Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

hantle - 13latek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam 13lat i mianowicie chciałbym coś zakupić. W sensie, że...

hantla.

(wiem, w tym wieku nie opłaca się, bo potem bedą złe skutki) ^_^

ale i tak chce ćwiczyć tylko nie wiem co kupić.

konkretnie w kieszeni mam 3 dychy i czy kupie coś dobrego za to na dobry początek przygody z siłą?

piszcie na dole.

2,5kg x2 wystarczą? czy ty gówno wyrobie?

Jeżeli chodzi o minecrafta, pomogę ci !

Opublikowano

2,5kg nie wystarczy, nwm czemu sądzisz, że będą złe skutki, nic sobie nie zrobisz (jeżeli będziesz ćwiczył z głową), a to wszystko że siłownia hamuje wzrost to mity, u mnie nawet pobudziła

<>

Opublikowano

skoro 2,5kg to mało to mniej więcej ile tak na mnie?

słyszałem, żę nawet może być mało kg ale szybko podnisisz i wtedy łapa też pracuję.

a i dodam, że:

ważę: 56kg

wzrost: 1,73m

Opublikowano

Kup hantle rozkręcane i sam będziesz sobie zwiększał/zmniejszał ciężar, Przy takiej wadze myslę ze 5-7kg Ci wystarczy

ravensygna.png
Opublikowano

Kup hantle rozkręcane i sam będziesz sobie zwiększał/zmniejszał ciężar, Przy takiej wadze myslę ze 5-7kg Ci wystarczy

za 3-dychy nie kupie :D (chyba)

Opublikowano

Za 3 dychy nic nie kupisz.

Idź do porządnego sklepu/na siłkę i sprawdź co Ci będzie pasowało, a jak nie to kupuj coś między 3 a 5.

Opublikowano

skoro 2,5kg to mało to mniej więcej ile tak na mnie?

słyszałem, żę nawet może być mało kg ale szybko podnisisz i wtedy łapa też pracuję.

a i dodam, że:

ważę: 56kg

wzrost: 1,73m

Po pierwsze zwiększ mase! Później bica nakurwiaj.

card.png
Opublikowano

Co se takimi 2,5 lub 5 wyrobisz? W 10 sobie zainwestuj.

Tak i myślisz, że podniesie 10?

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Za tyle zł nie kupisz,zakup sb drążek do podciągania pacz youtube/adam raw

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem tak. Masz 13 lat, lepiej zacznij biegać, pompki, brzuszki.. Po prostu , trening cardio :). Jest bezpieczniejszy dla Twojego zdrowia i w wieku 13 lat Twój kręgosłup się dopiero rozwija i uwierz- Regularny trening hantlami naprawdę ma negatywny wpływ na rozwój, szczególnie mięsni i kosci. Nie bez powodu na siłownie wpuszczają od 16 lub 18 roku życia. ;)

Ps. możesz wierzyć mi, lub też nie. ale to co Ci przedstawiłem to opinie profesjonalistów nt. tzw. 'workout'u' gdy jest się na to po prostu niewystarczająco rozwiniętym.

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

mam podobny ale to bardzo podobny wzrost i wage rowniez i wdlg mnie 8 kg to dobry ciezar moj brat mial kiedys hantle 2x 10 i prawa reka banalnie bylo cwiczyc naprawde 10 kg to nie az tak duzo ale lepiej poczekac jeszcze te 1.5/2 lata i wtedy. mam kumpla co ma 16 lat i ma 36.5cm obwodu bicepsa... a ma 1.64m czy cos trenuje ? pracuje na polu/drzewo rabie itp. teraz wali na hantle 2x 10 ale mowi ze kupuje cos ciezszszego wiec radze ci rob jakies prace a jak juz masz zamiar na hantle to masa 65kg i jedziesz;]

Opublikowano

Co se takimi 2,5 lub 5 wyrobisz? W 10 sobie zainwestuj.

Może 100 na łape jeszcze...

Wyrobi se spokojnie

Kup se ceglane 3kg kosztują 37zł :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...