Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Remus.

Ankieta.  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zaciekawionyyy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

plbi.png

1383682027-U0.png

g9tz.png

1383682027-U0.png

1383672432-U1028798.png

1383682027-U0.png

RADZĘ PRZECZYTAĆ ZANIM ZAINTERESUJESZ SIĘ SERWEREM.

Będzie to serwer oparty na serii "Harry Potter" J.K Rowling. Nasze starania wobec serwera będą się nasuwały na jak najlepsze oddanie klimatu tej serii. Wszystko będzie dopięte na ostatni guzik, każdy system szczegółowo opisany. Serwer będzie posiadał wiele unikalnych systemów, autorskich modów, klienta. Lecz strona techniczna to nie wszystko.... Ekipa pracująca nad mapą również wkłada wszelkie starania, zaledwie ok. 10-u osób pracujących codziennie starając się oddać klimat choćby najmniejszej lokacji/miejsca. Może i to krótki opis, lecz resztę zobaczycie sami gdy serwer już wystartuje. (Grudzień.)

ROLE PLAY:

Kolejny temat to "Role Play".. Jak nazwa wskazuje z języka angielskiego: "Odgrywanie Roli". Otóż serwer nie będzie przeciętnym RPG, gdzie PvP to główny cel gry. Role Play w ściśle przestrzegających tej reguły serwerach to gra postacią opierająca się na używanie m.in zasad Role Play, które polegają na akcjach RP. Akcje RP - To między innymi odgrywanie czynności postaci w gwiazdkach np. " *Spogląda na Lucy z uśmiechem, po czym puszcza jej oko.* ". Są też określone pojęcia jak: Death Match (Atakowanie bez powodu.), Meta Gaming (Używanie informacji OOC do IC.). Główną zasadą Role Play według mnie jest IC i OOC. IC - In Character, czyli wszystko dotyczące postaci, oraz OOC - Out Of Character, czyli np. my poza grą. Reszte zasad ujmiemy w regulaminie oraz rozbudowanym poradniku.

1383682027-U0.png

1383672492-U1028798.png

1383682027-U0.png

MAPA: 90%

PLUGINY: 45%

MODY: 40%

SYSTEMY:

- Questów: 30%

- Rozwoju postaci: 10%

- Pozostałe: 10%

STRONA: 90%

Legenda:

*** - Mały postęp

*** - Średni postęp

*** - Duży postęp

1383682027-U0.png

1383672476-U1028798.png

POSZUKUJEMY GRAFIKÓW/BUDOWNICZYCH.

BETA TESTY:

- MrNicePig (kubasik1999)

- Kyubi (marcin1239991)

- Cerynis (Levy838)

- kajsks (kajskaas)

- Archerowy (Archerowy123)

- Kradziej_Dusz (KrZy5l4w)

- adx52x (adx52x)

1383682027-U0.png

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nick: MrNicePig

Dlaczego Ty?: Gdyż lubie HarregoPotera, przeczytałem wszystkie książki, lubie grać na serwerach RoleyPlay. Bardzo podoba mi się ten pomysł z HarrymPotterem, mało jest takich serwerów i wg mnie ten może być tym najlepszym.

Czytałeś HP? Ile części?: Tak, przeczytałem wszystkie, i obejrzałem filmy.

Moje Poradniki

Jak zwiększyć FPS ?

Jak Dodać Mody do MineCraft ?

Następny TuT niedługo =]

Zapraszam do zobaczenia moich Poradników ! =]

Opublikowano

Nick: Kyubi

Dlaczego Ty?: Już wcześniej wiedziałem o tym projekcie. Bardzoo, ale tak bez ściemy chciałbym pograć, od nowa wcielić się w rolę ucznia Hogwartu. Oczywiście ogarniam RP, moja samoocena jakies 8-,5:9 na 10.

