Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] liby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

robie wg tego tutorialu:

w tutorialu jest zeby wrzucic liby do

/lib

/libexec

/usr/lib32

ja nie mam w /usr folderu lib32 (ze skrótami do folderów libów), zamiast tego mam folder /usr/lib/ w których sa foldery do których były skróty w folderze lib32 na filmiku.

Dodac teraz nowy folder lib32 i podpiac skróty do /usr/lib i tam wrzucic liby. czy wrzucac liby do /usr/lib?

@edit

a moze tak?

cd /usr/ports/misc/compat7x/ && make install clean
pkg_add -r compat7x-amd64
Opublikowano

mam wgrane liby ale nie chce odpalic serwer...

niech mi ktos wyjasni co dokladnie zrobic :/

ciagle pisze ze brakuje /libexec/ld-elf.so.1 a on jest ale ma chmody 555 a musza byc chyba 777, gdy próbuje zmienic to wyskakuje blad premission denied, wyglada jak bym nie mial praw do tego pliku, ale loguje sie na konto roota

Elf interpreter /libexec/ld-elf.so.1 not found
Abort trap
Opublikowano

kórwa, kolejny raz...? nie chce mi sie juz... po 2 h porty i mysql i na koncu dupa...

Moze system 32 bitowy jak na 64 sa problemy? Jaka wersje?

do wyboru mam:

7.2 32bit,

7.2 64bit

7.4 32-bit

7.4 64-bit

8.2 32-bit

8.2 64-bit

Opublikowano

Nie bedzie problemu z portami, mysql, apache, libami lub nie wiem jeszcze czym? Niechciałbym spedzic kolejnych 5-6h na instalacji ktora zakonczy sie niepowodzeniem...

Opublikowano

To nie wiem czy na tym vps postawisz serwer metin2 kolega mial taki sam problem z tym vps i nic nie pomoglo ktos mu tam powiedzial ze yten vps nie jest przystosowany do serwa mt2 czy cos takiego. ale sprobuj tej opcji

Liby wklejasz jeśli to system 64bit to do /usr/libexec/ i do lib32 i do lib i prawa nadajesz 555 .

4069914545198581480131.png

Opublikowano
Elf interpreter /libexec/ld-elf.so.1 not found
Abort trap

JachuPL mi radzi postawic na freebsd 7.4 32bity, nie wiem co teraz robic, czy kombinowac dalej czy reinstall?

@dupa instaluje 7.2 32bit,

Opublikowano

jeszcze walczę, mysql sie konczy wgrywac na nowym systemie

jutro dam znac

@Dlaczego sie nie da? Jakies sensowne wytlumaczenie? Czy nie bo nie po prostu (a to dla mnie zadna odpowiedz)?

Opublikowano

jeszcze walczę, mysql sie konczy wgrywac na nowym systemie

jutro dam znac

@Dlaczego sie nie da? Jakies sensowne wytlumaczenie? Czy nie bo nie po prostu (a to dla mnie zadna odpowiedz)?

nie wiem zapytaj sie serwerowni moj kolega na tym vps tez nie mogl postawic serwera

4069914545198581480131.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...