Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Stara gra

gomez97779

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam dawnej gry wydaje mi się, że była to gra platformowa. Nie wiem czy w dobrym dziale założyłem temat, ale liczę na pomoc.

Jest to stara gra, w którą grałem kiedyś. Była to gra do 2 playerów, gdzie ekran był podzielony na dwie części. Każdy player

miał swoją bazę i w niej swoją flagę. Grało się małym ludzikiem, który też posiadał bronie i chyba jakiś "sprzęt odrzutowy", dzięki którym mógł latać, bo głównie się nim latało.

Gracz miał też określoną ilość lotu, kiedy się skończyła to po prostu spadał i przy wylądowaniu np. na nierównym terenie się zabijał, (pasek, że tak określę do "lotu" można było naładować po wylądowaniu w bazie). Polegało to na przeleceniu do bazy przeciwnika i zabraniu jego flagi, a następnie powrót do swojej i wylądowanie. I za to szły punkty. Wiadomo, że podczas tych lotów i prób zabraniu sobie flag, można było też się zabijać tymi broniami lub też poprzez braku naładowanego paska lotu uderzenie np. w skałę.

Z góry dzięki za pomoc.

Ps. Jeśli zły dział czy coś, to proszę o próbę przeniesienia go lub info, gdzie go wstawić, gdyż zbytnio się nie znam.

Opublikowano

Kurde to jeszcze nie jest to, ale bardzo podobne. Nie potrafię bardziej chyba opisać tej gry niestety niż up. Tam jak wylądowałeś i szedłeś np po równym terenie i nagle wbiłeś na taki "ostrzejszy" to gościu od razu się cały rozwalał :D. Była np taka mapa, że jakby w jednej jaskini, mapa coś podobnego jak w wormsach, w jednej tej jaskini miałeś swoją bazę, musiałeś z niej wylecieć i wlecieć do przeciwnika po tą flagę i wrócić do swojej, ale podobna gierka co podałeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...