Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

D-Praktyk.pl - Elektroniczny dzienniczek praktyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Ten kto chodzi do zawodówki ten wie co to jest dzienniczek praktyk. Jako, że nie zawsze chce nam się go uzupełniać to też jeżeli potrzebujemy go uzupełnić na szybko to nigdy nie wiemy co napisać. Więc dlatego postanowiłem stworzyć serwis gdzie Użytkownicy mogą dodawać swoje wpisy z dzienniczka i dzielić się z innymi. Nie widziałem jeszcze takiego serwisu więc może coś się uda :) Powoli będę go rozwijał. Zapraszam do oceny

http://www.d-praktyk.pl/
Opublikowano

Kolorystyka "nie oczojebna" : 8/10

Wygląd: 8/10

Kod: 8/10

NOTKI:
W nawigacji zrób także transition aby powróciły do starej postaci a nie tylko jak się nakieruje myszą ;)

W validator.w3.org nie mogę sprawdzić twojej strony czyli jest coś nie tak :/.

Opublikowano

Nawigacja (tam gdzie masz linki na inne strony) chodzi mi o to że jak na nie nakierujesz myszą to powoli (ale i tak jest szybko) tło robi się ciemne ale jak już myszką zjedziesz z nawigacji to od razu zmienia się tak jak było ;)
krótko mówiąc masz tak:

na hover masz transition

a na samym głównej klasie tej nawigacji nie masz transtion ;)

Chyba że tak ma być :D

Opublikowano

Ja jestem pod wrażeniem, może grafika tych wpisów nie powala, jednakże to jedna z nielicznych tutaj prezentowanych stron, która ma jakieś zastosowanie :) Ja nie skorzystam, bo jestem z technikum mechatronicznego, jednakże też słyszałem o 'słynnym' dzienniczku przekazywanym co roku z rąk do rąk, gdzie wszyscy spisują to samo, byleby 'odwalić' ten miesiąc.

Także technicznie jest ok, a pomysłowość 10/10

Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.
~ Albert Einstein

Opublikowano

Bardzo ładnie dobrana kolorystyka, dużo grafiki z img nie jest wykorzystywane, aa i tak strona ładnie się prezentuje. 10/10. Może się rozwinąć ;)

OFF.

Opublikowano

No właśnie nie miałem jakiegoś większego pomysłu na grafikę więc toteż jej tutaj dużo nie dawałem. Ale i tak wydaje mi się, że nie potrzeba tutaj jej za dużo bo wtedy strona byłaby za mocno skomplikowana. A mi chodziło o jasny i wyraźny przekaz. A pomysł zrodził się od tak bo niestety sam mam problem gdy mam dużo materiału do wpisania w dzienniczek ;P Poczekamy zobaczymy może się serwis rozwinie :) Jedyne co bym zmienił to może wpisy na jakieś inne ale to się zobaczy. Aktualnie jeszcze dokańczam kod i powoli pozycjonuję. A ktoś ma jakieś pomysły co dodać ew zmienić?

Opublikowano

Bardzo ładna strona przyda się kiedyś mi jeżeli nie upadnie :D

Ocena w skali od 1 do 10 daję ci 10

Ps.Ile kosztowało by mnie żebyś stworzył mi stronę pod serwer Metin2 :D

Opublikowano

1. Labele w login, ze stopką też możesz coś zrobić

http://screenshooter.net/4282425/jkpnrux

2. Co to do jest? Niby wszystko ok, aż po jakimś czasie pobiera nam 60-100 skryptów z dupy(w mojej sytuacji procek wskakuje na 100%)

http://screenshooter.net/4282425/odmmxke

3. Brak cache na pliki js(masz ckeditor)

4. Informacja na temat cookies, zasłania logo na początku

W panelu użytkownika przy logowaniu powiela cookies które trzyma informacje nt. akceptacji cookie

http://screenshooter.net/4282425/rjbsrco

Cookies automatycznie ustawia się po ukazaniu komunikatu. Czyli jak zmienisz podstrone to już nie zobaczysz tego(osobiście nie wiedziałbym o tym komunikacie gdyby nie przeglądnął cookiesów).

5. Jakoś tekst wydaje mi się oczojebny. Strona jakoś kanciasta, jakieś cienie albo zaokrąglij?

6. "Dodał/a: RoyMaster", ustalanie plci przy reje?

7. Oceń serwis, dodaj linki do logowania i rejestracji?

8. Dodaj meta tagi od facebooka?

9. I te wpisy, <br> br br.... może li i ol?

10. Syntaxy na w3 vaildate

Jeszcze kilka rzeczy widziałem, lecz podczas pisania mi się strona cofnęła i nie zapisała

Opublikowano

@up

Oby wszystkie oceny były takie jak Twoje :) W między czasie wszystko powoli poprawię

Co do płci nie wiem czy się opłaca bo wpis można dodać bez reje. Po co meta od fb? <br /> A komu to przeszkadza?. w3 są drobne błachostki (może poprawię). Te skrypty sprawdzę bo tego nie sprawdzałem. A strona ma być kanciasta :)

Opublikowano

@up
No masz rację lepiej wygląda :) Już zmieniam, ogólnie myślałem nad zmianą wyglądu strony ale nie wiem czy do tego dojdzie. Aktualnie tak jak pisałem zajmumę się pozycjonowaniem i kodem.

Opublikowano

@ ref

Mała aktualizacja została możliwość komentowania wpisów dzięki Facebook.

Poszukuję osób które będą zamieszczały wpisy na stronie. Wszystkich chętnych zapraszam do kontaktu

Podawajcie pomysły co jeszcze można dodać

Opublikowano

@ref

Zapraszam do współpracy jak i do oceny serwisu. Niebawem powinny pojawić się nowe możliwości jak i być może troszeczkę odmieniony wygląd. Wszystko idzie w bardzo dobrym kierunku ;P

Opublikowano

Po co meta od fb? <br /> A komu to przeszkadza?.

1.Wklej swój link na fb, tak aby załadować miniaturke. A tak to sobie ustawisz co chcesz, aby tam się znajdowało.

<br> no wiesz, w każdym wpisie są wymienianki, więc mógłbyś zrobić jakiś systemik do tego. przy okazji <li> byś dodał.

2. zapomniałeś dodać rewrite

http://www.d-praktyk.pl/?caly_wpis&wpis=48

3. Paginacje na strone główną

4. Polecamy na narożnikach, takie troche z dupy xD

5. Możesz dodać formularz o tej samej tematyce co ten temat(widoczne dla uzytkownika). Bo podałeś tylko kontakt, więc zapewne będą do ciebie pisać głównie z problemami.

Opublikowano

@up

Właśnie myślałem nad paginacją i chyba ją dodam bo coraz więcej wpisów jest. Możesz powiedzieć dokładnie o co Ci chodzi z rewite? Co jest nie tak? Polecamy było testowe, zapomniałem usunąć. Resztę zobaczę

Opublikowano

Mała aktualizacja. Dodana możliwość wybrania wpisów jakie mają się wyświetlić bez zalogowania. (Jak ogarnę jquery to może będzie działać bez przeładowania)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...