Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak połączenia z serverem

andramil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam spory problem z pewnym serverem do minecrafta. Otóż nie jestem w stanie się połączyć z nim. W liście wyboru serverów nie wyświetla by był online, a podczas próby wejścia traktuje go jak offline pokazując napisy: "Connecting to the server..." -> "Failed connected to the server. Connection timed out: connect". Wasze pierwsze myśli zapewne były by "Server jest wyłączony i tyle" ale były by one błędne. W chwili pisania postu jest na nim 80 użytkowników (wiem ze strony internetowej) a znajomy aktualnie przebywający na serverze potwierdza mi jego sprawność.

Dodam, że na komputerze lokatora (podłączony pod to samo IP) również nie mogłem dostać się na ten server. Na wszelakie inne servery loguję się bez problemu.

Już byłem niegdyś zalogowany na nim. Wpierw z mieszkania w Krakowie, potem z domu w innym mieście lecz gdy po weekendzie wróciłem z domu już nie byłem się w stanie zalogować (czyli od momentu ponownego przyjazdu do Krk nie czyta mi servera).

Mam konto premium, próbowałem również logować się z crackowanego minecrafta zarówno na premium nicku jak i nonpremium.

Po wystąpieniu problemu zrobiłem format komputera (odkładało mi się to czas już jakiś, a nadzieję małą miałem, że może pomoże) i nic to nie dało.

Nie zostałem zbanowany (zresztą byłby komunikat, że jestem zbanowany i nie mogę się zalogować, a pokazywało by mi na liście server jako online) gdyż prosiłem admina serva by mi to sprawdził.

Proszę pomóżcie, możliwość ponownego wejścia na ten server jest dla mnie dosyć ważna, tak więc rady "zmień server sobie" będę ignorował.

Opublikowano

Być może Firewall lub antywirus blokuje Ci ten serwer. Wyłącz je na chwilę i sprawdź, czy problem dalej występuje. Spróbuj wpisać IP z portem, sprawdź blokady portów.

Jeśli Ci pomogłem, Polub!  ^_^ 

- forum gier

Opublikowano

Ach, zapomniałem dodać:

- Włączanie/wyłączanie zapory nie pomogło

- Włączanie/wyłączanie hamachi (póki miałem przed formatem) nie pomogło

- Wpisywanie zamiast ogólnie dostępnego adresu z literek - wpisywanie adresy z cyfr z dodanym na końcu :25565 nie pomogło

- Łączenie bezpośrednie nie pomogło

- Skasowanie antywirusa - nie pomogło

Jestem troszkę już załamany całą sytuacją.

Opublikowano

nbsp;

Czy wersja gry jest taka sama jak wersja serwera?

&

To pytanie troszkę ubliża mojej inteligencji:(

Zarówno server jak i klient jest na 1.6.4 - tak mam zgodność wersji.

Opublikowano

Czasami najbanalniejsza odpowiedź może być rozwiązaniem problemu :P - Innych pomysłów czym to może być spowodowane niestety nie mam.

Jeśli Ci pomogłem, Polub!  ^_^ 

- forum gier

Opublikowano

Jaki masz ping wpisz ping -t te ip i w sredniej podaj i ile masz mb neta :)

Opublikowano

"Request timed out" powtarzane co jakąś chwilę. Żadnego odstępstwa od reguły. Gdy pinguję inny server mam od 14 do 23 a średnio coś koło 17ms. Mam 8Mb prędkości internetu.

Dodam, że znajomy pingujący server z którym mam problemy miał około 19ms - nie wiem czy ta informacja jest przydatna.

Opublikowano

"Request timed out" powtarzane co jakąś chwilę. Żadnego odstępstwa od reguły. Gdy pinguję inny server mam od 14 do 23 a średnio coś koło 17ms. Mam 8Mb prędkości internetu.

Dodam, że znajomy pingujący server z którym mam problemy miał około 19ms - nie wiem czy ta informacja jest przydatna.

W takim wypadku ciężko coś powiedzieć nie wiedząc jaka jest Twoja infrastruktura sieciowa - dostawca internetu, wszystkie routery po kolei itd. Być może dostałeś bana bezpośredniego na IP - Twoje IP z miejsca jest odrzucane przez serwer, lub któryś z routerów blokuje dostęp do tamtego IP.

