Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki tablet z androidem kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem tabletu.

Tablet preferuję w cenie do 900zł.

Będę głównie grał w wymagające gry typu GTA III, czy Minecraft. Oraz lubię czasami pooglądać filmy.

Moje wymagania to:

Najlepiej tablet z 2GB RAM

CPU najlepiej czterordzeniowy, nie ważne ile ghz bo i tak bd podkręcał.

Slot na USB/Mini usb

I przedewszystkim żeby można było włożyć kartę SD.

Za wypowiedź i tablet który spełni moje wymagania daje like.

Pozdrawiam

(PS: mam też na oku Shiru Emperor 10, ma 2GB ram. Co o nim sądzicie?)

Opublikowano

Do gier tylko tablety z ekranem 7 calowym a jak każdy wie , najlepszy tablet 7-calowy to oczywiście Nexus 7 . Za tą cenę myślę że kupisz używanego lub z oficjalnej strony ASUSA możesz czekać aż pojawią się odnawiane tablety.

Opublikowano

Do gier tylko tablety z ekranem 7 calowym a jak każdy wie , najlepszy tablet 7-calowy to oczywiście Nexus 7 . Za tą cenę myślę że kupisz używanego lub z oficjalnej strony ASUSA możesz czekać aż pojawią się odnawiane tablety.

A czy nexus 7 ma slot USB/Mini usb? Dla mnie to bardzo ważne, bo będę wgrywał muzykę, apki itp przez usb.

Opublikowano

A czy nexus 7 ma slot USB/Mini usb? Dla mnie to bardzo ważne, bo będę wgrywał muzykę, apki itp przez usb.

Nexus 7 ma slot Micro USB co w dzisiejszych czasach jest standardem

Opublikowano

A jak sprawuje się w grach?

Jak coś to może być też tel, a nie tablet. Ważne żeby w grach się sprawowało dobrze.

Opublikowano

Sam mam i wszystko pięknie działa. Gry typu gta vc, modern combat, nova działają bez problemu. Pobierzesz kilka apek z google play i tab ci wystarczy.

Opublikowano

Sam mam i wszystko pięknie działa. Gry typu gta vc, modern combat, nova działają bez problemu. Pobierzesz kilka apek z google play i tab ci wystarczy.

A co sądzisz o Shiru Emperor 10? Ma 2GB RAM, bateria która powinna dłużej trzymać itp. ?

Opublikowano

Może odpusc sobie tą kartę SD i kup iPad Mini 1, 16gb upolujesz na 100% w cenie około 900zł. Mialem kilka razy tablet z Androidem w ręku- o ile na komórki system rządzi, o tyle tabletowy to kompletny szrot, system jest obskurny, scina się, mało apek na tablety jak już są to z reklamami… Mówię ci- jak tablet to tylko ios pieprzniesz jailbreak i bedziesz miał pirackie wersje na luzie ;) system jest stabilny jak żaden, scina tylko na wielkich listach, ma śmieszny multitasking, wszystko zoptymalizowane, łatwy w obsłudze- bierzesz w rękę i wiesz od razu co jak sie robi, ładnie wygląda a samo urządzenie jest wykonane perfekcyjne. Ekran coś koło 8 cali, ma tylko jedna wadę mianowicie pikselioze bo ekran jest upelnie nieproporcjonalny do reszty komponentów. Mam to urządzenie w domu i poza pojebanym iTunes sprawuje się rewelacyjnie.

Pozdrawiam ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Szczerze to system Android nie jest przygotowany do wielu rdzeni.

Większość z nich po prostu odrzuca, niby pracują ale efektów niema a bateria leci.

Wszystko też zależy od "łatek" niekoniecznie tych oryginalnych nazywanych "ROM".

Mój tablet(którego chce sprzedać) ma 1GB RAM i procek 1,5(nie podkręcony) a radzi sobie z większością gier.

Kupiłem go niecałe dwa lata temu(marzec), gdzie były to najlepsze specyfikacje techniczne.

