Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] - Elloth MMORPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

r1oc.png

Wciel się już teraz w jednego z trzech bohaterów i przenieś się do świata pełnego
magii, niebezpiecznych potworów w klimatach fantasty (...).
Pozwól się zabrać do krainy zwanej Elloth i daj się zaskoczyć jej urokiem lecz także niebezpieczeństwem
które czyha na Ciebie na każdym kroku, bądź czujny !
W tym świecie jakże pięknym i nieprzewidywalnym do niedawna panował ład, porządek i spokój lecz (...)
gdy orkowie zerwali pakt pokojowy z mieszkańcami krainy Elloth wszyscy zaczęli żyć w strachu i (...) .
Stań po stronie słabszych, zabiegaj o łaski bogów i rywalizuj z innymi graczami na arenie, stań się najlepszy !
Chwyć oręż i walcz razem ze znajomymi już teraz !
Mechanizm gry :
  • Rywalizowanie z innymi graczami na arenie
  • Wykonywanie misji tych głównych i tych pobocznych lecz to nie jest kolejna gra polegająca na wykonywaniu misji
  • Polowania na istoty i potwory fantastyczne
  • Możliwa gra w frakcjach ze swoimi znajomymi
  • Ciekawi NPC którzy rozdając ciekawe misje i nie tylko
  • Możliwość podróżowania między lokacjami
  • Liczne eventy prowadzone przez administrację
  • Eventy automatyczne (zawszę coś Cię zaskoczy, gra nie będzie monotonna )
  • I wiele, wiele więcej :)

Screeny :

(Przed zalogowaniem)

rbr5.png

x2hy.png

(Po zalogowaniu)

5bfm.png

8uxj.png

savn.png

Link do newsów na stronie (jeszcze nie gotowe) xD

Changelog na stronie został zaktualizowany ------> http://elloth.cba.pl

Od autora :
Gra jest skończona w około 30% :)
O wszystkich aktualizacjach będę pisać w tym temacie oraz niedługi będzie można przeczytać o nich na fanpage'u lub na stronie gry.
Gra jest pisana na silniku Prototype lecz nie jest to zwykły gotowiec wrzucony na neta
Aktualizację będę wypisywać zawsze w weekendy ponieważ nie programuje codziennie lecz tylko wtedy gdy mam czas bo nie tylko programowaniem człowiek żyje :D
Aktualizacje :
  • Poprawiona kolorystyka na arenie (03.11.2013)
Administrator Elloth
Opublikowano

Mapa jest z silnika Prototype i utworzył ją jeden z użytkowników innego forum specjalnie do owego silnika natomiast tła i wszystkie inne grafiki są ze stron z darmową grafiką :)

Opublikowano

Zapowiadasz grafikę i silnik nie swój ? Jednak MPC zeszło na dno.

Tak oczywiście... że jest napisane na podstawce Prototype to od razu nic mojego w nim niema. Jak dla mnie to MPC schodzi na psy z powodu takich ludzi jak Ty ale okey.

Gra jest pisana na silniku Prototype lecz nie jest to zwykły gotowiec wrzucony na neta

Ja nie wiem czy tak trudno doczytać post do końca ? Walka jest tylko zaczerpnięta z gvw i nic więcej. A podstawka to Prototype i jest to tylko niewielka część tego co z niego zostało bo większość napisałem po swojemu.

Changelog na stronie został zaktualizowany ------> http://elloth.cba.pl

Opublikowano

Nie rozumiem , co takiego z twojego punktu widzenia będzie atrakcyjnego w grze ?

Zobaczysz jak wyjdzie, na chwile obecną jest ukończone około 30% opcji wystarczy przeczytać pierwszy post. Kładę głównie nacisk na rozbudowany system wspólnej gry ze znajomymi w frakcjach :)

@UP

wątpię że Ci się takie coś uda ale życzę powodzenia.

Opublikowano

Czy jak na razie nie da się przetestować gry tylko przeczytać changelog?

A tak po screenach gra wygląda ok tylko mapa trochę podchodzi mi gladiatusem :)

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

No i oczywiście najwięszy hejter forum się odezwał jakim jest ...? foxbond ! kurcze czytając Twój post nie mogłem wyjść z podziwu że nie wspomniałeś o swojej grze, nie no kolego szacun dla Ciebie.

@UP

Mapa pochodzi z silnika Prototype, w chwili obecnej nie można jeszcze testować jak dopiszę jeszcze trochę (kolejne 30% gry) tego co mam zaplanowane to wtedy będą beta testy :)

Opublikowano

Na życzenie

No i oczywiście najwięszy hejter forum się odezwał jakim jest ...? foxbond ! kurcze czytając Twój post nie mogłem wyjść z podziwu że nie wspomniałeś o swojej grze, nie no kolego szacun dla Ciebie.

@UP

Mapa pochodzi z silnika Prototype, w chwili obecnej nie można jeszcze testować jak dopiszę jeszcze trochę (kolejne 30% gry) tego co mam zaplanowane to wtedy będą beta testy :)

Dlaczego nazywasz to [...] MMORPG? MMO - rozumiem, ale RPG? Przecież poza klimatem fantasy ta gra nawet nie ma predyspozycji, aby stać się 'RPG'. Będzie to zwyczajna klikanka wzbogacona o dialogi (chyba).

