Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"loic"

*XdeMoNT*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, nie wiem czy wszyscy kojarzą ten program. Ale mianowicie chce się zapytać czy on w ogóle działa? i jak się zabezpieczyć przed używaniem tego programu oraz czy jest jakaś wersja na VPS'a :)

Opublikowano

Loic, hoic czy inne ścierwa uruchamiane z własnego komputera nie położą nawet darmowej strony, do tego trzeba odpowiedni sprzęt, łącza symetryczne o dużej przepustowości, żadnym tanim vps'em nic nie zrobisz.

Opublikowano

Loic, hoic czy inne ścierwa uruchamiane z własnego komputera nie położą nawet darmowej strony, do tego trzeba odpowiedni sprzęt, łącza symetryczne o dużej przepustowości, żadnym tanim vps'em nic nie zrobisz.

No co ty nie powiesz? Na necie 10Mb położyłem kiedyś "płatną" stronę.

a czym zabezpieczyć się (Swoje ip) przed atakiem?

Twojego ip nie da się zdosować chyba, ze udostępniasz jakaś usługę np. serwer www.

Jednak jeśli szukasz pomocy w dosowaniu stron to tutaj raczej jej nie znajdziesz, ponieważ regulamin tego zabrania.

Opublikowano

No co ty nie powiesz? Na necie 10Mb położyłem kiedyś "płatną" stronę.

Twojego ip nie da się zdosować chyba, ze udostępniasz jakaś usługę np. serwer www.

Jednak jeśli szukasz pomocy w dosowaniu stron to tutaj raczej jej nie znajdziesz, ponieważ regulamin tego zabrania.

Chyba Ci się coś przyśniło, każdy standard serwer ma przepustowość +100Mbps chociaż teraz wiele tych opiera się na cloudzie czyli wiele hostingów podpiętych pod 1 wspólny serwer - dedyk z łączem mierzonym już w Gbps, więc pierdol pierdol, ja posłucham -.-

Opublikowano

LOIC'em wątpie czy coś położysz, i jeszcze cie wykryją. HOIC'em natomiast masz większą szansę i jesteś bardziej anonimowy. Nie zabezpieczysz swojego ip przed atakiem i TAK, można cie ddosować. Poprostu nie bedziesz miał neta :P Kiedyś ja i taki komar kładliśmy ludzią neta na pare minut HOIC'em. Ważna rzecz - NIGDY nie bądź podłączony do proxy / tor bo wtedy to ddosujesz.

Tak jak @Valze potrzebujesz dobrego sprzętu.

Opublikowano

Ze swojego komputera i tak nigdy niczego nie położysz, po pierwsze nie masz takiego łącza, po drugie procesor, a po trzecie nawet gdy zaczniesz cokolwiek atakować to router wykryje zbyt dużą liczbę przesyłanych pakietów i po prostu nie wyrobi a Ty dostaniesz takiego "laga", i to bardzo prawdopodobne u tego użytkownika Pietia, że próbował wejść na tą stronę - nie dało się, a tak naprawdę on nie miał internetu :)

Mam 25mb/s procesor : intel i5 2500k , 16 gb ram. Chodzi mi o ukrycie adresu IP

Jeśli masz zewnętrzne IP to radzę pozmieniać hasło do routera jeśli są domyślne oraz skonfigurować firewall'a, w nowszych routerach jest już wbudowany sprzętowy. A jeśli nie robisz np. serwerów do metina, czy minecraft to u Twojego dostawcy możesz załatwić aby Ci zmienił IP na wewnętrzne, wtedy nie groźne Ci są żadne ataki, bo jednostka atakująca, atakuje serwer Twojego dostawcy internetowego, a nie Twój router/komputer.

Opublikowano

LOIC'em wątpie czy coś położysz, i jeszcze cie wykryją. HOIC'em natomiast masz większą szansę i jesteś bardziej anonimowy. Nie zabezpieczysz swojego ip przed atakiem i TAK, można cie ddosować. Poprostu nie bedziesz miał neta :P Kiedyś ja i taki komar kładliśmy ludzią neta na pare minut HOIC'em. Ważna rzecz - NIGDY nie bądź podłączony do proxy / tor bo wtedy to ddosujesz.

