Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno minecraft

Vovage

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem kupić oryginalnego minecrafta i mam do Was 2 pytania.

1. Skąd mogę bezpiecznie i legalinie zakupić orginalnego minecrafta? Na stronie producenta jest za 20 euro, lecz czy można nabyć go taniej?

2. Czym różni się minecraft premium od gifcode? Na stronie producenta są obydwie te opcje w tej samiej cenie 19.95 euro.

Opublikowano

1. Możesz na allegro, ale nie legalnie i nie bezpiecznie.

2. Konto premium od giftu różni się tym, że zamawiasz i płacisz za premium od razu na konto, a giftcode, to kupujesz kod, który po wpisaniu daje ci premium.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Ok dzięki leci lajk. A co do kupna nie ma jakiś serwisów które się zajmujom takrze sprzedażą premium? No bo wiece 80zł za taką gierke to troszke dużo ^^. Patrzyłem na oferty z allegro, lecz tam są dziwne ceny typy od 5zł do 53 i nie wiem co o tym myśleć.

Opublikowano

Allegro masz 5zł za konto premium, czyli kupujesz login i hasło do nicku. Nie możesz zmieniać hasła ani skinu, bo to jest na sprzedaż by szpanować skinem i wchodzić na servery premium. 50zł to kradzione gift code, kupisz je i za kilka tyg/msc stracisz premkę. Są serwisy, ale nie czuł bym się tam pewnie. Jak chcesz za darmo, to lataj po YT i szukaj jakiś konkursów jubileuszowych, czasem dają konkurs o gifta, ale dużo osób bierze udział.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Nigdzie taniej i najbezpieczniej nie nabędziesz jak i wyłacznie na stronie producenta... wszystkie ''Premki'', Gift-Cody za 5 zł to zwykłe fejki z nickami s1komputer4 ...

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

na allegro masz 50% by trafić na oszusta -,-

nie lepiej raz zapłacić za gifa? ( jak by się okazało że sprzedawca to oszust )

1,5 roku grałem na no premium, kupiłem na oficjalnej stronie premkę i się nie martwię że ją utracę ( premki poniżej 5 dych )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odpowiem Ci na oba pytania ^^

1. Legalnie kupic minecrafta mozesz na ich domenie minecraft.net, w innym przypadku (czyli nie legalnie) mozesz gakupic go na allegro.pl, ale w tym wypadku predzej czy pozniej zostaniesz wytropiony przez Mojang i stracisz konto :D

2. Jest mala roznica, gift-code, to jest kod aktywujacy premium minecraft, natomiast Premium minecraft powstaje w polaczeniu giftcoda z Twoim kontem, ktore stworzyles na minecraft.net

40491.jpg

Opublikowano

1. Możesz na allegro, ale nie legalnie i nie bezpiecznie.

Bredzisz.

Na Allegro - legalnie i bezpiecznie ale należy czytać ze zrozumieniem co się kupuje i u kogo. Nie kupuj konta tylko kod do aktywacji.

Kupowanie kodu na stronie Mojang to droga krzyżowa. Odradzam.

By wszystkim żyło się lepiej :)

Opublikowano

Ja kupiłem orginalną premkę z Mojangu, bo wolę mieć pewność, że orginał. Nawet orginalne giftcody zdarzają się wykorzystane (bardzo mały odsetek), tak więc giftcode w ostateczności możesz kupić, by podarować koledze na przykład na urodzinki ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak kupujesz na stronie gry to możesz wybrać sb nick.Na allegro jest po prostu taniej.A i tak często konta są kradzione lub ma do nich dostęp pełno osób.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...