Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka pytań nowicjusza

binguj_1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1: Jak głęboko można się dokopać? Sporo już wykopałem ale nadal mogę i mogę. Nie powiem dokładnie ile wykopałem ale doszedłem do takiej świecącej jaskini z grzybami jaskiniowymi, które leczą po 25hp i z 50 kratek niżej tego. Ile tak mogę jeszcze w dół kopać.

2: Gdzie spotkam armię goblinów? Tzn wiem, że pod ziemią ale konkretnie gdzie? I jak już ją pokonam to ten NPC gdzie on będzie?

3: Jak zdobyć muszkiet i amunicję do niego?

4: Mam 14 sztabek złota ale nie mogę zrobić złotego miecza, dlaczego? Robię przy stole, piecu, kowadle i nie mogę co robię źle?

5: Czy aby dostać się do Corrupction to wystarczy iść w prawo albo w lewo aż się znajdzie? I dam radę ze złotym łukiem, mieczem oraz ze słabą zbroją?

6: Guide, ten NPC zginął. Co mam zrobić, aby znów się pojawił?

Opublikowano

1: Jak głęboko można się dokopać? Sporo już wykopałem ale nadal mogę i mogę. Nie powiem dokładnie ile wykopałem ale doszedłem do takiej świecącej jaskini z grzybami jaskiniowymi, które leczą po 25hp i z 50 kratek niżej tego. Ile tak mogę jeszcze w dół kopać.

2: Gdzie spotkam armię goblinów? Tzn wiem, że pod ziemią ale konkretnie gdzie? I jak już ją pokonam to ten NPC gdzie on będzie?

4: Mam 14 sztabek złota ale nie mogę zrobić złotego miecza, dlaczego? Robię przy stole, piecu, kowadle i nie mogę co robię źle?

5: Czy aby dostać się do Corrupction to wystarczy iść w prawo albo w lewo aż się znajdzie? I dam radę ze złotym łukiem, mieczem oraz ze słabą zbroją?

1. Zależy to od rozmiaru mapy jaką wybrałeś tworząc świat. Na końcu jest piekło ^^

2. Sami do Ciebie przyjdą. Jest to losowy event. Więcej poniżej:

http://terraria-pl.gamepedia.com/Goblin_Army

3. Musket znajdziesz rozwalajć shadow orby. Po znalezieniu broni palnej na Twoim serwerze pojawi się (jeżeli będziesz miał przygotowany pokój) npc Arms Dealer sprzedający amunicję do niego.

4. Miecz robisz przy iron anvil z 7 lub 8 gold barów- zależy który miecz Cię interesuje.

5. Tak, co do tego czy dasz tam radę.. Najlepiej będzie sprawdzić, nie wiem co masz na myśli pisząc "słabą zbroją" :x

6. Czekać cierpliwie aż się zrespi ^^

Opublikowano

1. Aż do piekła :D

2. Npc podziemią - armia goblinów sama przyjdzie i nie będzie pod ziemią, tylko na lądzie.

3. Rozwal shadow orby, lub jak masz crimson - takie serduszka, ale to inny pistolecik. Ammo od NPC

4. Sprawdź recepturę.

5. Tak, dasz, z crimson by było trochę trudniej, ale corruption jest łatwe :) Tak, niestety.

6. Zbudować mu domek. Poczytaj, jak powinien taki wyglądać. - Ja powiem tak na szybko : pomieszczenie 5x6, pochodnie, ściany tylko nie z dirta, stół/work bench, krzesełko, drzwi, lub wooden platform. :)

Opublikowano

Ok a do tego Corruption to na razie mam przygotowany złoty łuk i miecz. Zbroje mam słabą. Srebrny napierśnik i żelazne nakolanniki. Ogólnie mam 6 defa. Ale kurde, jak są te latające oczy to one mi tak sporo zabierają.. I może mi ktoś przypomnieć co się stanie jak rozwalę x3 Shadow Orb? Prócz tego, że meteor spadnie :D A jakieś porady jak znaleźć serduszka? Na razie tylko dwa znalazłem a z 3 godziny to ja kopałem ..

Opublikowano

Ok a do tego Corruption to na razie mam przygotowany złoty łuk i miecz. Zbroje mam słabą. Srebrny napierśnik i żelazne nakolanniki. Ogólnie mam 6 defa. Ale kurde, jak są te latające oczy to one mi tak sporo zabierają.. I może mi ktoś przypomnieć co się stanie jak rozwalę x3 Shadow Orb? Prócz tego, że meteor spadnie :D A jakieś porady jak znaleźć serduszka? Na razie tylko dwa znalazłem a z 3 godziny to ja kopałem ..

Co do shadow orbów po ubiciu trzech pojawia się boss Eator of Worlds/ natomiast jeżeli ubijesz 3x Demon Hearts pojawi się Brain - zależy jakiego corrupta wylosowałeś. Najlepszym sposobem na znalezienie serduszek jest po prostu szukanie w podziemiach tworząc co chwilę nowe światy.

Opublikowano

A wiecie dlaczego nie mogę zrobić silka? Stoję przy workbenchu i nic.. A mam 140 pajęczyn A te shadow orby to jak mam się do nich dostać? Jak jestem na corrupction i schodzę pod ziemię to nie mogę kopać przez ten fioletowy kamień w ogóle się nie niszczy to jak mam je znaleźć?

Opublikowano

silków nie robi się w workbenchu, tylko przy sanvillu, czy loomie, nie pamiętam. zadajesz dużo pytań, polecam przejrzeć poradniki. Odsyłam cię też na tą strone, sam z niej korzystam jak nie znam craftingu

[strona] terrariagamepedia[strona]

finalrender.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...