Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odżywianie

VSVP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ramach tego, że sam jestem na zdrowej diecie postanowiłem się dowiedzieć co jedzą użytkownicy MPC forum :)?

Przestrzegacie jakiś diet? Czy McDonalds i inne fastfood'y są wam niezbędne do życia?

Co do mojej diety to jem bardzo dużo warzyw(Szpinak, brokuły, kalafior), pije dużo ziół i ogólnie płynów(Wierzbownice drobnokwiatową, herbate na oczyszczenie organizmiu itp.) Jem do każdego posiłku kilka ziaren pestek dyni. 3 razy w tygodniu staram się biegać, aktualnie lecze katar więc nie mogę.

Btw. od stycznia zdarzyło mi się wypić 2 piwka, palić nigdy nie paliłem i nie zamierzam.

A jak wy dbacie o siebie?

Bonus-1100 postów strzeliło :)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Nigdy nie jem warzyw i nigdy nie jadlem .

McDonalda odwiedze 2-3 razy na miesiac .

Pizze z 4 razy w miesiacu zjem .

Tak to jem rybe i frytki codziennie prawie .

(Frytki bez tluszczu,z pierkarnika)

A Ryba swieza.

Opublikowano

Nigdy nie jem warzyw i nigdy nie jadlem .

McDonalda odwiedze 2-3 razy na miesiac .

Pizze z 4 razy w miesiacu zjem .

Tak to jem rybe i frytki codziennie prawie .

(Frytki bez tluszczu,z pierkarnika)

A Ryba swieza.

Ooo właśnie przypomniałeś mi :)

Jem jeszcze dużo ryb, są bardzo zdrowe.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Śniadanie kanapki + herbata, drugie śniadanie kanapka, obiad zupa + drugie danie, potem kolacja kanapki, a w ciągu dnia pije jakieś mineralne/tymbarki/pepsi, od czasu do czasu kupie jakiegoś rogalika/zapiekanki a tak to same kanapki :P

Opublikowano

Codziennie wieczorkiem wypij sobie filiżankę zielonej herbaty + jedz dużo płatków owsianych

Już chyba za dużo tych ziół, nawet one w nadmiarze mogą zaszkodzić. Płatki owsiane zawierają dużo węglowodanów których ja niestety nie mogę zbyt dużo jeść.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Jem głównie kanapki i potrawy mojej mamy. Nie lubie tłustych rzeczy,kocham owoce i warzywa,fast foody tylko jak to bardzo konieczne (szybko na zakupach z rodziną jak się nie chce targać po bułki tak raz na pół roku,jak sam gdzieś idę to kupuje sobie bułki i jakiś jogurcik/kefir) pije dużo wody,nie mogę nigdzie bez niej na dłużej pójść,rzadko słodycze sporadycznie słone przekąski

Opublikowano

Ja jem owoce, warzywa, ryż i wiele innych rzeczy. Nie jadam ziemniaków słodyczy i innych takich prawie wcale ;)

PRAWIE codziennie (odpoczynek też musi być) pompki, podciąganie na drążku, brzuszki (inne odmiany takie jakby). Biegać sie staram, ale wiadomo czasem się nie chce.

A no i od kilku miesięcy pije tylko wodę :P

VNp6c2U.png

Opublikowano

Ja jem owoce, warzywa, ryż i wiele innych rzeczy. Nie jadam ziemniaków słodyczy i innych takich prawie wcale ;)

PRAWIE codziennie (odpoczynek też musi być) pompki, podciąganie na drążku, brzuszki (inne odmiany takie jakby). Biegać sie staram, ale wiadomo czasem się nie chce.

A no i od kilku miesięcy pije tylko wodę :P

No to gratuluję wytrwałości bo ja czasami mam takie chwilę słabości, że potrafię zjeść 10 wafelków.