Czytałeś HP? Ile części?: Oczywiście, że czytałem. Aktualnie kończę ostatnią część 2 raz. Dodam, iż obejrzałem też wszystkie filmy.

x

Opublikowano

Nick: Cerynis

Dlaczego Ty?: Grałem na wielu Serwerach Rp/Rpg i jak na razie nie urzekł mnie żaden poza Jednym, jednak tam już mało osób gra. Grałem na MyHpsPL i nie przekonał mnie on zbytnio. Oczekuję od tego Serwera ''tego czegoś'' co mnie zadowoli i sam Chciałbym to sprawdzić ;)

Czytałeś HP? Ile części?: 2, Oglądałem wszystkie Filmy :3 Tak poza tym, nie rozumiem powodu dla którego Jest to pytanie, ale to temat na Prywatną rozmowę :g

Opublikowano

Nick:klawisz3

Dlaczego ty?:Mam duzo czasu lubie serwery z tematyka rp kocham ksiazki/filmy fantazy a w szczegolnosci HP

Czytałeś HP? Ile części? Pierwsze 3 a ogladalem wszystkie :)

xxx

Opublikowano

Nick: kajsks

Dlaczego Ty?: Znam zasady RP, moje jakże bogate słownictwo (i skromność) pozwala mi na wręcz perfekcyjne odgrywanie ról . Uczęszczam do kółka teatralnego i chodzę na konkursy recytatorskie

Czytałeś HP? Ile części?: Kocham książki, lecz niestety nie świat HP, nie mniej jednak ten świat może się wydać ciekawszy w kwadratach.

Opublikowano

Nick: Archerowy

Dlaczego Ty?: Chciałbym się dostać ponieważ uwielbiam Harrego Pottera. Grałem na serwerze myHPspl, serwer RP o HP. Ogólnie znam dobrze zasady ortografii jak i RP, które uwielbiam. Gram na różnych serwerach, często na modach, ogólnie to gram w inne gry.

Czytałeś HP? Ile części?: Czytałem 3 części Harrego Pottera z tego resztę oglądałem.

Opublikowano

Nick: Kradziej_Dusz

Dlaczego Ty?: Bo mam bardzo dużo czasu na granie, lubię serwery rp, podoba mi się pomysł i bardzo chcę zobaczyć jak to wyszło ;P Kocham ♥ cała serię HP

Czytałeś HP? Ile części?: Czytałem 2 pierwsze, oglądałem wszystkie ;)

50 postów

100 postów

150 postów

200 postów

250 postów

Opublikowano

@Levy838

ACCEPT.

@matkrz17

Nie przekonałeś mnie. REJECT.

@kajskas

ACCEPT.

@Archerowy123

ACCEPT.

@KrZy5l4w

ACCEPT.

Wiele razy pojawia się hasło "HPsPL" - Widziałem serwer i także według mnie niezbyt jest on zachęcający.

REKRUTACJA NA BETATESTERA ZAMKNIETA.

Opublikowano

Dlaczego Ty?: Mam multum czasu na grę w mc, bardzo lubię serwery RPG ciekawy pomysł i za to propsy :) chciałbym zobaczyć co i jak UWIELBIAM HARREGO <3<333

Czytałeś HP? Ile części?: Czytałem wszystkie czyli : HP I KAMIEŃ FILOZOFICZNY, HP I KOMNATA TAJEMNIC, HP I WIĘZIEŃ ASKABANU, HP I CZARA OGNIA, HP I ZAKON FENIKSA, HP I KSIĄŻĘ PÓŁ KRWI, HP I INSYGNIA ŚMIERCI

Pozdrawiam

Opublikowano
Nick: adx52x

Dlaczego Ty?: Dość dobrze znam się na modach, gram tylko na serwerach modyfikowanych, chciałbym połączyć przyjemne z pożytecznym i pomóc w doskonaleniu serwera.

Czytałeś HP? Ile części?: Jedynie oglądałem filmy, rzadko czytam książki, nie jestem superfanem, jednak odwzorowanie tego w grze może być naprawdę ciekawe. :)

Kiedy startują betatesty?

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

Złożyłem swoje podanie w nadziei, że jeszcze się załapie, nalegałbym jednak, abyś zrobił wyjątek, na pewno pomogę. :)

polaczeniej.png

Opublikowano

Rozumiem, że zapisałeś mnie jako beta testera? Jeśli tak to bardzo dziękuje, obiecuje pomóc jak tylko się da. :)

polaczeniej.png

Opublikowano

Może nazwę "Świat Hogwart'ów" zmienić na "Świat Hogwart'u" (World of Hogwart)?

Otóż z angielskiego "Hogwarts" oznacza "Hogwart." Więc jest to poprawna forma rzeczownika w języku angielskim. Bo nazwa jak widać - do polskich nie należy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...