Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ps3 do monitora

azusekpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie mam ps3 superslim 500gb i mam 2 monitory jeden do kompa 2 ledwo używany.I mam pytanie mogę z niego zrobić telewizor do ps3? jeżeli nie byłoby dzwięku to mam kolumny

Opublikowano

Owszem podłączysz, jeśli posiadasz wejście DVI w monitorze, w takim przypadku tylko przejściówka DVI-HDMI i po kłopocie. W przypadku posiadania wejścia tylko VGA jest już większy problem. Mianowicie są 2 opcje podłączenia konsoli pod takie wejście. Konwerter HDMI-VGA (koszt ~150-200zł) lub (nie sprawdzałem) COMPONENT-VGA (koszta mi nie znane, nie będę kłamał). Z góry ODRADZAM kupowania najtańszych "konwerterów" lub "przejściówek" albo "kabli" HDMI-VGA. Dlaczego? Otóż obraz HDMI jest to obraz CYFROWY natomiast obraz VGA jest obrazem ANALOGOWYM co wiąże się z tym iż "jakieś" urządzenie musi PRZEKONWERTOWAĆ obraz Cyfrowy na Analogowy. W tym przypadku "jakieś" jest to "konwerter". Najtańsze ściepy na allegro z nazwą w aukcji "KONWERTER" to zwykły chiński badziew które jest adapterem (czyt. gówno). Bardziej się opłaca sprzedać obecny monitor dołożyć parę pieniążków i kupić coś z wejściem DVI bądź najlepiej HDMI.

Jeszcze jedno. Gdy podłączasz konsolę pod cokolwiek innym sposobem niż HDMI, dźwięk musisz podłączyć osobno. W moim przypadku - PS3 FAT, dźwięk podpięłem kablem optycznym pod swoje głośniki (Logitech Z5500).

Opublikowano

A podłącze ps3 pod ten monitor ?: Neovo F-417 a głośniki Panasonic 3.0 Space Sound

Te głośniki w grze np. dead space 3 działają niesamowicie !. Takie piękne odgłosy z nich wychodzą odbijają mi się po całym pokoju jakbym właśnie tam był :D. I jeżeli dałoby się je podłączyć jak i ten monitor pod ps3 to super

Opublikowano

Jeśli nie masz monitora z HDMI to sobie daruj bo to nie ma sensu. Ja miałem bez sprzedałem dołożyłem 100zł i po problemie. A z przejściówkami to nie to samo co bez, takie moje zdanie :)

Bez-nazwy_hanxnrr.png

Opublikowano

A podłącze ps3 pod ten monitor ?: Neovo F-417 a głośniki Panasonic 3.0 Space Sound

Te głośniki w grze np. dead space 3 działają niesamowicie !. Takie piękne odgłosy z nich wychodzą odbijają mi się po całym pokoju jakbym właśnie tam był :D. I jeżeli dałoby się je podłączyć jak i ten monitor pod ps3 to super

podłączysz ale będziesz musiał kupić jakąś przejściówkę pod gniazdo D-Sub

kolega wyżej ma dużo racji, lepiej to sprzedać i kupić coś lepszego, gry będą wyglądać brzydko przy formacie 4:3

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...