Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obudowa Aerocool Strike X One

PowerDayTech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ^^. Po dłuższych namysłach i wpatrywanie się w obudowę Cooler Master N200 doszedłem do wniosku iż nie jest ona zbyt "ładna". Zależy mi na tym aby mój komputer ładnie się prezentował z zewnątrz :D. Dlatego też zacząłem przeszukiwać Morele. Natrafiłem na dosyć fajną obudowę. Na pierwszy rzut oka nie wydaję się być tzw. "piekarnikiem", ale nie wiem jak to jest w praktyce. Jest to obudowa Aerocool Strike X One

http://www.morele.net/obudowa-aerocool-strike-x-one-426636/

Czy ta obudowa będzie opłacalna?

Opublikowano

Mi osobiście się nie podoba, a jak kieeeedyś się o nią pytałem to dostałem odpowiedź, że jest słaba. Chociaż można spróbować zamontować jakieś dodatkowe wentylatorki ^^. Może Ci polecic jakieś inne, np. Brutus 410 (teraz średnio opłacalny), Brutus M23, Zalman z9 :)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Obudowa "papierowa". Ten CoolerMaster zewnętrznie jest brzydki, ale za to jak dobrze ułożone wnętrze będzie się naprawdę ładnie prezentować.

No i jest mniejsza, to raczej PLUS. Poza tym jeśli dobrze widzę ma większą ilość przeciwkurzy oraz lepsze wentylatory w zestawie, również lepszy jest system montażu napędów.

Opublikowano

I że niby to coś jest ładne ? W dodatku mało funkcjonalny papier z głośnymi wentylatorami i świecidłami. To już lepiej Brutus M23 jak Ci się nie podoba CM N200 lub Zalman Z3 jak Ci nie przeszkadza głośnosć

Opublikowano

Obudowa "papierowa". Ten CoolerMaster zewnętrznie jest brzydki, ale za to jak dobrze ułożone wnętrze będzie się naprawdę ładnie prezentować.

No i jest mniejsza, to raczej PLUS. Poza tym jeśli dobrze widzę ma większą ilość przeciwkurzy oraz lepsze wentylatory w zestawie, również lepszy jest system montażu napędów.

No nic chyba zostanę przy N200 i z czasem wymienie ją na inną jeśli tylko kasa przybędzie ;) Chyba że możecie mi teraz polecić jakąś dobrą obudowę za ok 160 zł. Ładniejszą z zewnątrz wg. was. Być może i mnie się spodoba

I że niby to coś jest ładne ? W dodatku mało funkcjonalny papier z głośnymi wentylatorami i świecidłami. To już lepiej Brutus M23 jak Ci się nie podoba CM N200 lub Zalman Z3 jak Ci nie przeszkadza głośnosć

Każdy ma inne gusta. Ale niestety muszę się zgodzić że jest papierowa :P

Opublikowano

Ładniejsza jest IMHO tylko Z3 od Zalmana, M23 wygląda jakoś dziwnie.

Pamiętaj jednak, że wnętrze prezentować się będzie na pewno gorzej, jeśli użyjesz płyty mniejszej niż ATX.

Opublikowano

Zastanawiam się nad M23. Co prawda jakoś dziwnie wygląda jak wspomniał Sweet, ale jest nawet nawet. Zalman Z3 i Z9 raczej odpadają nigdy ich za bardzo nie lubiłem choć fajnie się prezentują. Tak więc rozmyślam nad M23 i N200

@edit

Zostaję jednak przy N200 bo porownując ją z innymi obudowami za 150-160 zł wypadają przy niej ******. Tak więc obudowę zmienię przy modernizacji komputera za ok. 2 lata. Temat do zamknięcia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...