Ostatnio testowałem go na oryginalnym systemie bez łatek z Samsung Galaxy Tab 3 8.0

Gry takie jak NFS MS, GTR 2 itd. zero różnic, jedynie to szybsze uruchamianie gier, ale nie wiem czy to większy dysk czy co.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Może odpusc sobie tą kartę SD i kup iPad Mini 1, 16gb upolujesz na 100% w cenie około 900zł. Mialem kilka razy tablet z Androidem w ręku- o ile na komórki system rządzi, o tyle tabletowy to kompletny szrot, system jest obskurny, scina się, mało apek na tablety jak już są to z reklamami… Mówię ci- jak tablet to tylko ios pieprzniesz jailbreak i bedziesz miał pirackie wersje na luzie ;) system jest stabilny jak żaden, scina tylko na wielkich listach, ma śmieszny multitasking, wszystko zoptymalizowane, łatwy w obsłudze- bierzesz w rękę i wiesz od razu co jak sie robi, ładnie wygląda a samo urządzenie jest wykonane perfekcyjne. Ekran coś koło 8 cali, ma tylko jedna wadę mianowicie pikselioze bo ekran jest upelnie nieproporcjonalny do reszty komponentów. Mam to urządzenie w domu i poza pojebanym iTunes sprawuje się rewelacyjnie.

Pozdrawiam ;)

Pozdrawiam ;)

A jak z grami typu Minecraft? Nie zacinają się ?, Youtube da się oglądać w FULL HD czy tylko HD?

Opublikowano

A jak z grami typu Minecraft? Nie zacinają się ?, Youtube da się oglądać w FULL HD czy tylko HD?

Ten tablet NIGDY się nie zacina. Najwyżej lekko laguje przy dużych listach, np. liście zakupionych/ściągniętych apek. Ten system mają tylko urządzenia Apple, więc jest kosmicznie zoptymalizowany, a Android to system który da się wrzucić na każde urządzenie więc... średnio ;) .

Gry mimo 500mb ramu (!!!) i dwurdzeniowym procesorem 1 ghz (!!!!!!! takie parametry ma średniej jakości komórki z Androidem, ja mam taką a laguje a ten tablet nic!) zapierdzielają jak miło jakby miał 4 rdzenie, wadą jest to że 90% aplikacji jest płatnych ale jak pisałem pieprzniesz jailbreak (takie jakby odblokowanie urządzenia- ja tego nie robiłem, ale wiele osób tak robi) i możesz ściągać pirackie wersje.

Ale uwaga! To urządzenie ma kilka wad, które wieeelu zniechęcają do kupna a mnie niesamowicie wkurwiają.

>iTunes- diabelski program do zarządzania iPadami, iPhonami i innymi wytworami Apple. Myślałeś że wpinasz po prostu tablet i wykrywa jako urządzenie USB? Zapomnij! Obrazki/filmy/muzyka- wszystko musi przejść przez ten zdrowo popieprzony program do synchronizacji. No, muzykę właściwie fajnie zgrywa. Obrazy i kopiowanie rzeczy- horror. A co do filmów... koniecznie format .mp4 i tylko .mp4. Chyba że kupisz jakiś fajny odtwarzacz w AppStore który obsługuje normalne formaty.

>Pikselioza! Ekran przy małej czcionce wali pikselami aż miło. Horroru nie ma, ale jak jesteś maniakiem dobrej jakości ekranu- nie przygotowuj się na cuda ;) filmy ogląda się rewelacyjnie, ale apki wyglądają średnio.

>Zero personalizacji. Na pulpitach nie ma widgetów itp., tylko ikonki aplikacji które możesz wrzucać w foldery http://tabtimes.com/sites/default/files/ioS7-screen.jpg

A, Youtube- filmy odpalają się w rewelacyjnej jakości, a tablet sam wybiera rozdzielczość zależnie od szybkości łącza ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

IPad Mini + Jailbreak - graficznie rozwala każdy androidowy tablet, więc nie zależnie, czy chcesz oglądać filmy Full HD, czy grać w najnowsze tytuły, spokojnie sobie poradzi. Jeśli jednak się uprzesz przy Androidzie, to Nexus 7 2k13.

17052109001382846035.png

Opublikowano

iPad 1 i 2 ma ekran prawie identyczny jak w Samsung Galaxy Mini! Okropieństwo, nic się nie da na tym robić. Jak iOS to tylko iPad 3. Tak to bierz Nexusa 7 II.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...