Ja przy swoim projekcie (Danarroth) śmiem pisać RPG, gdyż to ma być głównym celem gry. Wszelkie walki PvE mają być tylko wypełniaczem. PvP jest już bardziej pielęgnowane, gdyż będą implementować rozwiązania z gier MOBA. Moje questy budują szereg zależności (w zależności co wybierzesz masz następny quest u x lub y;nie pomożesz postaci z, nie będzie ci dane w ogóle odwiedzić pewne obszary, itd.). Rozwój postaci również jest bardzo zaawansowany, może nie mam zbyt wielu atrybutów (nie sprawdza sie to w grach Multiplayer) to są rozbudowane drzewka umiejętności i szereg specjalizacji pobocznych.

Pozdro

Opublikowano

81925efc26b3.jpg

Przy 50% gra się zatrzyma.

Poza tym - gra będzie syfem. Czym zamierza ona się różnić od gladiatusa itd?

A no tak - ilością graczy.

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

UP tak oczywiście dla Ciebie i dla paru innych kretynów uważających się za mega pro programistów (w swoim mniemaniu) ja nie uważam siebie za jakiegoś zajebiście programuje ale widać że wy uważacie że tylko mega zajebiście ludzie mają prawo robić gry. Jednak MPC zeszło na psy, żal mi takich ludzi ale no cóż nic się nie zrobi są ludzie i taborety które uważają się za lepszych.

Koniec zapowiedzi na MPC z powodu ogromnej ilości dorosłych ludzi z mózgiem dzieci. Koniec spamu.

Proszę o zamknięcie tematu.

Opublikowano

Na życzenie

Dlaczego nazywasz to [...] MMORPG? MMO - rozumiem, ale RPG? Przecież poza klimatem fantasy ta gra nawet nie ma predyspozycji, aby stać się 'RPG'. Będzie to zwyczajna klikanka wzbogacona o dialogi (chyba).

Ja przy swoim projekcie (Danarroth) śmiem pisać RPG, gdyż to ma być głównym celem gry. Wszelkie walki PvE mają być tylko wypełniaczem. PvP jest już bardziej pielęgnowane, gdyż będą implementować rozwiązania z gier MOBA. Moje questy budują szereg zależności (w zależności co wybierzesz masz następny quest u x lub y;nie pomożesz postaci z, nie będzie ci dane w ogóle odwiedzić pewne obszary, itd.). Rozwój postaci również jest bardzo zaawansowany, może nie mam zbyt wielu atrybutów (nie sprawdza sie to w grach Multiplayer) to są rozbudowane drzewka umiejętności i szereg specjalizacji pobocznych.

Pozdro

Czekam foxbond, kiedy tylko odwołasz swoją grę.. czekam!

Opublikowano

Czekam foxbond, kiedy tylko odwołasz swoją grę.. czekam!

Ups, chyba jednak nie. Tworzenie gry wcale się nie przedłuża. Po prostu całość jest tworzona od nowa. W dodatku ja podchodzę to tego poważnie. Równolegle tworzę całe niezbędne oprogramowanie, edytor graficzny, map editor, i inne narzędzia niezbędne do administracji. Mogę nawet odseparować klient od serwera, gdyż stworzyłem pełnoprawne API dla gry. Dzięki temu klient mogłaby rozwijać zupełnie inna osoba. (I tak się stanie, patrz: klient desktopowy)

Opublikowano

foxbond znowu Ty :) Nie było mnie na forum 2 miesiące, patrze do lodówki a tam fox.. co za ironia !! A co do projektu to powodzenia!!

Do foxa, wypij waleriany bo jesteś za bardzo nadpobudliwy :) Nie zmienisz się nigdy co ? Pamiętasz jak mówiłem o nodzie ? EE pewnie nie :) A w czym teraz piszesz ?

Opublikowano

foxbond znowu Ty :) Nie było mnie na forum 2 miesiące, patrze do lodówki a tam fox.. co za ironia !! A co do projektu to powodzenia!!

Do foxa, wypij waleriany bo jesteś za bardzo nadpobudliwy :) Nie zmienisz się nigdy co ? Pamiętasz jak mówiłem o nodzie ? EE pewnie nie :) A w czym teraz piszesz ?

Nie możemy o mojej grze pisać w temacie jej poświęconym?

Zacząłem pisać w node, ale ta technologia jest tak niedopracowana, że przeszedłem na c++. No dobra, o ile node jest już stabilny to jednak pluginy (moduły), które są niezbędne są bardzo niedopracowane, a alternatyw brak. Szybciej będzie napisać od podstaw w C++ niż bawić się w debugowanie.

Opublikowano

Ups, chyba jednak nie. Tworzenie gry wcale się nie przedłuża. Po prostu całość jest tworzona od nowa. W dodatku ja podchodzę to tego poważnie. Równolegle tworzę całe niezbędne oprogramowanie, edytor graficzny, map editor, i inne narzędzia niezbędne do administracji. Mogę nawet odseparować klient od serwera, gdyż stworzyłem pełnoprawne API dla gry. Dzięki temu klient mogłaby rozwijać zupełnie inna osoba. (I tak się stanie, patrz: klient desktopowy)

Dobra foxbond robi coś jeszcze i nie musisz się tym chwalić bo np ja chodzę do szkoły i nie ma mnie 12h dziennie więc nie mam dużo czasu na programowanie bo przychodzę do domu po 19 + nauka w domu + czas na życie prywatne + programowanie więc sorry.

Opublikowano

Dobra dobra, to chwała Ci za to że masz takie umiejętności i życzę Ci jak najlepiej z grą, ale Loney nie wiem czy potrafi programować sam WSZYSTKO czy większość, i dlatego korzysta z gotowców. Jeśli korzysta, to też dobrze bo bynajmniej stara się coś robić dla ludzi, przy czym rozwija swoje umiejętności. Ja sam osobiście zagram w grę, pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...