Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie: Jak utworzyć makro w myszce.

x_x_Sniper_x_x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Chciałbym rozwikłać wątpliwości dotyczące makr na myszce, gdyż szargają one moje myśli :)
Mianowicie, nie wiem czy to zalezy od myszki, czy istnieje jakiś program czy cuś.
Przedstawię wam moją sytuację.
Posiadam myszkę(teraz trudno przypomnieć jaka, jak chcecie, to napiszę jutro) z przyciskami:
PPM

LPM
Wciśnięcie kółka
przycisk od zmiany DPI
przód/tył
Chcialbym zaprogramować myszkę tak, aby przyciski: przód był klawiszem "1", wstecz "2", a zmiana dpi " 3".
Najlepiej byłoby, gdyby jeszcze ustanowić profile, albo moment w którym makro uruchamiało mi się.
Problem w tym, że kompletnie nie wiem jak za to się zabrać. Moglibyście mi coś doradzić?

Opublikowano

wszystko masz w sofcie do myszki, jeśli w ogóle takie opcje umożliwia programować

w sumie to to co chcesz zrobić powinno być w sofcie do klawiatury programowanej

w ostateczności szukaj sobie programów do remapowania klawiatury

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

no to sobie szukaj programu do mapowania klawiatury co zadziała, wszystkie inne PROGRAMUJĄ odpowiednią myszkę albo klawiaturę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Właśnie znalazłem x-mouse button control. Byłby super,gdyby fakt że nie ma opcji dodawania własnych klawiszy. Są tylko opcje do nadawania skrótów lub ułatwień np. podgłaszanie.
Nie miałbyś w rękawie jakiegoś asa? Nie mogę znaleźć nic innego.

Opublikowano

Robem, proszę sprawdź skrzynkę.
Tymczasem, napiszę co się zmieniło. Napisalem to na forum typowo informatycznym:

Witajcie.
mam cholernie wielki problem. Mianowicie, potrzebuję zrobić bardzo nietypowe makro.
Na myszce(mediatech mt1102) posiadam przyciski przód/wstecz, który domyślnie używane są w przeglądarce.
Chciałbym zrobić, aby po naciśnięciu klawisza "wstecz", działa się następująca sytuacja
1. naciśnięcie przycisku na klawiaturze 1( no po prostu numer 1 na klawiaturze(ten co z shiftem daje "!"))
2. odczekanie 0.05 sekundy
3. naciśnięcie przycisku "b" na klawiaturze
4. odczekanie 0.05 sekundy
5. naciśnięcie przycisku na klawiaturze 2
6. odczekanie 0.05 sekundy
7. naciśnięcie przycisku "b" na klawiaturze
8. odczekanie 0.05sek
9. naciśnięcie przycisku 3 na klawiaturze
10. odczekanie 0.05 sekundy
11. naciśnięcie przycisku "b" na klawiaturze

I tak dalej. chodzi o to zeby bylo:
1,b,2,b,3,b,4,b,5,b i miedzy kazdym 0.05 sekundy przerwy

Problem w tym, że nie wiem jakiego programu użyć. Jedne są do makr na klawiaturę, inne na myszkę, a jeszcze inne na myszkę które dodają skróty np ctrl z lub ułatwienia np. podglosnic.

Ja potrzebuje zrobic cos takiego, że pod przyciskiem "wstecz" myszki, wykona mi się wymieniona wyżej sekwencja klawiszy.

Ktoś jest zbawcą i będzie wiedział jak to zrobić?

Opublikowano

Problem rozwiązany.
Na początku kombinowałem z macro recorder.
Kazałem mu zrobić wymienione wyżej sytuacje.
Problem zaczął się, gdy chciałem aktywować skrypt przyciskiem myszy (cofnij).
Nie było takiej możliwości.
Wrócilem do x-mouse button control, zauważyłem że jest tam jednak opcja dodawania własnych klawiszy, ba, a nawet komend!
Dlatego wszystko już gra.
Proszę o zamknięcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...