Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft 1.6.4 problem z uruchomieniem "JAVA"

Marcino852

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedstawiam swój problem. :angry:

Otóż ściągnęłem sobie Minecrafta 1.6.4 (nie Zyczu, tylko taki drugi, gdzie mogę wybierac różne wersje), no i gdy klikam Play, wyskakuje mi okienko z błędem :

Java Virtual Machine

"A java exception has occurred". <_<

Robiłem reinstal Javy, tzn. Usunęłem ją, ściągnełem nową. Wyskakiwało okienko:

Enable to Java 7. upewnij się czy masz zainstalowaną jave 7.

Więc zaktualizowałem do najnowszej wersji javę, ale dalej to samo zaczęło wyskakiwac.

Mam windowsa: XP 32-bit, PAMIĘĆ RAM: 3Gb, Procesor: 2,20 Gh/z 2-dwu rdzeniowy. grafika: AtiRadeon HD 4800.
Podkreślam, że mam Service pack 2, i podejrzewam że może to mieć zwiazek z problemem.

PS: Próbowałem zmieniać MÓJ KOMPUTER<>INFORMACJE O SYSTEMIE<>ZMIENNE ŚRODOWISKO<>-Xmx512MB.
I nic. :O

Proszę o szybką pomoc :)

post-1044104-0-54164500-1384094312_thumb.jpg

Opublikowano

Ale jaki "ten drugi" ? Luncherów na 1.6.4 jest tysiące.

Na ss widzę błąd jaki kiedyś miałem, ale to na 1.2.7 było. Musiałem włączać ikonkę z 30 razi i za którymś tam się odpalał minecraft.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Wiem, co masz na myśli. Zazwyczaj tak mam z wersją 1.5.2, że musze pare razy klikać, zeby się uruchomił lanucher. Ale to nie to, problem twki w czymś innym, i nie wiem właśnie w czym.... Może tak jak pisałem, ma to związek z tym, że mam Service Pack 2?

Ale jaki "ten drugi" ? Luncherów na 1.6.4 jest tysiące.

Na ss widzę błąd jaki kiedyś miałem, ale to na 1.2.7 było. Musiałem włączać ikonkę z 30 razi i za którymś tam się odpalał minecraft.

Hmm.. cięzko mi określić, co to za launcher. Ściągnęłem go z jakiejś strony i po rozpakowaniu, pliki znajdują się w folderze o nazwie MCPL v0.3

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...