Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

800zł - proc czy grafa?

Lenartowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, mam do dyspozycji jakieś 800zł, i nie wiem czego upgrade zrobić.

Mój PC.
Amd Phenom II X4 840
GTX 560Ti 1Gb (GDDR5 256Bit)
4Gb ram 1333MHz
Asus M4N68T-M LE V2
Zasilacz 550W (nie wiem jakiej firmy, musiałbym rozkręcać połowę PC żeby zobaczyć naklejkę...)

Wiem że proc gówniany "Bo amd" ale prosiłbym o normalne opinie i ewentualne propozycje :)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Koniecznie sprawdź ten zasilacz. Jeśli markowy to zmiana na intela, procesor używany ~~500zł i jakaś tania płyta za 150-200zł. I ewentualna wymiana zasilacza.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

tak jak up bo pakowanie się dalej w amd to przesada chyba że potrzebujesz do renderowania czy coś takiego bo do gier to i5 3350p-3570k wystarczy więc na razie najważniejsze podać jaki model masz zasilacza

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Zasilacz na 100% nie jest jakiś "markowy", bo dostałem go z obudową (którą wymieniłem).
Komputer głównie używam do nagrywania (Action, a nie fraps), zarówno audio jak i wideo, na procesor nigdy nie narzekałem, więc skończcie z przepłacaniem za intele.

Dalej planuję iść w AMD i myślę nad zakupem proca z serii Phenom II X6 (a nie x4) albo kupić tą kartę

http://www.agito.pl/karta-graficzna-xfx-radeon-hd-7870-xt-double-d-tahiti-le-2gb-ddr5-pci-e-box-84-864418.html?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Zasilacz na 100% nie jest jakiś "markowy", bo dostałem go z obudową (którą wymieniłem).
Komputer głównie używam do nagrywania (Action, a nie fraps), zarówno audio jak i wideo, na procesor nigdy nie narzekałem, więc skończcie z przepłacaniem za intele.

Dalej planuję iść w AMD i myślę nad zakupem proca z serii Phenom II X6 (a nie x4) albo kupić tą kartę

http://www.agito.pl/karta-graficzna-xfx-radeon-hd-7870-xt-double-d-tahiti-le-2gb-ddr5-pci-e-box-84-864418.html?

Za Intele nie przepłacasz, od tego trzeba zacząć, w sumie na tym polegał marketing AMD (który nie nie zły tak samo, jak ich procesory), zależy jeszcze do czego cepa się używa.

Bez podania marki, modelu zasilacza nie ma co polecać, bo do obudowy równie dobrze mógł być dołączony Fortron/Chieftec/CoolerMaster.

Masz dość trudną sytuację, bo :

1. Płyta jest do niczego, zmiana na Phenoma x6 jest troszkę bez sensu. Zauważysz różnicę w Renderowaniu, praca na wielu aplikacjach jednocześnie będzie przyjemniejsza, ale kolosalnej różnicy w samych grach nie zauważysz.

2. Na FX płyta jest zwyczajnie za słaba, o ile wgl go obsługuje.

3. Karta graficzna nadal nie jest zła, niewiele gorsza od 7850, a również idzie ją wykręcić.

4. FX 6xx jest dość tani, na styk zmieścisz się z jego O/C, ale w tej samej cenie masz również nowego Haswell'a i5 4400 + płytę, który pojedynczym wątkiem miażdży FX.

Ale najpierw zasilacz, musisz rozkręcić lewy panel i przeczytać napis na naklejce, ot tyle.

Opublikowano

Za Intele nie przepłacasz, od tego trzeba zacząć,

Ale najpierw zasilacz, musisz rozkręcić lewy panel i przeczytać napis na naklejce, ot tyle.

Po pierwsze, podstawy marketingu.

Kto płaci za reklamę? Producent czy kilent?

Po drugie, skoro pisze że musiałbym rozebrać pół PC, to musiałbym to zrobić.

Rozkręcenie lewego panelu.

ce211ec65d7496bb4f633efa701fd9ca.jpg

A skoro już piszesz o wymianie płyty głównej, to podaj jakiś model, który jest niedrogi a za razem dobry.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...