Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena komputera.

bedefix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy na tym komputerze pogram w większość wymagających gierek na ultra ??

Procesor: Intel core i7 4770 CPU @ 3.40GHz

Dysk: 1TB SETA 3

Pamięć ram: 8gb 1600Hz

Karta graficzna:Nvidia geforce gtx 660 2gb GDDR5 192bit OC

Zasilacz: 620W

Opublikowano

Widać że składak z alledrogo.pl

Tu po cenie tych podzespołów można dać :

-i5-4670k

-B85-G43

-GTX 770

-8GB RAM

-Deus 600w

-1TB HDD

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Nie chce składać nowego komputera bo ten który podałem już kupiłem i ciekawi mnie tylko i wyłącznie to czy pociągnie wymagające gierki na ultra. Co do 3 postu powinien on zostać ukarany warnem ;/ Komputer złożyłem w renomowanym sklepie i nie jest on gotowcem z allegro. Rozwijając ten temat strasznie denerwujące jest na tym forum że w każdym temacie który odnosi się do oceny sprzętu musi znaleźć się idiota który napisze stopgotowcom.pl. W dzisiejszych czasach sklepy składają naprawdę porządne zestawy biorąc przy tym 50zl albo i to nie za złożenie. Może i niektóre aukcje na allegro są z gotowcami z lewymi częściami ale teraz jest już to coraz rzadziej spotykane.

Opublikowano

Z ciekawości, ile dałeś? Wtedy będziemy wiedzieli, czy rzeczywiście coś się w tych sklepach zmieniło.

A skoro kupiłeś, to po ptakach, jeśli zasilanie jakieś porządniejsze to oczywiście w nowe tytuły i tak pograsz na całkiem wysokich ustawieniach, ale całkiem prawdopodobne, że przepłaciłeś.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie chce składać nowego komputera bo ten który podałem już kupiłem i ciekawi mnie tylko i wyłącznie to czy pociągnie wymagające gierki na ultra. Co do 3 postu powinien on zostać ukarany warnem ;/ Komputer złożyłem w renomowanym sklepie i nie jest on gotowcem z allegro. Rozwijając ten temat strasznie denerwujące jest na tym forum że w każdym temacie który odnosi się do oceny sprzętu musi znaleźć się idiota który napisze stopgotowcom.pl. W dzisiejszych czasach sklepy składają naprawdę porządne zestawy biorąc przy tym 50zl albo i to nie za złożenie. Może i niektóre aukcje na allegro są z gotowcami z lewymi częściami ale teraz jest już to coraz rzadziej spotykane.

Tu nie chodzi tylko o lewe części, ale samą konfiguracją.

i7 i 660 do gier ? Tu nie ma żadnej logiki. Zasilacz 620, ale jakieś info ? Marka, model ?

Jeśli to miał być zestaw do gier, to masz typowego "gotowca z allegro".

W jakiej obudowie Ci to dali ?

Opublikowano

Po 1. Żaden idiota Po 2. Idiotyzm to słuchanie się kasjera z nie wiem ,,Media Markt" jaki tu jest sens?. Zasilacz pewnie bomba jądrowa(nie markowe prowadzą do uszkodzeń sprzętu) To nie jest żaden porządny zestaw.

76561198122231440.png

Opublikowano
W dzisiejszych czasach sklepy składają naprawdę porządne zestawy

Tiaa... Sprzedawcy robią co mogą żeby sprzedać leżaki magazynowe i wcisnąć kit klientowi. Większość takich sprzedawców pracuje dorywczo nie mając pojęcia o sprzęcie komputerowym.

biorąc przy tym 50zl albo i to nie za złożenie.

50zł? Aż tyle? W porównaniu do np. morele.net gdzie składają za 1zł po wpisaniu ogólnodostępnego kodu rabatowego to są krocie.

. Może i niektóre aukcje na allegro są z gotowcami z lewymi częściami ale teraz jest już to coraz rzadziej spotykane.
Mylisz się i to bardzo. Takich konfiguracji coraz więcej przybywa, ponieważ statystyczny Kowalski postępuje według określonego schematu, czyli po prostu "kupię to i ma dzialać od razu po włączeniu". Nie obchodzi ich co tam "pod maską" siedzi. Ma działać i tyle. Własnie na takich ludziach zbija się fortunę.
Rozwijając ten temat strasznie denerwujące jest na tym forum że w każdym temacie który odnosi się do oceny sprzętu musi znaleźć się idiota który napisze stopgotowcom.pl.

Dlaczego tak jest? Ano dlatego, że ten zestaw jest bardzo podobny do gotowca. Za te pieniądze, które wyłożyłeś mogłeś mieć o wiele lepszą konfigurację do twoich zastosowań, czyli gier.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...