Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam następujący problem, a mianowicie, uruchamiam iBota, następnie Loader'a, wszystko ok, włącza się silkroad, loguje się na postać, wchodzę i na tym się to wszystko kończy.

Postać jest pokazana, hp/mp jest 0/0 po prostu pokazało postać, okolice ale nic po za tym, czyli jak by mnie nie zalogowało, a dodatkowo iBot się zwiesił i jest Brak odpowiedzi, po czym po jakimś czasie wyskakuje Błąd z "Nie wysyłaj". Jakieś rady jak to naprawić i uruchomić?

Opublikowano

Musisz mieć mapy wklejone do folderu z ibotem, u mnie to pomogło. :D

Opublikowano

Mapy mam wrzucone, jedne są w map, a drugie w jinsi. Problem po części rozwiązałem. Zaznaczyłem opcje w bocie "Disable Client-Clientless" i teraz normalnie się loguje na postać, wszystko ok, ale bot się zawiesza, dalej jest Brak odpowiedzi, po czym po jakiś 3-4min. wyskakuje błąd "Nie wysyłaj" no i oczywiście DC.

@Aha. Dodam że w tym czasie zużycie procesora wacha się w granicach 97-100%.

Opublikowano

nie bd zakladal nowego tematu, wiecnapisze tutaj.... a z kad masz loadera do silka skoro nie dziala do obecjen wersji?

Stamtąd skąd pobrałem bota.

Opublikowano

Prawdopodobnie masz za slabego kompa, u mnie komp wytrzymuje 5-6 clientlessow bez wiekszych problemow, a jak wlaczam ribota to najpierw zeby sie pojawil czekam 10-15 sek, po czym po wyborze postaci czekam okolo 30-40 sekund zeby mozna bylo z nim cos zrobic...

uzywales juz wczesniej ribota? dzialal inaczej? jesli tak to usun swoje configi postaci moze to przez nie.

edit:

tak wlasnie zauwazylem ze ja o ribocie, kolega o ibocie.... moze ty uzywasz zlego bota do zlego clienta? ibot do isro, ribot do rsro

Opublikowano

Athlon 4000+ x2 2,3GHz, 2GB Ram więc wątpię że aż taki słaby, żeby nie odpalił bota :) Swego czasu nawet 5 clientów odpalało się bez najmniejszych problemów :)

Używam najnowszego bota, ściągniętego najpierw tutaj z forum, później ze strony producenta, loader ściągałem z tego forum, z tematu gdzie była aktualna wersja iBota :)

Dodam że jeśli zaznaczę w bocie Disable Client-Clientless to Silkroad uruchamia mi się normalnie, loguje się na postać, chodzę itd. ale bot nadal jest w stanie "Braku Odpowiedzi", po jakimś czasie wyskoczy znany wszystkim użytkownikom Windowsa komunikat o błędzie ( "Nie wysyłaj"). 10 - 20sec później DC.