Tak jak @Valze potrzebujesz dobrego sprzętu.

Yyy dziwne ja hoic nie uzywam (także loica) tylko maszyn vps/dedyków

Hoicem to nic nie zrobisz (Chyba że masz 1gb/s neta) w domu

mca.png
Opublikowano

Ze swojego komputera i tak nigdy niczego nie położysz, po pierwsze nie masz takiego łącza, po drugie procesor, a po trzecie nawet gdy zaczniesz cokolwiek atakować to router wykryje zbyt dużą liczbę przesyłanych pakietów i po prostu nie wyrobi a Ty dostaniesz takiego "laga", i to bardzo prawdopodobne u tego użytkownika Pietia, że próbował wejść na tą stronę - nie dało się, a tak naprawdę on nie miał internetu :)

Jeśli masz zewnętrzne IP to radzę pozmieniać hasło do routera jeśli są domyślne oraz skonfigurować firewall'a, w nowszych routerach jest już wbudowany sprzętowy. A jeśli nie robisz np. serwerów do metina, czy minecraft to u Twojego dostawcy możesz załatwić aby Ci zmienił IP na wewnętrzne, wtedy nie groźne Ci są żadne ataki, bo jednostka atakująca, atakuje serwer Twojego dostawcy internetowego, a nie Twój router/komputer.

Tak mam IP zewnętrzne w jaki sposób zmienić hasło do rutera oraz jak skonfigurować firewalla?

Opublikowano

Prosiłbym abyś nie wypowiadał się na tematy o których nie masz pojęcia.

Nie wiem jak ty ale ja testowałem dosowanie i mogę poprzeć moje racje dowodami, więc...

Opublikowano

Prosiłbym abyś nie wypowiadał się na tematy o których nie masz pojęcia.

Nie wiem jak ty ale ja testowałem dosowanie i mogę poprzeć moje racje dowodami, więc...

Nie ośmieszaj się kolego, takie fake'i możesz sprzedawać w podstawówce, ale nie mi, bo mi wcale nie imponujesz.

Co do tematu, musisz wejść przez stronkę do routera i tam już intuicyjnie, ale sprawdź wcześniej czy Twój model posiada takie udogodnienia.

Opublikowano

Już ten temat zmienia sie troche w offtopica, nie ochronisz się przed atakami chyba że nikt nie pozna twojego IP a jak to zrobić?

-Wyłącz ciasteczka (Nie ukrywa ale sie zawsze przydaje)

-Używaj trybu incognito (Chrome: CTRL+SHIFT+N Firefox: CTRL+SHIFT+P)

-Używaj proxy które cie nie śledzi (aktualnie nie mam takiego ;P)

-Używaj TOR'a

Teraz jesteś niewidzialny :D

Opublikowano

Już ten temat zmienia sie troche w offtopica, nie ochronisz się przed atakami chyba że nikt nie pozna twojego IP a jak to zrobić?

-Wyłącz ciasteczka (Nie ukrywa ale sie zawsze przydaje)

-Używaj trybu incognito (Chrome: CTRL+SHIFT+N Firefox: CTRL+SHIFT+P)

-Używaj proxy które cie nie śledzi (aktualnie nie mam takiego ;P)

-Używaj TOR'a

Teraz jesteś niewidzialny :D

Tor żeby używał? pojebało cie nie wiesz co sie dzieje z torem teraz? Jak coś to nie obrażam tylko tłumacze ^^

Jeżeli masz skype a skype to najlepszy sposób na ip mianowice wyłącz to: http://scr.hu/2qr/5huf4

nie napisze ci bo nie mam po polsku a tłumaczyć nie będę dojdziesz po tym screenie wtedy nie będą mogli wyciągnąć ip przez skype
Opublikowano

Tor żeby używał? pojebało cie nie wiesz co sie dzieje z torem teraz? Jak coś to nie obrażam tylko tłumacze ^^

Jeżeli masz skype a skype to najlepszy sposób na ip mianowice wyłącz to: http://scr.hu/2qr/5huf4

nie napisze ci bo nie mam po polsku a tłumaczyć nie będę dojdziesz po tym screenie wtedy nie będą mogli wyciągnąć ip przez skype

Masz racje ale ostatnio z Torem nie miałem do czynienia :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...