W sumie możesz wrzucić też to, co wyrzuci Ci tracert -

tracert [adres]
Opublikowano

Tracert ujawnił mi takie oto dane:

http://img710.imageshack.us/img710/1514/duex.jpg

Mam internet z UPC 8Mb, a jako że jestem laikiem napiszę jedynie to co wiem:

Kabel, zapewne Ethernet (taki podobny do telefonicznego ale ze 2 razy większy) wychodzący zza okna (serwisant wchodził na dach i mocował ten kabel, ale do czego to ja już tego nie wiem), podpięty mam do routera z TP-Linka (TL-WR340G), a to jak już można się domyślić wysyła sygnał wi-fi do mojego laptopa.

Od razu uprzedzę, pominięcie routera poprzez podłączenie kabla bezpośrednio do komputera, nie wpływa nic a nic zarówno na działanie internetu w moim komputerze, jak i czytanie servera. Dodam, że podczas instalacji internetu, musiałem podać swój adres MAC, który został dodany do ich bazy i tylko z tego MAC można korzystać u mnie z internetu. W routerze jest skopiowany właśnie tenże MAC. Jeśli nie zawarłem jakiejś ważnej informacji, proszę dokładnie napisać której, postaram się wywiedzieć u usługodawcy.

edit:

Bana na ip nie dostałem. Primo (co prawda tylko tak sądzę, nigdy żadnego nie miałem), mógłbym choćby zobaczyć na liście serwerów, że jest online. Secundo, rozmawiałem z właścicielem servera i mam stały kontakt z administratorami servera. Sprawdzenie, czy czasem nie ma bana na IP było pierwszą rzeczą jaką zrobiliśmy.

Opublikowano

Tracert ujawnił mi takie oto dane:

http://img710.imageshack.us/img710/1514/duex.jpg

Mam internet z UPC 8Mb, a jako że jestem laikiem napiszę jedynie to co wiem:

Kabel, zapewne Ethernet (taki podobny do telefonicznego ale ze 2 razy większy) wychodzący zza okna (serwisant wchodził na dach i mocował ten kabel, ale do czego to ja już tego nie wiem), podpięty mam do routera z TP-Linka (TL-WR340G), a to jak już można się domyślić wysyła sygnał wi-fi do mojego laptopa.

Od razu uprzedzę, pominięcie routera poprzez podłączenie kabla bezpośrednio do komputera, nie wpływa nic a nic zarówno na działanie internetu w moim komputerze, jak i czytanie servera. Dodam, że podczas instalacji internetu, musiałem podać swój adres MAC, który został dodany do ich bazy i tylko z tego MAC można korzystać u mnie z internetu. W routerze jest skopiowany właśnie tenże MAC. Jeśli nie zawarłem jakiejś ważnej informacji, proszę dokładnie napisać której, postaram się wywiedzieć u usługodawcy.

edit:

Bana na ip nie dostałem. Primo (co prawda tylko tak sądzę, nigdy żadnego nie miałem), mógłbym choćby zobaczyć na liście serwerów, że jest online. Secundo, rozmawiałem z właścicielem servera i mam stały kontakt z administratorami servera. Sprawdzenie, czy czasem nie ma bana na IP było pierwszą rzeczą jaką zrobiliśmy.

W sumie to z tego wychodzi, że to nie z Twojej strony problem... Albo hoster serwera (nie admin) zablokował Cię, albo UPC (w Twoim wypadku GHNET) zablokował ten serwer. Jedyną możliwością jest jeszcze próba przepingowania do Ciebie z serwera. Może wtedy coś się pokaże, ale nie wiadomo, czy admin ma takie możliwości...

Opublikowano

tak jak kolega wyzej

No chyba wam słonko za mocno zaświeciło. Musiał bym być kompletnym idiotą by grać na kliencie 1.7.2 i próbować się zalogować na server 1.6.4 i przy tym pisać o swoim problemie na forum tracąc czas zacnych, wyżej wypowiadających się ludzi. Zresztą takie pytanie padło już jakiś czas temu, na które odpowiedziałem zdaje się w sposób jasny i nie budzący wątpliwości. Dlaczego wiec powielacie to co jest niepotrzebne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...