Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze sobą

Torsay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem jest on dosyć dziwny i poważny, ponieważ mam coraz częściej wybuchy złości na kogoś nad którymi totalnie nie kontroluję jakby ktoś przejął nade mną kontrole. Wtedy czuje się inaczej i myślę też inaczej czyli po prostu żeby zrobić komuś krzywdę. Na ogół jestem spokojnym człowiekiem który trenuje MMA aby zabić czas i coś osiągnąć w przyszłości. Ogólnie boje się, że nie będę panować nad sobą i zrobię coś komuś czego nie chcę. Też wam powiem coś innego, ale możecie pomyśleć, że jestem zupełnie pojebany i najlepiej zamknąć mnie w psychiatryku. Ale wracając do tematu, mam dziwne sny, a dokładniej są one bardzo wyraźne tak jakbym czuł i żył normalnie. Są to różne rzeczy np. coś dostałem ze sprawdzianu, gadałem z kolegą. I najważniejsze jest to, że to co zobaczę na 100 % się wydarzy nie ważne co się stanie i co zrobię i tak to się wydarzy, a jak już się to dzieje mam okropne deja vi i uczucie jakbym miał zaraz zemdleć. Dobra, dzisiaj rano miałem właśnie taki sen i widziałem siebie z nożem w ręku, a stałem nad jakąś postacią nie wiem kto to był, ale od razu się obudziłem i nie mogłem zasnąć. Bardzo się wystraszyłem i myślę co się może stać..

Wiecie co to kurwa jest i co z tym zrobić ?

Opublikowano

Z psychologicznego punktu widzenia to po prostu jesteś pod silnym stresem, a to wywołuje u Ciebie takie dziwne reakcje, jak np. chęć przywalenia komuś. Spróbuj na jakiś czas się wyciszyć, zrobić coś, co sprawia Ci przyjemność itp. itd. Sny, o których mówisz to może być czysty przypadek, bądź silnie działająca podświadomość. Nie ma niczego, czego nie dałoby się wytłumaczyć.

Opublikowano

Z psychologicznego punktu widzenia to po prostu jesteś pod silnym stresem, a to wywołuje u Ciebie takie dziwne reakcje, jak np. chęć przywalenia komuś. Spróbuj na jakiś czas się wyciszyć, zrobić coś, co sprawia Ci przyjemność itp. itd. Sny, o których mówisz to może być czysty przypadek, bądź silnie działająca podświadomość. Nie ma niczego, czego nie dałoby się wytłumaczyć.

Zestresowany jestem to prawda, ale kurwa ten świat mnie dobija. Np. jestem wkurwiony na coś włączam sobie muzykę ok, po jakimś czasie jest dobrze, a potem znowu kurwa ktoś ma jakiś problem i znowu jestem wkurwiony. A co do tego wkurwiana to działa jakby automatycznie np. gościu zajebał mi śnieżką to ja do niego od razu z pięściami żeby go zabić normalnie nie wiem skąd to się wzięło wcześniej takich sytuacji nie miałem :/

Opublikowano

Zestresowany jestem to prawda, ale kurwa ten świat mnie dobija. Np. jestem wkurwiony na coś włączam sobie muzykę ok, po jakimś czasie jest dobrze, a potem znowu kurwa ktoś ma jakiś problem i znowu jestem wkurwiony. A co do tego wkurwiana to działa jakby automatycznie np. gościu zajebał mi śnieżką to ja do niego od razu z pięściami żeby go zabić normalnie nie wiem skąd to się wzięło wcześniej takich sytuacji nie miałem :/

Po prostu ciągły stres tak wpływa na człowieka, że w pewnym momencie nawet niepozorne zaczepki czy niepowodzenia doprowadzają do furii. Trzeba nad tym nauczyć się jakoś panować, albo znaleźć skuteczny sposób, który uspokaja.

Opublikowano

Mam nadzieję, że nie masz przeciążeń serwera na forum, bo możesz zrobić coś nieciekawego.

A tak na poważnie:

Proponuję wyruszyć w jakąś podróż albo odpocząć gdzieś daleko.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nie pisz na forach takich rzecz jak przewidywanie przyszłości, bo jeszcze FBI czy jakiś inny shit zgarnie i będzie robił eksperymenty o.O

Tak na serio spróbuj się trochę zrelaksować zamiast treningów pomyśleć o czymś miłym dla ciebie.

Psychiatrą nie jestem ale może pomóc ;)

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

Pani psycholog z psychologicznym punktem widzenia.

JEBUDU

Opublikowano

Ja jebię i wy tak na serio te tematy zakładacie ?

Widzę dwie opcje wyjścia :

- idź do psychiatryka

- zaparz sobie opakowanie melisy w wiaderku i wypij to duszkiem...

Opublikowano

Za dużo energii masz wykorzystaj ją wyładuj nerwy poprzez ruch fizyczny,jak ja muszę rozładować nerwy (rzadko musze to robić bo mało uczuciowy jestem i wiele rzeczy mnie nie stresuje) to potrawie jeździć kilometrami na rowerze albo chodzić po okolicy bez celu przez pare godzin.

Opublikowano

zwyczajnie buzują Ci hormony innymi słowami masz okres dojrzewania i wszystko wróci do normy w swoim czasie a póki co wyładowuj nadmiar energii jakimś wysiłkiem fizycznym naprz treningiem lub bieganiem

Opublikowano

Złości nie muszą być koniecznie spowodowane stresem.. jeżeli będziesz się złościć i będziesz chciał coś zrobić ugryź się w język i ściśnij pięści, aby wyładować emocje w środku.
Co do deja vu. dzieje się to przez to, że w dawnym wcieleniu, działo się coś podobnego, to co dzieje się teraz. mogłeś być dawniej nawet psem, czym kolwiek. też mam bardzo często. a co do świadomych snów i tego co się dzieje, mam to samo.
sny ogólnie się spełniają, nie musisz ich kontrolować, ale ostatnio śniła mi się 2 z matmy (poprawkowa) i dostałam ją. śniło mi się także, że prawie wpadłam pod samochód, a po 2 dniach prawie przejechał mnie samochód pod domem, dokładnie to co się działo. według mnie powinieneś to wykorzystać, bo takie coś chyba mają tylko nieliczni.. ja już pomijam fakt, sił nadprzyrodzonych, bo tam to już sporo gadać.

Opublikowano

Stwierdzam ADHD

jest coś takiego jak psycholog. polecam.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Lepiej idź do lekarza bo jak masz takie napady złości to żebyś jeszcze od kogoś w twarz nie dostał jak sie odpalisz.

ravensygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...