Postanowiłem dzisiaj z tym skończyć.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

W dzisiejszych czasach trzeba kontrolować to co się je. Często śmieję się z tych którzy chwalą się, że jedzą dużo kurczaka, tyle że ten kurczak nie jest zdrowy, bo chowany jest na sterydach i chemii, aby szybciej rósł i szybciej nadawał się na ubój - czas to pieniądz. Zdrowe jest mięso z gęsi jeśli już chcecie zostać przy drobiu. Gęś w przeciwieństwie do kurczaka nie ruszy się sztucznego pokarmu, więc muszą ją chować na naturalnym żarciu, przez co mięso jest o wiele zdrowsze. Poza tym owoce, warzywa. Najlepiej z własnego ogródka, bo to też wszystko jest pryskane chemią. Co do mięsa osobiście kupuję od znajomego, który sam hoduje i sam przetwarza, wędzi. Mam pewność, że nie są chowane na chemii. Takie wyroby smakują całkiem inaczej od tych sklepowych. Tylko, że cena np. kilograma polędwicy to 40 zł. Ale lepiej jeść mniej, a zdrowiej.

Opublikowano

Przestrzegacie jakiś diet?

Proponuję zajrzeć do działu LoL'a i tam zapytać XDDDDDDDDDDDDD

@top

Jebią mnie diety, jem to co lubię i na co mam ochotę bez żadnych obaw chyba że jest to coś po czym można dostać niezłej jazdy w kiblu to wtedy zwrócę na to uwagę i nie będę więcej tego jadł. Lubię niezdrowe żarcie, dla mnie liczy się tylko smak a zdrowie mi nie potrzebne skoro nie palę, nie piję ani nie ćpam xD

Opublikowano

@top

Jebią mnie diety, jem to co lubię i na co mam ochotę bez żadnych obaw chyba że jest to coś po czym można dostać niezłej jazdy w kiblu to wtedy zwrócę na to uwagę i nie będę więcej tego jadł. Lubię niezdrowe żarcie, dla mnie liczy się tylko smak a zdrowie mi nie potrzebne skoro nie palę, nie piję ani nie ćpam xD

Strasznie płytkie myślenie. "Jesteś tym, co jesz" - znasz coś takiego? Nie musisz palić, pić i ćpać. W niezdrowym żarciu są o wiele gorsze trucizny niż narkotyki. Spożywanie ich w dużych ilościach zniszczy Twój organizm na tyle, że poczujesz już to we wczesnej starości jak nie już w wieku średnim (~40 lat).

Opublikowano

@top

Tłuszcz też zabija.

@Top: Lekkie śniadanie, jakiś kurak albo schabik na obiad, potem coś do osłody (cyt. owoc). Do picia tylko woda albo własne soki.

7m9a.png

Opublikowano

dużo produktów bez chemii i z wysoką zawartością białka. Przed treningami z coś z rodziny produktów niskoglikemicznych a po treningu wysokoglikemicznych i wysokobiałkowych. Dużo owoców i warzyw. Staram sie unikać kartofli i smazonego na oleju.

09071535498836998897.png

Opublikowano

Sporo owoców, warzyw i chipsów

Pomimo ilości chipsów i słodkich napojów, które spożywam, mam lekką niedowagę/prawidłową wagę, a teoretycznie powinienem być spaślakiem, nie mam tendencji do tycia, to niezbyt przejmuję się dietą

s2c77Oa.png

Opublikowano

Rano 1 kanapka i herbata, bułka w szkole, obiad o szóstej (1 zwykłe danie typu zupa czy kotlet i ziemniaki) i zwykle jogurt wieczorem. W ciągu dnia woda. Ogólnie mam bardzo wolną przemianę materii i wcale nie jestem zbyt chudy.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dieta Dr.Dukana świetna sprawa.Eliminuję niezdrowe tłuszcze cukier i skrobię to co najbardziej tuczy.Dużo zdrowego zwierzęcego białka,tłuszczu omega-3 i witamin z warzyw.A Ci którzy chwalą się ilością zjedzonych owoców niech obliczą ile cukrow prostych zjadają.Jak dla mnie dieta Dukana jest zbawienna jem do syta czasami aż za bardzo i chudnę 2 miesiące na diecie - 10 kg :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...