Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wlasny adres IP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupilem domene icraft.pl w serwisie az.pl. Serwer minecraft mam na CraftServe.pl czy jest mozliwosc zeby ip serwera bylo takie same jak nazwa domeny?

Jesli tak to bardzo prosze o pomoc jak to zrobic

Opublikowano

@up to jest banalnie proste musisz napisać do craftserve żeby udostępnili ci numeryczny adres ip maszyny oczywiście z portem potem tworzysz rekord A przekierowujący na adres ip bez portu i to już jest połowa sukcesu potem tworzysz rekord SRV i w nazwa usługi wpisujesz _minecraft w protokół _tcp w hoście dajesz rekord A czyli jak w rekordzie A ustawiłeś np mc.icraft.pl to w host wpisujesz mc.icraft.pl w priorytet i waga wpisujesz 1 a port wpisujesz port twojego serwera ostatnie wskazanie wpisujesz numeryczne ip twojego serwera na craftserve. Mam nadzieje że wszystko wytłumaczyłem jasno jak czegoś nie będziesz rozumiał to pisz a ci wytłumaczę lepiej ;)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

@up to jest banalnie proste musisz napisać do craftserve żeby udostępnili ci numeryczny adres ip maszyny oczywiście z portem potem tworzysz rekord A przekierowujący na adres ip bez portu i to już jest połowa sukcesu potem tworzysz rekord SRV i w nazwa usługi wpisujesz _minecraft w protokół _tcp w hoście dajesz rekord A czyli jak w rekordzie A ustawiłeś np mc.icraft.pl to w host wpisujesz mc.icraft.pl w priorytet i waga wpisujesz 1 a port wpisujesz port twojego serwera ostatnie wskazanie wpisujesz numeryczne ip twojego serwera na craftserve. Mam nadzieje że wszystko wytłumaczyłem jasno jak czegoś nie będziesz rozumiał to pisz a ci wytłumaczę lepiej ;)

Czy konieczne jest pisane do craftserve?

Probowalem sprawdzic na http://mojadresip.pl/hostip/ lecz to jest IP bez portu i nie wiem czy zadziala

Opublikowano

podaj mi swoje ip na prywacie lub tutaj całe czyli np s3.craftserve.pl:31254 i ja ci podam numeryczne

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

W CMD wpisujesz: ping [iP serwera z craftserve] a potem ci się pokażą pakiety które odesłano do ciebie i tam pisze IP numeryczne.

Następnie potrzebujesz Serwer WWW za bazami danych.

Robisz nową bazę A (chyba a czy jakoś tak się robiło, już dawno tym się nie bawiłem) i do celu dodajesz te IP z CMD ale bez portu a obok podajesz co trzbe wpisać np. mc.icraft.pl
Po 1-2 dniach IP powinno się zmienić i w grze wchodzisz pod IP: mc.icraft.pl:PORT
Mam nadzieje że jakoś dobrze napisałem, bo już dawno się tym nie bawiłem ;s.

Opublikowano

podaj mi swoje ip na prywacie lub tutaj całe czyli np s3.craftserve.pl:31254 i ja ci podam numeryczne

s110.csrv.pl:16412

Moze ktos sprawdzic czy wszystko dobrze ustawilem?

fp2c.png

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo, to portu się nie dodaje bo go automatycznie wykryje i po max 1-2 dniach będzie działało IP jakie se wybrałeś (z PORTEM) Ale do tego potrzebny ci jest serwer WWW (w każdym razie nigdy mi na żadnym darmowym hostingu się nie udało) I jesteś pewny że 46.29.19.220 to jest te właściwe IP?

@Edit
Wiem że twój port to : 16412 więc nie wiem o co tam chodzi z 3600.

Opublikowano

Nie potrzebujesz rekordu A

W takim razie czy rekord SRV jest ok? Poniewaz jak probuje zalogowac sie na mc.icraft.pl to nie dziala.

I nie chce zeby trzeba bylo wpisywac port serwera tylko po prostu icraft.pl ew. mc.icraft.pl

Opublikowano

aaaaa, to takie buty? :D aby było bez portu musisz mieć takie szczęście i trafić musiało by ci się default port przy zakupie serwera, ale niestety będzie z portem, najlepszy rozwiązaniem było by kupienie dedyka tam bez problemu zmienisz aby było bez PORTY, i potrzebujesz rekordu A (z tego co mi wiadomo) A jak wpisujesz te mc.icraft.pl to musisz z PORTEM oraz jeżeli nie masz serwera WWW (musi być płatny) i wtedy będzie ci działać ;).

Opublikowano

aaaaa, to takie buty? :D aby było bez portu musisz mieć takie szczęście i trafić musiało by ci się default port przy zakupie serwera, ale niestety będzie z portem, najlepszy rozwiązaniem było by kupienie dedyka tam bez problemu zmienisz aby było bez PORTY,

Bzdura,

Rekord srv właśnie jest od takich rzeczy.

Daj priority 0 i weight 5 i nie _tpc tylko _tcp

Opublikowano

masz taki komunikat na zielonym tle musisz nacisnąć na ten przycisk kliknij tutaj

PS.Mpc mi nie działało i nie mogłem pomóc :\

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

@up ustaw tak ja mówiłem i dodaj rekord A do mc.icraft.pl

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

w hoście spróbuj wpisać samo mc

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

Nie chcę nic mówić, pomagacie mu i pomagacie mu, to dobrze ;) Ale ciągle zapominacie że na samym AZ.pl czyli w samej domenie nie da się zmienić IP (ja nie mogłem, potrzebowałem do tego serwera WWW) A on ablo robi to na AZ.pl, albo jak wejdziecie na icraft.pl, to widać że stoi to na darmowym hostingu WWW czyli cba.pl, czyli nawet jak dobrze wszystko zrobi to po pierwsze, i tak od razu ci nowe IP nie zadziała, trzeba odczekać od paru godzin do dwóch dni, oraz na darmowym hostingu WWW (cba.pl) nie dua się zmienić nic ponieważ musi być płatny, a jak nawet ci się uda, to ci zablokują konto na cba.pl. Więc ja ci polecam kupić serwer WWW :).

Opublikowano

@up dlatego mówię żeby serwer dns przekierował na az.pl a nie na serwery dns cba

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

Nie chcę nic mówić, pomagacie mu i pomagacie mu, to dobrze ;) Ale ciągle zapominacie że na samym AZ.pl czyli w samej domenie nie da się zmienić IP...

Znów pleciesz brednie. Właśnie strefa DNS domeny służy do przypisywania różnych rekordów i hosting nie ma żadnego znaczenia w tym przypadku.

@up dlatego mówię żeby serwer dns przekierował na az.pl a nie na serwery dns cba

Ale autor tematu chce przypisać adres do serwera minecraft, a nie serwera www.

Autorze, podaj dokładny adres swojego serwera i nazwę domeny na której chcesz się łączyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...