Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszust na tablicy

Wawrzu Official

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś o 14 jakiś gościu wystawił ninję 75lv bez eq za 50zł doładowanie heyah popisałem z nim i wydawł się być spoko , dałem mu kod 50zł pierwszy a on miał dać mi emaila , przed dał mi pasy do konta aby sprawdzić i konto było :( . Grozi mu coś jak pójde na policje ?

Opublikowano

Gosciu takie sprawy to osobiscie sie gdzies umawiacie i robicie to. Nic mu nie grozi za Twoją bezinteresowność

Opublikowano

Z tego co wiem, to nawet kradzież nie jest.

W Polsce kradzież jest wtedy, kiedy cena przekroczy 250zł i tylko wtedy jesteś w stanie o coś go posądzić.

Biorą pod uwagę, że to tylko 50zł + sytuacja zdarzyła się w internecie, gość wykręci się, że mu to po prostu dałeś. Nie ma na to żadnych dowodów, czyż nie?

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Idz zapytaj na policji moze akurat sie trafi " miły " pies i Ci pomoze.

Choc te 50 zl to nie majatek. Jesli masz dowody to napisz moze do supporu. Ale watpie by przekazali Tobie konto. Jedynie to chyba moga zbanowac

1386175744-U112610.png
Opublikowano

No gościu gada że nie działa mu doładowanie chodź wysłałem mu dobre na 100%, wmawia mi że nie działa a dzwoniłem i Pani z heyah powiedziała mi że karta została doładowania o 18:34 :>

Opublikowano

Po prostu jesteś idiotą, bo on zarobił na tym, że jesteś po prostu głupi :) Taka prawda

Żeby handlować w ten sposób trzeba wiedzieć czy ta osoba na pewno Ci nie zrobi po prostu w chuja. On Ci daje hasło, e-maila wtedy wysyłasz mu passy. Ale jak to mówią człowiek "óczy" się na błędach

Opublikowano

”Nic”mu za to nie grozi.

To jest tylko wykroczenie.

Możesz go najwyżej postraszyc.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Mam jego numer GG wiec pójdę na policje i zglosze na pewno go namieżą i dostanie kare.

Nie dostanie kary. Za bodajże mniej niż 250zł dupy nie ruszą to po pierwsze. Po drugie serwis tablica jasno ma napisane, aby nie przelewać pieniędzy a ktoś wyślę towar. Gdyby to było przez allegro mógłbyś chociaż napisać do nich a oni zrobiliby coś z tym. Tablica nic z tym nie zrobi.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Zgłoszę i na pewno zaczna poszukiwania za to powinien byc poprawczak ....

Ja mu nie przelewałem tylko numer karty doładywujacej dałem.

Nie zaczną poszukiwań ponieważ nie przekroczyłeś jakiejś tam kwoty. Nie jestem pewien ale to chyba było 250zł.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Mnie oje**** na Allegro konto za 115zł bodajże , i co policja doszła i mi allegro kase zwróciło .. ale ja miałem dowody : Przelew Na PaYu i rozmowy

Opublikowano

Rozmowy na GG są mało wiarygodne, można je podrabiać i nie tylko.

Z tego co kiedyś czytałem rozmowy z GG nie mogą być dowodami na policji.

dziendobry1sygnatura6.png

Opublikowano

Czyli policja nic z tym nie zrobi, dodam ze tamten co oszukal mnie ma ok.15/16 lat.

Zawsze możesz spróbować. Ale czy warto o te 50 zł? Po prostu jesteś naiwny.

dziendobry1sygnatura6.png

Opublikowano

Już się tu wypowiadałem, ale napiszę raz jeszcze :

Dla Psiarni jest po prostu nie opłacalne szukać tego kogoś.

Tablica nic z tym nie zrobi bo nie zastosowałeś się do regulaminu.

Jedyne co możesz zrobić to postraszyć go tym, że pójdziesz na policję, może gość się przestraszy.

Ale nic więcej nie jesteś w stanie zrobić.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Wgl policja by ruszyła dupe powyżej 200 zł poniżej jest to wykroczenie.

A tak poza tym tablica nie chroni swoich użytkowników i transakcje są na własną odpowiedzialność.

Przesłaniem serwisu jest aby spotkać się i osobiście zawrzeć umowę kupna/sprzedaży.

Żeby to było allegro to inna bajka a tak to możesz lamentować i żałować.

PS.zawsze możesz powiedzieć że chcesz dać na tace rodzicom. I wilk syty i owca cała ;)

mojasygnan.png

Opublikowano

Człowieku, zrozum, że dzięki tablicy się tylko "umawiasz" oni nie działają jak allegro.

I policja NIC nie zrobi jak się dowie, że dałeś doładowanie telefoniczne o wartości 50 zł.

GG można ukartować.

Facebooka trochę mniej.

Ale zrozum, że więcej stracisz czasu i wydasz pieniędzy na załatwianie tej sprawy niż było warto.

Może to będzie dla Cb nauczka, żeby następnym razem załatwiać takie rzeczy inaczej.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

Opublikowano

Mógł podać fałszywe.

Zresztą Ty myślisz, że policja będzie specjalnie szukała kogoś kto dostał od CB ( Nie wyrwał Ci tego ) kod ?

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

Opublikowano

Policja nic z tym nie zrobi gdyż cena nie przekroczyła 200zł. Zamykam ponieważ robi się tu spam

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...