Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Skyrim ~ Steam nie wykrywa gry

Kirito1641

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mój problem polega na tym ze mam pliki skyrima na komputerze w tym miejscu co zawsze nic z nimi nie robiłem, jednak Steam jest przekonany ze ich nie ma i pobiera grę od samego początku.Niestety z internetem który chwilowo posiadam ściąganie gry trwało by bardzo długo.

Szukałem na internecie sposobów lecz z tych które znalazłem nic nie zadziałało

Czy jest jakiś sposób czy zostało mi tylko ściąganie od nowa? :(

Opublikowano

Rozumiem, że skopiowałeś pliki jak robiłeś format czy coś, tak? No to źle zrobiłeś. Trzeba było zrobić kopię zapasową przez kreator Steam. Jak sobie tak po prostu wkleisz to to nie będzie działać. ;)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Masz wszystkie pliki w katalogu [X:\Program Files\Steam\SteamApps\common\Skyrim], tak?

To możesz przecież odpalić przez plik Skyrim.exe z tego katalogu.

Opublikowano

Wszystko chyba jest. Spróbowałem tak jak mówiłeś wyświetliło mi sie menu z "Wersja Pełna","Wersja Kinowa" oraz "Wyjście".

Na obu wersjach nie działa.

Opublikowano

Jeśli nie możesz odpalić gry tak jak Ci mówię, to znaczy, że pliki są uszkodzone i dlatego też Steam gry nie widzi. Chyba zostaje niestety pobranie od nowa.

Opublikowano

Jak zrobisz kopię zapasową plików gry na laptopie, przeniesiesz ją na PC i przywrócisz to będzie działać.

Jak to zrobić znajdziesz po wpisaniu w Googe: "Kopia zapasowa gier Steam". Niestety ja Ci linku nie podam, ponieważ to nie byłoby zgodne z regulaminem....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...