać.

Jednak ostatnio selweron polecił mi Yowamushi Pedal i zmieniłem zdanie. To anime jest genialne.

Pewnie za niedługo pokuszę się o kolejne tytuły z tego gatunku.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Jak dotąd podchodziłem z nieukrywaną niechęcią do sportowych anime bo nie sądziłem, że to się może udać.

Jednak ostatnio selweron polecił mi Yowamushi Pedal i zmieniłem zdanie. To anime jest genialne.

One outs to must watch, może kreska nie zachwyca a bohater nie wygląda jakoś specjalnie ale wystarczy obejrzeć 2 epy aby zrozumieć zajebistość tej serii. POLECAM selweron też xD

NJxbd4x.png

Opublikowano

Tylko co do Yowamushi'ego, manga gdzieś przy 60 chapku dopiero "startuje", czyli może być tak że anime będzie reklamówką albo trzeba będzie na drugi sezon czekać :( <wyczekując cierpliwie chapów>

Opublikowano

Hajime no Ippo :v

I3QiiEX.png

And if you're not down with that, we got 2 words 4 ya

FxMQtFh.jpg Essential

Opublikowano

One outs to must watch, może kreska nie zachwyca a bohater nie wygląda jakoś specjalnie ale wystarczy obejrzeć 2 epy aby zrozumieć zajebistość tej serii. POLECAM selweron też xD

To akurat intersujące anime :p myślałem że słabe bedzie aż się okazało że mocne i w 1 dzien all odc nadrobiłem ;d

76561198041325734.png

Opublikowano

Może nie tak do końca sportowe, ale na długo w pamięci pozostanie mi kochana Ranma 1/2 :P

No i Chihayafuru chociaż przyznam szczerze, że pozostawia niedosyt.

Edit. Nie dawno wyszedł 2 sezon Chihay'i :P

Tak, ale dla mnie to anime jak zresztą nadmieniłaś pozostawia nie tyle niedosyt, co często jest po prostu nudne i nie ma za dużo do zaoferowania aby przyciągnąć do oglądania.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Galactik Football xD

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chyba jedyne anime o sporcie jakie oglądałam to Suzuka - chyba taki tytuł. Lekkoatletyka. Nawet fajne. Jeszcze Chichayafura, ale to o kartach :p

Opublikowano

Dotychczas nie mogłam się przekonać do anime z tego gatunku.

Jednak skusiłam się do obejrzenia Kuroko no Basket (po wielu namowach koleżanki) i nie żałuję. Anime ciekawe, spodobało mi się.

large.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio sportowe anime trochę mnie wciągnęły i muszę zmienić zdanie co do ulubionego.

Takim niewątpiwie będzie Hajime no Ippo. Wg. mnie zostawia daleko w tyle nawet tak dobre tytuły jak Kuroko no Basket, One Outs czy Yowamushi Pedal.

Mimo, że samo anime jest dość stare i niektórych może to zniechęcić to jest naprawdę genialne. Śmiałem się przy nim do łez. Zdecydowanie polecam. ;)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Hmm.. Jak dla mnie ma wszystko to co powinno mieć dobre sportowe anime.

Niebanalne i ciekawe walki, które nie nudzą się po chwili i naprawdę potrafią wciągnąć.

Postacie też nie są bezbarwne i każdy z przeciwników ma jakąś fajnie pomyślaną osobowość, którą się pamięta.

No i ten humor. Jak dla mnie to jest największa zaleta tego anime. Naprawdę wiele razy śmiałem się z przeróżnych gagów jakie serwują twórcy tego anime.

Zwłaszcza tak gdzieś mniej więcej od środka do samego końca gdy anime rozkręca się już na dobre.

Ogólnie przez to wszystko pierwszą serię pochłonąłem dość szybko pomimo tego, że to aż 75 odcinków. Teraz zabieram się za drugą. :)

1373662483-U83583.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...