Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier.

Radioś :3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na święta mam dostać nowego kompa, dlatego proszę was o złożenie go.
Budżetu nie znam dlatego złóżcie mi 2 zestawy, jeden za 3000 zł a drugi do 4000 zł.

Z góry dzięki.

Będę chciał zagrać w BF4, i CoD Ghosts na ultra.

Opublikowano

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Nie lepiej w zestawie za 4k dać gtx 770, dysk zamienić na 1 tb, i do tego jakiś ssd na system? :P

Było napisać, że potrzebujesz ssd. Dałem tam gtx 780, więc kartę o wiele wydajniejszą.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

To na moim zestawie pograsz na ultra :)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Przecież 770 też uciągnie bf i cod'a na ultra w dobrych fpsach :D

Może Battlefield 4 pójdzie na ultra, ale chyba zamierzasz kupować później lepsze i bardziej wymagające gry?

A między tymi kartami jest ponad 20% różnicy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Tak, ale SSD to spory kosz a pomiędzy 770-780 jest spora przepaść. Już nawet warto by było poczekać na firmowego r9 290X.

Bo wydajność takiego titana ;>. Tylko autorskie chlodzenie :/

graphic.png
Opublikowano

Vakoss posrało cię? W zestawie za 4k i5 4440? Tutaj co najmniej 4670k, do tego jakiś spartan/noctua i z87 g43/45 i ładnie wykręcić. W ogóle bez sensu zestaw bo mozna znaleźć lepszy ssd, tańszy ram, bude i zasilacz, ktore rownie dobrze sobie poradza.

Opublikowano

Vakoss posrało cię? W zestawie za 4k i5 4440? Tutaj co najmniej 4670k, do tego jakiś spartan/noctua i z87 g43/45 i ładnie wykręcić. W ogóle bez sensu zestaw bo mozna znaleźć lepszy ssd, tańszy ram, bude i zasilacz, ktore rownie dobrze sobie poradza.

Dokładnie. Zauważyłem właśnie, że dałeś tylko i5-4440, a i5-4670 i gtx 780 vs i5-4440 i gtx 770. Wynik jest przewidywalny.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Hehe właśnie też tak pomyślałem..

Opublikowano

Ode mnie coś takiego ;

http://www.morele.net/inventory/info/zJZsdM/

+

http://allegro.pl/thermalright-silver-arrow-sb-e-se-2-x-ty-145-i3686412504.html

Jeśli jednak jesteś fanem i7 to można także wsadzić.

Co sądze o zestawie?

Jest to w.g mnie najbardziej rozsądny zestaw. Zamist gtx 780, który nie mieścił się w budżecie dałem 770 + dobrą mobo oraz dobry procek.

Bude możesz zmienić na fracticaldesign 3000 (czy 300 nie pamiętam). ale wydaje mi się to zbędne.

Krowa z allegro pozwoli Ci prawdopodobnie wykręcić spokojnie na 4.5-6 jak u Surasman'a. (Napisz do niego na pw a za pewne odpowie)

Zaoszczędzoną kase możesz wydać na gry, jednak jeśli upierasz się przy SSD to plexior m4 powinien starczyć.

graphic.png
Opublikowano

Ehh, to noctua NHD-14. Która jest Okey, ale nie gadałem z nikim kto by taką posiadał.

Recenzje na necie są okey. Jeszcze można pomyśleć nad Dark-rockiem

Zapytam się prościej, czy chcesz cały budżet 4k wydać na komputer? Czy wolisz mniej?

graphic.png
Opublikowano

Ehh, to noctua NHD-14. Która jest Okey, ale nie gadałem z nikim kto by taką posiadał.

Recenzje na necie są okey. Jeszcze można pomyśleć nad Dark-rockiem

Zapytam się prościej, czy chcesz cały budżet 4k wydać na komputer? Czy wolisz mniej?

Odrazu nie będzie oc, cooler dokupie w przyszłości - jak uzbieram kase.

Najpierw będą się musiał przyzwyczaić że mi firefox nie tnie itp :D

A co do budżetu to wolę wydać mniej niż 4k.

To weź ten zestaw, który Ci podałem. Procesora nie podkręcisz, ale jest gtx 780 i i5-4670-tego nie trzeba pokręcać.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=78725&s=73528&s=77563&s=77718&s=74894&s=50390&s=63363&s=78214

Myślę że zestaw od Rockiego pod OC wystarczy mi.

Nie potrzebny mi taki potwór jak 780 :D

Opublikowano

Odrazu nie będzie oc, cooler dokupie w przyszłości - jak uzbieram kase.

Najpierw będą się musiał przyzwyczaić że mi firefox nie tnie itp :D

A co do budżetu to wolę wydać mniej niż 4k.

Myślę że zestaw od Rockiego pod OC wystarczy mi.

Nie potrzebny mi taki potwór jak 780 :D

Ale jeśli możesz go mieć to czemu nie ;)?

Po co OC, jak ten procesor jest bardzo mocny?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

O/c po to aby był jeszcze lepszy?

co do chłodzenia, to kup minimalnie macho żebyś to jakoś chłodził. Bo BOX intela wyje jak startujący f16 z lotniskowca.

A uwierz do tego się ciężko przyzwyczaić :D.

Chociaż ten potwór 770 z windem też wyje pod obciążeniem. Słyszalny przy 75% obrotów.

graphic.png
Opublikowano

Ekhem...

Napisałem wyraźnie : BEZ OC !!!

Dałem 4440 , ale dałem też dobry SSD jełopie.

Na przyszłość czytaj posty -.-

Opublikowano

Oczywiście i jest zapas dobrych 100-200W. Super znawcy polecają 600W, tylko dla tego że jest nalepka 450W na sprzęcie..

Gdzie 450W może oznaczać całą konsumpcje sprzętu. A nie samej karty. Pierdzieleni znawcy. (bez urazy).

Max pobierze 400W.

graphic.png
Opublikowano

O/c po to aby był jeszcze lepszy?

co do chłodzenia, to kup minimalnie macho żebyś to jakoś chłodził. Bo BOX intela wyje jak startujący f16 z lotniskowca.

A uwierz do tego się ciężko przyzwyczaić :D.

Chociaż ten potwór 770 z windem też wyje pod obciążeniem. Słyszalny przy 75% obrotów.

Wiem, że po OC jest lepszy, jednak z kartą graficzną gtx 780 by był jeszcze lepszy, a nawet taki i5-4440 radzi sobie w Battlefield 4 na ultra, więc ten i5-4670 starczy na dłużej.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...